Stoiximan Super League

Κουράγιο, ΑΕΚ…

Θα χρειαστείς πολύ ακόμα μ’ αυτούς που ορίζουν ή διεκδικούν τις τύχες σου! Σε μια «Δίκη» όνομα και πράγμα για τον Βασίλη Ξενιάδη, ο επίδοξος επενδυτής και η ΠΑΕ (δια του Χάρη Οικονομόπουλου) αντάλλαξαν επανειλημμένα τον ρόλο του… Κινέζου: Ο μεν για τον όμιλο που αποκάλυψε ότι εκπροσωπεί από ‘κει, την πρωτόδικη καταδίκη του σε φυλάκιση και τα 1000 ευρώ που δηλώνει εισόδημα! Και η δε για το 51% των μετοχών, που καταγγέλθηκε εκ νέου ότι δεν παραχωρεί διότι ΔΕΝ το έχει στη διάθεσή της.

Θα χρειαστείς πολύ ακόμα μ’ αυτούς που ορίζουν ή διεκδικούν τις τύχες σου!

Σε μια «Δίκη» όνομα και πράγμα για τον Βασίλη Ξενιάδη, ο επίδοξος επενδυτής και η ΠΑΕ (δια του Χάρη Οικονομόπουλου) αντάλλαξαν επανειλημμένα τον ρόλο του… Κινέζου:

Ο μεν για τον όμιλο που αποκάλυψε ότι εκπροσωπεί από ‘κει, την πρωτόδικη καταδίκη του σε φυλάκιση και τα 1000 ευρώ που δηλώνει εισόδημα!

Και η δε για το 51% των μετοχών, που καταγγέλθηκε εκ νέου ότι δεν παραχωρεί διότι ΔΕΝ το έχει στη διάθεσή της.

Κατά τ’ άλλα -και στο ενδιάμεσο διπλών παρεμβάσεων Μιχάλη Τροχανά, έντονων (όσο και άσχετων) διαξιφισμών του με τον κ. Οικονομόπουλο, τοποθετήσεων του Στράτου Γιδόπουλου και του Δημήτρη Χατζηχρήστου- ο κ. Ξενιάδης και η ΑΕΚ φάνηκε να… συμφωνούν, αλλά να περιμένουν ο ένας τον άλλον:

Ο μεν επίδοξος επενδυτής να του επιδειχθεί το 51%, η δε ΠΑΕ να της αποδειχθούν -πέρα από τα 10 εκατ. ευρώ- και η τήρηση των προϋποθέσεων που θέτει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (κάτι που δεσμεύτηκε να κάνει τις προσεχείς ημέρες ο Ξενιάδης).


Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ»

Βασίλης Ξενιάδης… part 1

Για τα πτυχία που φέρεται να μην έχει στην κατοχή του: «Οι δημοσιογράφοι έχουν κάνει λάθος. Θα έπρεπε να ασχολούνται με τα θέματα της ΑΕΚ και όχι με τα διπλώματά τα δικά μου. Θα μπορούσαν να με πάρουν τηλ. να τους δώσω τα στοιχεία και όχι να κάνουν μονομερείς κρίσεις. Έχω φοιτήσει σε οικονομικό πανεπιστήμιο στο Τζέρσεϊ».

Για την έκταση που έχει πάρει το θέμα: «Εγώ δεν θέλησα δημοσιότητα. Εγώ κατέθεσα μια πρόταση ενός ομίλου στον πρόεδρο της ΑΕΚ. Κακώς βγήκε προς τα έξω όλο αυτό. Δεν είναι θέμα, όμως, αν αμφισβητούμαι εγώ. Το θέμα είναι αν υπάρχει το 51% της ΑΕΚ διαθέσιμο».

Για τις δημόσιες τοποθετήσεις του που έχουν προηγηθεί: «Είμαι λογοτιμήτης. Έπρεπε να απαντήσω συγκεκριμένα σε συγκεκριμένους ανθρώπους, γι’ αυτό μίλησα και σε άλλα μέσα πριν παρευρεθώ στην εκπομπή».

Για το θέμα της Morgan Stanley: «Κάναμε μια έρευνα στη Morgan, διότι ξέραμε ότι οι μετοχές σε ποσοστό 64% είναι ενεχυριασμένες. Κάναμε αρχικά επαφές μέσω Λονδίνου, γιατί θέλαμε απόλυτη μυστικότητα. Όμως ήταν χρονοβόρα η διαδικασία και πολλά τα θέματα της ΑΕΚ που τρέχουν. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να πάμε απευθείας στον πρόεδρο της ΑΕΚ. Κάναμε ένα ραντεβού μέσω του κ. Στράτου. Μας είπαν ότι θέλουν 2,5 εκατ. ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση και άλλα 7,5 στη συνέχεια. Εμείς είπαμε ότι θέλουμε να πάρουμε το 51%.

