Stoiximan Super League

Την ύστατη προσπάθεια!

Την τελευταία στιγμή ενδέχεται να κάνει ο Ολυμπιακός το «μπαμ» για την μεταγραφή του χαφ. Τις τελευταίες ώρες οι Πειραιώτες βρίσκονται σε συζητήσεις με ομάδες, μάνατζερ και παίκτες για να έρθει ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί άμεσα να βοηθήσει άμεσα, όπως στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Χάρις Μεντούνχανιν, Γιουσέφ Μσακνί και Έντερσον τα νέα ονόματα της «ερυθρόλευκης» λίστας.

Την τελευταία στιγμή ενδέχεται να κάνει ο Ολυμπιακός το «μπαμ» για την μεταγραφή του χαφ. Τις τελευταίες ώρες οι Πειραιώτες βρίσκονται σε συζητήσεις με ομάδες, μάνατζερ και παίκτες για να έρθει ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί άμεσα να βοηθήσει άμεσα, όπως δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν έρθει σε επαφή με κάποιους, όμως δεν έχουν επιβεβαιώσει τα ονόματα που έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα (με εξαίρεση του Φορμίκα). Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεχωρίσεις τις περιπτώσεις τριών ποδοσφαιριστών για τους οποίους, μάλιστα, κάνουν σχετικές συζητήσεις. Πρόκειται για τον Χάρις Μεντούνχανιν, τον Γιουσέφ Μσακνί και τον Έντερσον.

Ο Μεντούνχανιν αγωνίζεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πέρυσι είχε σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Europa League. Ο Βόσνιος μέσος φέρεται να έχει προσελκύσει, επίσης, το ενδιαφέρον από ομάδες της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρούμπιν Καζάν.

Ο διεθνής παίκτης έχει ζητήσει από τους Ισραηλινούς να τον αφήσουν να φύγει, όμως εκείνοι αξιώνουν 2 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του. Τη φετινή σεζόν ο 26χρονος χαφ έχει παίξει σε 20 ματς (1441 λεπτά συμμετοχών), έχοντας 2 γκολ και μία ασίστ στο ενεργητικό του. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League. Το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου 2014.

Ο Μσακνί, ή αλλιώς «Μέσι» της Τυνησίας, πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στο Κόπα Άφρικα που διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Γκαμπόν. Οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με την Εσπεράνς (στην οποία ανήκει ο 21χρονος), όμως οι πρώτες συζητήσεις ήταν άκαρπες, αν και θεωρούταν εύκολη περίπτωση. Το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου 2013.

Ο Έντερσον φέρεται να παραχωρείται από τη Λιόν με λίγα, μάλιστα, χρήματα, αφού το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του. Ωστόσο, το κασέ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού κρίνεται «αλμυρό». Τη φετινή σεζόν 26χρονος χαφ έχει παίξει σε 15 ματς (686 λεπτά συμμετοχών), έχοντας δύο γκολ στο ενεργητικό του.

Την ίδια ώρα, όμως, ακούγονται τα ονόματα του Ούτσε (που έμεινε ελεύθερος από την Ξαμάξ), του Μεξικανού Κάρλος Βέλα (που ανήκει στην Άρσεναλ και παίζει με τη μορφή δανεισμού στη Σοσιεδάδ), του Αυστραλού Χόλμαν (που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Άλκμααρ), ένας παίκτης της Μπορντό (χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του και προτάθηκε ο Ντεμπελέ (που έχει ιδιαίτερα υψηλό κασέ και δεν πωλείται από την Φούλαμ).

Όσον αφορά τις υποθέσεις του Φορμίκα και του Μασάδο, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να ντυθούν στα «ερυθρόλευκα». Συγκεκριμένα, η Μπλάκμπερν και η Τουλούζ δεν δείχνουν να κάνουν πίσω για τον δανεισμό των δύο παικτών ή την πώλησή τους με λιγότερα από 4 εκατ. ευρώ.

Τώρα κοιτάει ΠΑΟΚ

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τη νίκη (3-0) επί του Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, όμως χρειάστηκαν να αρκετές ευκαιρίες μέχρι να πετύχουν το πρώτο γκολ στον αγώνα. Άλλωστε, και το τέρμα που σημείωσε ο Μάρκο Πάντελιτς ήταν τυχερό, όμως ήταν αρκετό για να τονώσει το ηθικό των «ερυθρόλευκων».

Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας στρέφουν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την προσοχή τους. Για αυτό τον λόγο ο Βαλβέρδε αποφάσισε οι παίκτες να προπονηθούν σήμερα (στις 10:30) και αύριο να έχουν ρεπό. Το ευχάριστο είναι πως δεν προέκυψε νέο πρόβλημα τραυματισμού για τον Ισπανό τεχνικό.

Εν τω μεταξύ, στο όριο των τεσσάρων κίτρινων καρτών έφτασε ο Πάμπλο Ορμπάιθ με τρεις. Επίσης, τρεις έχουν ο Μοντέστο, ο Ιμπαγάσα, ο Τζεμπούρ και έξι ο Μιραλάς.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x