Stoiximan Super League

Εδώ και τώρα!

Ποια Τετάρτη και ποιο… εξ αναβολής; Ο Παναθηναϊκός μπορούσε ν' ανέβει στην κορυφή και δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένει! Οι «πράσινοι» λύγισαν 1-0 τον Ατρόμητο και ξετυλίγοντας το δώρο του Ολυμπιακού, τον προσπέρασαν από σήμερα στην πρώτη θέση. Το γκολ του Κουίνσι στο 72’ λύτρωσε την ομάδα του Φερέιρα και της έδωσε το δικαίωμα ν' ανοίξει πλέον και τη διαφορά της από τους «ερυθρόλευκους».

Ποια Τετάρτη και ποιο… εξ αναβολής;

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε ν' ανέβει στην κορυφή και δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένει!

Οι «πράσινοι» λύγισαν 1-0 τον Ατρόμητο και ξετυλίγοντας το δώρο του Ολυμπιακού, τον προσπέρασαν από σήμερα στην πρώτη θέση.

Το γκολ του Κουίνσι στο 72’ λύτρωσε την ομάδα του Φερέιρα και της έδωσε το δικαίωμα ν' ανοίξει πλέον και τη διαφορά της από τους «ερυθρόλευκους».




Στα πρώτα δέκα λεπτά, δεν υπήρξε καμία τελικά προσπάθεια, αφού οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν η μία την άλλη. Και η αλήθεια είναι, πως ο ένας περιόρισε τα «όπλα» του άλλου και πέτυχαν τον σκοπό τους. Μέχρι το 15’ δηλαδή, που ο Σαριέγκι άργησε να πάει πάνω στον Μήτρογλου και ο φορ του Ατρόμητου έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά νικήθηκε από τον Καρνέζη. Αυτή η φάση αφύπνισε τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές. Άρχισαν να πιέζουν περισσότερο και να φτάνουν πιο εύκολα στην περιοχή. Αλλά το καλό στήσιμο της ομάδας του Δώνη, η οποία έκλεινε με εκπληκτικό τρόπο τους χώρους που πήγαιναν να δημιουργηθούν, πάγωσε και πάλι τον ρυθμό.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Κατσουράνης ζήτησε αλλαγή μιας και στραβοπάτησε. Φαίνονταν ξεκάθαρα πια πως χρειάζεται μια ατομική ενέργεια. Τέτοια σαν αυτή που έκανε ο ταχύτατος Κουίνσι στο 35’. Ο Γκανέζος πέρασε σαν σταματημένο τον Τόμας, αλλά στάθηκε άτυχος αφού το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Ιτάνζ. Και η επόμενη ευκαιρία, πάλι από ατομική ενέργεια του Γκανέζου προήλθε. Τελικά, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε κάτω από έντονες διαμαρτυρίες, αφού ο Ζέκα έπεσε έπειτα από τάκλιν του Φυντανίδη, σε μία φάση που θα συζητηθεί.

Αυτή η φάση αλλά και οι φωνές του Φερέιρα στην ανάπαυλα άλλαξαν ριζικά το πρόσωπο του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο. Το «τριφύλλι» μπήκε αφηνιασμένο, οι γραμμές της ομάδας ήταν πιο κοντά και απείλησε τον Ατρόμητο με το που ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η πρώτη μεγάλη στιγμή προήλθε στο 51’ με το σουτ του Κλέιτον που έβγαλε ο Ιτάνζ. Η συνέχεια; Καταιγιστική. Απίστευτος ρυθμός από τον Παναθηναϊκό που θύμισε την ομάδα του πρώτου γύρου. Το γκολ μύριζε σε κάθε επίσκεψη του «τριφυλλιού» στην περιοχή της ομάδας του Περιστερίου αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους «πράσινους».

Τότε, ο Φερέιρα αποφάσισε να γεμίσει την περιοχή του. Έβγαλε τον πολύ θετικό Κλέιτον και έβαλε τον Τοτσέ. Και παρότι πολλοί πίστεψαν πως ο Παναθηναϊκός θα αποδυναμωθεί, το «τριφύλλι» πίεσε ακόμη περισσότερο. Και το ΟΑΚΑ πήρε «φωτιά» λίγο αργότερα αφού η πίεση με τα φορ μέσα στην περιοχή, «καρποφόρησε». Αφού σε μία σέντρα του Βύντρα οι στόπερ με τα φορ μονομάχησαν, η μπάλα στρώθηκε στον Κούινσι που αυτή τη φορά δεν αστόχησε, εκτελώντας από κοντά τον πολύ καλά Ιτάνζ. Ο Παναθηναϊκός κράτησε εύκολα την δίκαιη νίκη μέχρι τέλους και ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία αφού είναι δύο βαθμούς πάνω από τον Ολυμπιακό και με παιχνίδι λιγότερο.





Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης(28’Βιτόλο), Ζέκα(86’Μαρίνος), Κουίνσι, Κλέιτον(60’ Τοτσέ), Λέτο

Στον πάγκο: Καπίνο, Καραγκούνης, Πετρόπουλος, Μαυρίας

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Γιαννούλης(76’ Πίτου Γκαρσία), Σφακιανάκης(76’Αναστασάκος), Τάτος, Δημούτσος, Επστάιν, Καραγκούνης(63’ Μπάλας), Μήτρογλου

Στον πάγκο: Ράντμαν, Μπρίτο, Νάστος, Καραμάνος



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x