Stoiximan Super League

Η κρίσιμη συνάντηση για την ΑΕΚ

Καθοριστική για την επιβίωση της ΑΕΚ είναι η συνάντηση που γίνεται αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο. «Υπάρχουν τέσσερα άτομα που θέλουν να πάρουν την ΠΑΕ», αποκάλυψε ο Μιχάλης Τροχανάς, που έκανε πρόταση για σύσταση σώματος με πρόεδρο τον Γιάννη Βούρο. «Δεσμεύομαι να καλύψω μέρος του ταμειακού προβλήματος αρκεί να το πράξουν και οι άλλοι», είπε ο Πέτρος Παππάς. Το www.sport-fm.gr και ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 σας μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις.

Καθοριστική για την επιβίωση της ΑΕΚ είναι η συνάντηση που γίνεται αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο.

«Υπάρχουν τέσσερα άτομα που θέλουν να πάρουν την ΠΑΕ», αποκάλυψε ο Μιχάλης Τροχανάς, που έκανε πρόταση για σύσταση σώματος με πρόεδρο τον Γιάννη Βούρο.

«Δεσμεύομαι να καλύψω μέρος του ταμειακού προβλήματος αρκεί να το πράξουν και οι άλλοι», είπε ο Πέτρος Παππάς. Παρών ο Μπάγεβιτς, αποχώρησε ο Χατζηχρήστος.

Το www.sport-fm.gr και ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 σας μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις.

15:20-Τέθηκε από δημοσιογράφο πρόταση να μεταβούν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση απευθείας στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να δώσουν μήνυμα ενότητας. Ο Πέτρος Παππάς λόγω υποχρεώσεων δεν μπορεί να ακολουθήσει, αλλά δεσμεύτηκε πως μελλοντικά θα το κάνει, ενώ ο Ντέμης Νικολαΐδης είπε πως δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο.

15:15-Η συνάντηση περνά στο δια ταύτα. Η συζήτηση στο εξής θα κινηθεί σε τρεις άξονες. Την πρόταση του Χάρη Οικονομόπουλου να βάλουν λεφτά οι μέτοχοι εν είδη δανείου και να τα πάρουν πίσω από την υπόθεση Ψωμιάδη, την πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη να μπει ορκωτός λογιστής και να δουν πόσα είναι τα χρέη που αντιστοιχούν στον καθέναν και τρίτο την αποκάλυψη του Μιχάλη Τροχανά περί τεσσάρων επενδυτών που επεξεργάζονται ένα σχέδιο για την ΠΑΕ ΑΕΚ.


14:52-Η ταλαιπωρία των δημοσιογράφων συνεχίζεται. Το ξενοδοχείο λόγω εκδήλωσης τούς υποχρεώνει να βγουν από το χώρο. Η συνέχεια της συνάντησης θα γίνει χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του Τύπου μέσα στην αίθουσα.

14:45-Το μενού έχει και... lunch break. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση βλέποντας πως υπάρχει ακόμη... μέλλον στην κουβέντα, αποφάσισαν να διακόψουν για να γευματίσουν και θα επιστρέψουν σε 30-60 λεπτά... χορτάτοι. Ο Κώστας Νεστορίδης βγαίνοντας είπε με νόημα: «Κάπως καλά τα βλέπω...».

14:32-Μέσα σε όλα και το θέμα του γηπέδου. Ο Γιάννης Βούρος τόνισε: «Τέλος στην απονομή ευθυνών! Κοιτάζουμε όλοι μπροστά. Το κομμάτι του γηπέδου θα είναι ο πολιορκητικός μας κριός. Θα έχουμε σύντομα την τροπολογία που θα μας επιτρέπει την ανέγερση γηπέδου 32.000 θέσεων».

14:20-Ο Ντέμης Νικολαΐδης εξήγησε γιατί δεν πηγαίνει στο γήπεδο. «Όταν νιώσω καλά θα ξαναπάω στο γήπεδο. Όταν σε λένε κακοδιαχειριστή και κλέφτη δεν πας στο γήπεδο εύκολα», ανέφερε. Ο εκπρόσωπος της Original απάντησε πως «... από εμάς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανέναν. Η γραμμή μας είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

14:07-Ο Μιχάλης Τροχανάς κάνει την αποκάλυψη! «Σας λέω επίσημα και απόλυτα σοβαρά ότι υπάρχουν τέσσερα άτομα που θέλουν να πάρουν την ΑΕΚ και αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία της ΠΑΕ», τονίζει. Ο Ντέμης Νικολαΐδης ζητεί αποδείξεις και ονόματα. «Αυτό είναι άσχετο με τη συζήτηση και κάνει κακό. Ποιοι είναι αυτοί; Μιλήστε με στοιχεία», ανέφερε.