Ρώτησα τον κ. Αδαμίδη αν υπάρχει άλλη πρόταση. Μου είπαν όχι. Δώσαμε, λοιπόν, τα χέρια για το 51% έναντι 10 εκατ. και είπαμε να προχωρήσουμε με τη συνάντηση των νομικών επιτελείων. Κάναμε στη συνέχεια τη συνάντηση, έδειξα μέσω των νομικών μου την οικονομική μου επιφάνεια και ψάχνουμε πλέον να βρούμε τη φόρμουλα για τη Morgan. Εκείνοι ήθελαν τα 2,5 εκατ. ευρώ να μπουν για να αγοράσουν τις μετοχές της Morgan. Εμείς είπαμε όχι. Αν θέλετε θα πάμε μαζί στη Morgan να βρούμε τη λύση».

Δεν μπορώ να αποκαλύψω με ποιον αξιωματούχο της Morgan έχω μιλήσει. Η Morgan έχει το δικαίωμα να μιλάει με όποιον επενδυτή θέλει, επειδή η ΠΑΕ είναι αναξιόπιστη. Εγώ έχω πει ότι ο όμιλος που εκπροσωπώ ενδιαφέρεται να επενδύσει. Ότι είμαι διαχειριστής κεφαλαίων. ΔΕΝ θα είμαι εγώ μπροστά. Θα είναι άλλος ο πρόεδρος και άλλη η εταιρεία που θα πάρει τις μετοχές. Διότι βάλλομαι άδικα όλον αυτό τον καιρό επειδή έχει περάσει ότι θα αγοράσω εγώ την ΑΕΚ. Από την πλευρά μας, είμαστε απόλυτα έτοιμοι να προχωρήσουμε τη διαδικασία αγοράς».

Για το αν ξέρει τον Μάκη Ψωμιάδη: «Δεν γνωρίζω τον κ. Ψωμιάδη. Άλλοι τον γνωρίζουν…»

Για το πού εντοπίζονται οι διαφωνίες: «Έχω βάλει καλούς νομικούς να ψάξουν το θέμα της Morgan Stanley, για να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Ρωτάω: Τι θα αγοράσει ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος επενδυτής για την ΑΕΚ; Είναι απλά τα πράγματα. Τα λεφτά στο τραπέζι και μου δίνετε το 51%. Μου κοπανάνε από την αρχή την ΕΕΑ. Εγώ λέω: Δείξτε μου ότι έχετε το 51%. Εμείς είπαμε ότι δεχόμαστε τους όρους της ΕΕΑ. Ελάτε, όμως, να λύσουμε τα θέματα της Morgan».

Για το αν σκοπεύει ν’ απευθυνθεί στη Morgan: «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να πάρω την ΑΕΚ. Αν δεν τα βρω με τη διοίκηση, θα πάω απευθείας στη Morgan. Πιστεύω, όμως, ότι θα τα βρούμε στο τέλος με την ΠΑΕ».

Για το ποιους έχει πίσω του: «Ο όμιλος που εκπροσωπώ είναι από την Κίνα. Έχουμε κάνει επιχειρηματικές προτάσεις, ξεκινάμε πρότζεκτ σε real estate κι έχουμε κάνει επενδύσεις στην Αυστρία και τη Γερμανία. Εγώ φέρνω μια πρόταση για την ΑΕΚ επειδή την αγαπώ από μικρό παιδί. Ό,τι χρειαστεί, ό,τι έγγραφο χρειάζεται η ΕΕΑ, μπορούμε να το δώσουμε, αρκεί να πιστοποιηθεί ότι θα μας δώσουν το 51%. Μπορώ να έχω τα χρήματα μέχρι την Πέμπτη, αρκεί να μου εγγυηθείτε ότι στη Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη θα υπάρχουν οι μετοχές».

Για το δάνειο της Morgan: «Ρωτάω. Το δάνειο αυτό είναι περασμένο στα βιβλία της ΠΑΕ; Αν είναι, όλα καλά και προχωράμε. Αν δεν είναι, έχουμε θέμα με πιθανές εκροές χρημάτων».

Για το αν έχει κάνει έλεγχο στην ΠΑΕ: «Για να μην κουράζουμε. Ο κ. Αδαμίδης συμφώνησε πως οποιοδήποτε χρέος προκύψει πάνω από ένα ποσό (33, 34 εκατ. ευρώ) θα τα αναλάβει η διοίκησή του. Έχουμε οικονομικά στοιχεία στα χέρια μας από την ΠΑΕ. Η ΠΑΕ είναι ξέφραγο αμπέλι. Όπως φεύγουν οι πληροφορίες, φεύγουν και φάκελοι. Έχουμε μελετήσει αυτά τα έγγραφα και τους ισολογισμούς».