14:05-Ο Τάκης Κανελλόπουλος δεν δέχεται να επωμιστεί οποιοδήποτε βάρος που προέκυψε στην περίοδο που είχε αποχωρήσει από την ΠΑΕ. «Αρνούμαι οποιαδήποτε ανάμειξη για όσα συνέβησαν από τον Ιανουάριο του 2009, όταν και παραιτήθηκα και εντεύθεν. Συμφωνώ όμως να βρεθεί τι αναλογεί στον καθένα. Το νιώθουμε όλοι ότι έχουμε ευθύνες γι' αυτό και είμαστε εδώ. Και θέλουμε να δώσουμε τις εγγυήσεις για να ζεσταθεί ξανά ο κόσμος».

14:00-Ο Γιάννης Βούρος τονίζει την ανάγκη για ρευστό εδώ και τώρα. «Υπάρχει δυνατότητα να μπουν άμεσα από όλους εδώ μέσα χρήματα προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα 6,5 εκατομ. ευρώ ώστε να βγει η σεζόν; Δεν έχουμε χρόνο πλέον».

13:55-Ο Ντέμης Νικολαΐδης επιμένει: «Απόψε, το αργότερο μέχρι αύριο πρέπει να μάθουμε από τον ορκωτό λογιστή της ΑΕΚ τι μας αναλογεί και να τα πληρώσουμε».

13:49-Ο Πέτρος Παππάς δηλώνει έτοιμος να ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ, αρκεί να το κάνουν και οι υπόλοιποι νυν ή πρώην μέτοχοι. «Δεσμεύομαι να καλύψω μέρος του ταμειακού προβλήματος αρκεί να το πράξουν και οι άλλοι μέτοχοι. Έχω τη δέσμευση του κ. Νοτιά ότι θα συμμετέχει σε ό,τι αποφασιστεί εδώ».

13:42-Ο Χάρης Οικονομόπουλος δηλώνει σίγουρος για δικαίωση της ΑΕΚ στην υπόθεση Ψωμιάδη. «Μπορώ και προσωπικά να εγγυηθώ ότι τα 21 εκατομ. ευρώ τα οποία έχουν δεσμευτεί στους λογαριασμούς των παιδιών του Ψωμιάδη θα επιστραφούν στην ΑΕΚ. Αρα το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ταμειακό. Τόσο σίγουρος είμαι ότι θα κερδίσει τη δίκη η ΑΕΚ», τόνισε.

13:22-Ενωτικός και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Να είμαστε ειλικρινείς στην ΑΕΚ. Γύρισα δύο φορές, συγγνώμη είπα αλλά δεν έκανα τίποτα. Το πώς έφυγα και γιατί δεν έχει σημασία. Ενότητα θέλουμε κύριοι. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αν βγούμε από εδώ χωρίς ενότητα τελείωσε η ιστορία. Εγώ ΑΕΚ πάντα θα είμαι, το ξέρω μέσα μου. Σημασία έχει να βρούμε επιτέλους το πως θα είμαστε όλοι μαζί. Χωρίς την ενότητα δεν κάνουμε τίποτα».

13:20-Νίκος Κούλης και Μιχάλης Τροχανάς κάνουν κάλεσμα για ανακωχή και ενότητα. «Συμφωνούμε να έχουμε ανακωχή για να βρούμε λύσεις; Σβήνουμε τη μνήμη και ξεκινάμε από το μηδέν; Συμφωνείτε;». Απαντούν όλοι καταφατικά.

13:05-Οι παριστάμενοι επιστρέφουν στο τραπέζι.

13:00-Διάλειμμα στη συνάντηση, που θα συνεχιστεί σε λίγο με τους παριστάμενους να μπαίνουν στο «ψητό». Στους συμμετέχοντες μοιράστηκε περίληψη της πρότασης «Θεμέλιο 21». Φαίνεται πως η πρόταση Τροχανά έχει γίνει σε συνεργασία με τον Νίκο Κούλη.

12:51-Η σειρά του Σταύρου Αδαμίδη να βγει έξω για λίγα λεπτά. Ένας οπαδός της ΑΕΚ, που (άγνωστο πώς) είναι στο χώρο τού λέει «Γεια σου Αδαμίδη κουβαρντά, τον Ροναλντίνιο να φέρεις στην ομάδα! Τσάκα της ΑΕΚ!».

12:48-Ο Πέτρος Παππάς βγαίνει προσωρινά από την αίθουσα. Οι δημοσιογράφοι τον ρωτούν «βλέπετε να πηγαίνουμε κατευθείαν στο γήπεδο (σ.σ. 19:30 είναι το ματς με ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ)» κι εκείνος απαντά «... κι αν προλάβουμε να πάμε. Βλέπω να κρατά πολύ η συνάντηση».