Για την ανάμειξη Σαλιαρέλη: «Είναι απλός φίλος και συνέταιρος ο κ. Σαλιαρέλης και τίποτα παραπάνω. Ούτε εγγυητής, ούτε οτιδήποτε άλλο. Είμαι άπειρος στο επικοινωνιακό παιχνίδι και τον παρακάλεσα να είναι παρών για να συμβουλέψει εμένα. Ούτε έχει, ούτε θα έχει την παραμικρή σχέση με την ΑΕΚ. Όπως αποδεικνύεται, επικοινωνιακά έκανα λάθος».

Χάρης Οικονομόπουλος

«Ο κ. Ξενιάδης ξεκίνησε με δυο ανακρίβειες και μια αλήθεια. Η πρώτη ανακρίβεια είναι πως έχει δώσει τα χέρια με τον κ. Αδαμίδη. Είναι αλήθεια, κ. Ξενιάδη, ότι υπάρχει ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση από το 2007 και κινδυνεύετε να συλληφθείτε; Ότι εκκρεμούν εναντίον σας πέντε καταδικαστικές αποφάσεις; Η άλλη ανακρίβεια είναι πως η Morgan, χωρίς τη συναίνεση των μετόχων και της διοίκησης, δεν μπορεί να κάνει επαφές με επίδοξο επενδυτή.

Ρωτάω και κάτι άλλο: Είστε νόμιμος εκπρόσωπος εταιρειών που χρωστούν 3 εκατ. ευρώ στο δημόσιο; Αν αποδείξετε ότι έχετε τα 10 εκατ. ευρώ -όπως σας ζητάμε από την αρχή- ο λαός της ΑΕΚ θα μας πάει καροτσάκι να σας τη δώσουμε. «Money talks, bullshit walks» όπως σας είπαμε και στο ραντεβού. Το 51% ο κ. Ξενιάδης θα το πάρει με ΑΜΚ. Αν έχετε τις αποδείξεις που σας ζητούνται, η Γ.Σ. της 3ης Φεβρουαρίου, μέσω ΑΜΚ, θα επιβεβαιώσει πανηγυρικά ότι θα είστε αφεντικό.

Ο κ. Ξενιάδης -ή ο όμιλος που εκπροσωπεί- λέει πως μπορεί να βάλει 10 εκατ. ευρώ. Δική μου δουλειά είναι να διεκδικήσω τα χρήματα από την υπόθεση Ψωμιάδη. Ήδη έχουν βρεθεί 21 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς των παιδιών του Ψωμιάδη.

Έχουμε πει από την αρχή ότι μόλις μας δώσει μια βεβαίωση τράπεζας ότι αυτά τα 10 εκατ. υπάρχουν και θα μας αποδείξει ότι πληροί τις προϋποθέσεις της ΕΕΑ, θα προχωρήσουμε άμεσα τις διαπραγματεύσεις. Η απάντηση την Παρασκευή ήταν ότι θα το σκεφτεί. Η κυριότητα των μετοχών κατά 72% ανήκει στον κ. Νοτιά και τους Supporters. Απλά υπάρχει μια σύμβαση ενεχύρου με τη Morgan από το 2006.

Αν δώσει τις αποδείξεις ότι πληροί τις προδιαγραφές της ΕΕΑ (αντίγραφα ποινικού μητρώου, φορολογικών δηλώσεων κλπ) η ΓΣ της 3ης Φεβρουαρίου θα κάνει τον κ. Ξενιάδη -ή όποιον άλλον εκπροσωπεί- μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η Morgan δεν θα συζητήσει με κανέναν αν δεν συμφωνούν οι μέτοχοι και η διοίκηση. Η Morgan θα συμφωνήσει να μιλήσει με όποιον καταθέσει στα ταμεία της ΠΑΕ το χρηματικό ποσό, απ’ το οποίο θα πάρει ένα μικρό μέρος.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή -αν δεν να έρθουν σωτήρες και επενδυτές όπως ελπίζουμε όλοι- μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο ταμειακό της πρόβλημα, δανειζόμενη χρήματα με εγγύηση τα χρήματα Ψωμιάδη. Να το κάνει για να ζήσει και να βοηθήσει ο κόσμος της στην αποπληρωμή».

Δημήτρης Χατζηχρήστος

«Μ’ έχει πάρει ο ύπνος τόση ώρα. Αυτό που βλέπω είναι πως η λύση Ξενιάδη είναι η μόνη -υπαρκτή τουλάχιστον- μέχρι τώρα. Το τελευταίο διάστημα ζούμε υπό ένα καθεστώς διαπραγματεύσεων με άγνωστους. Αν ο κ. Ξενιάδης θέλει την ΑΕΚ, τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχει ΓΣ, πάει εκεί, βάζει τα χρήματα και την παίρνει.

Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Στο μόνο που πιστεύω εγώ τώρα είναι η δύναμη του κόσμου της. Αυτού που έχει κουραστεί να βάζει πλάτη τόσα χρόνια, αλλά και του μόνου που προσελκύει τους επενδυτές. Η τύχη της ΑΕΚ εξαρτάται από τον κόσμο της. Όλα αυτά περί Σαλιαρέλη και Κοσκωτά τα αντιπαρέρχομαι. Αν ο κ. Ξενιάδης θέλει την ΑΕΚ, να βάλει τα λεφτά και παρεμπιπτόντως να δώσει και τα 800.000 που οφείλονται στην Ερασιτεχνική. Ο κόσμος έχει ζαλιστεί πια».

Βασίλης Ξενιάδης… part 2

Για την καταδικαστική απόφαση 18 μηνών σε φυλάκιση με αναστολή λόγω ακάλυπτης επιταγής η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή: «Όταν υπάρχει μια απόφαση εναντίον σου, κάνεις έφεση. Είτε καταδικάζεσαι, είτε αθωώνεσαι. Το ποινικό μητρώο το δικό μου είναι καθαρό. Η επιταγή που παρουσιάστηκε είναι στη διαδικασία της έφεσης. Ακόμα δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Αφήστε να υπάρξει και θα δούμε. Έχω καταδικαστεί πρωτόδικα στη φυλάκιση των 18 μηνών, αλλά ήταν ερήμην. Ήμουν στο εξωτερικό. Έχει γραφτεί, δε, εκ παραδρομής στο ποινικό μου μητρώο και πλέον έχει αφαιρεθεί, είναι λευκό».

Για το έγγραφο που παρουσιάστηκε, στο οποίο φάνηκε να παραδέχεται μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ: «Επειδή από το 2005 κάνουμε μηδενικές δηλώσεις στην Ελλάδα (όπως όλοι οι εφοπλιστές), υπάρχει το έγγραφο αυτό. Ενώπιον του νόμου, αυτό υποστηρίζουμε. Εγώ είμαι διαχειριστής κεφαλαίων και φαίνομαι στην Ελλάδα με μηδενικές δηλώσεις. Γι’ αυτό δηλώνω μονάχα αυτό το εισόδημα».

Για τα στοιχεία που μοιάζουν εναντίον του: «Από τη στιγμή που βγαίνει το όνομά μου στη δημοσιότητα, βγαίνω στην αρένα. Εγώ είμαι εδώ και απαντάω σε όλα. Είπα στον κ. Αδαμίδη ότι αν υπάρχει άλλη πρόταση, κάνω πίσω. Αυτό που έχει σημασία ν’ αποδείξω -εκτός απ’ το αν υπάρχουν λεφτά- είναι αν είναι καθαρά λεφτά. Όταν βγαίνει το όνομά μου και μιλάει ο κ. Μπιτσαξής για «λαμόγια στις ιστορικές ομάδες» πρέπει να ξεκαθαρίζει ποιον εννοεί. Αν δούμε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στο φάκελο που θα κατατεθεί στην ΕΕΑ, έχουμε ανθρώπους που μπορούν να μπουν μπροστά».

Για την κατάληξη της υπόθεσης: «Η επίθεση που γίνεται είναι καλοδεχούμενη. Η ΑΕΚ μας έχει θέσει κάποιες προϋποθέσεις κι εμείς έχουμε θέσει κάποιες δικές μας. Νομίζω ότι η ΠΑΕ δεν θέλει πραγματικά να πουλήσει. Από τη στιγμή, όμως, που κήρυξε ΑΜΚ την 3η Φεβρουαρίου, οποιοσδήποτε παρουσιαστεί με τα χρήματα που χρειάζονται -κι έχει τις προϋποθέσεις της ΕΕΑ- μπορεί να πάρει την ΠΑΕ.

Μήπως καθυστερούν τόσο πολύ για να δανειστούν έναντι της οφειλής Ψωμιάδη; Όπως είναι εκείνοι καχύποπτοι με μένα, έτσι είμαστε και εμείς μαζί τους. Μπορεί να υπάρχουν κάποια ουρανοκατέβατα λεφτά προσεχώς στην ΠΑΕ. Αν γίνει, ελπίζω να υπάρχει ο ίδιος εξονυχιστικός έλεγχος που γίνεται σ’ εμάς. Πάνω απ’ όλα είναι η ΑΕΚ. Βαράτε εμένα, την ΑΕΚ αφήστε την ήσυχη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x