12:46-Ο Ντέμης Νικολαΐδης εκφράζει ανοικτά τη διαφωνία του. «Χρέη υπάρχουν. Είπα τη γνώμη μου δημοσίως, να πληρώσουμε τα χρέη. Αφού συμφωνεί και ο κ. Παππάς να βάλουμε έναν ορκωτό λογιστή στην ΑΕΚ να βρει τι αναλογεί στον καθένα. Έτσι θα μάθει κι ο κόσμος τι ακριβώς έχει γίνει. Και πάνω από όλα έτσι θα εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της ΑΕΚ. Η πρώτη κουβέντα που πρέπει να γίνει είναι να βρούμε λύση για τα χρέη. Ας εξασφαλίζουμε ότι η ομάδα θα επιβιώσει και συζητάμε και την πρόταση σας, κύριε Τροχανά. Αυτή τη στιγμή είναι ανεδαφική και δεν πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτήν».

Παράλληλα διαφώνησε με την άποψη του Αδαμίδη περί λύσης από τον κόσμο. «Διαφωνώ ότι η λύση είναι ο κόσμος. Ο κόσμος είναι μόνο για τα διαρκείας», τόνισε.

12:44-Ο Μιχάλης Τροχανάς αποκαλύπτει την έκπληξη για την οποία είχε μιλήσει και η οποία προκαλεί... έκπληξη. «Η έκπληξη που σας είχα υποσχεθεί είναι να αποδείξω ότι δεν υπάρχουν χρέη. Και θα σας το αποδείξω», είπε. Αναμένονται οι απαραίτητες εξηγήσεις.

12:40- Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προτίμησε να μπει κατευθείαν στο ψητό. «Πρέπει να φύγουν τα χρέη, διαφορετικά δεν γίνεται τίποτα», ανέφερε.

12:38-Ο Σταύρος Αδαμίδης έκανε λόγο για μία λύση που θα δώσει όραμα στον κόσμο της ΑΕΚ. «Η λύση που θα βρεθεί θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι ο κόσμος της ΑΕΚ θα κινητοποιηθεί. Ο κόσμος πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα».

12:35-O Xάρης Οικονομόπουλος, δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση Ψωμιάδη, τοποθετήθηκε ως εξής: «Είμαστε ΑΕΚ και έτσι θα είμαστε πάντα πρώτοι ανεξάρτητα αν θα πάρουμε τίτλο ή όχι. Δεν πρέπει να θέλουμε ανθρώπους όπως ο Κόκκαλης ή Ψωμιάδης να ηγούνται της ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που θα ηγείται θα πρέπει να αποτελεί σημαία αρχών και αξιών».

12:20-Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει δηλώσεις... Όχι για την ΑΕΚ, αλλά στο περιθώριο της εκδήλωσης για μια κοπή πίτας, που γίνεται στο ίδιο ξενοδοχείο.

12:18-«Ωμός» ρεαλισμός από τον Μάκη Κασνακίδη. «Δεν υπήρχε ενότητα και μια ισχυρή προσωπικότητα να προΐσταται. Για αυτό και πρέπει να παραδεχτούμε ότι το πλάνο των Supporters απέτυχε».

12:15-Ο Πέτρος Παππάς παίρνει το λόγο. «Πρέπει να εμπνεύσουμε ξανά τον κόσμο, όπως έγινε με τον Ντέμη το 2004», τόνισε.

12:11-Δίχως να υπάρξει η παραμικρή ένταση από πλευράς οπαδών, η ασφάλεια που φυλάει το χώρο έλαβε εντολή να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους φίλους της ΑΕΚ. Εκείνοι μεταφέρθηκαν απέναντι, ενώ για παν ενδεχόμενο έφτασε και μια διμοιρία ΜΑΤ.

12:05-Έξω από το ξενοδοχείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20-30 οπαδοί της ΑΕΚ, που περιμένουν τις εξελίξεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό παρατράγουδο και οι προθέσεις τους είναι ειρηνικές.

11:56-Σημαντική τοποθέτηση από τον Τάκη Κανελλόπουλο. «Ευθύνη έχουμε όλοι. Για μένα η πολυμετοχικότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το 2004 ξεκινήσαμε ως φίλοι. Κάποιοι ήμασταν τέτοιοι 20-25 χρόνια, αλλά τελικά διαλυθήκαμε από τις καχυποψίες και της αλληλοκατηγορίες. Φτάσαμε το 2008 να ήμαστε πια τόσο φίλοι».

11:45-Ο θρύλος της ΑΕΚ, Κώστας Νεστορίδης, φτάνει με καθυστέρηση στη συνάντηση, αλλά μπαίνει στην αίθουσα.

11:38-Ο Μιχάλης Τροχανάς προτείνει να συσταθεί ένα προσωρινό σώμα με πρόεδρο τον Γιάννη Βούρο, που θα έχει τις τύχες της ΑΕΚ σε αυτή τη μεταβατική περίοδο. Μάλιστα προτείνει και το όνομα «Επανάσταση». Ο κ. Βούρος δηλώνει πως Τετάρτη ή Πέμπτη περνά το νομοσχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. O αρεοπαγίτης Διονύσης Γιαννόπουλος προορίζεται για να αναλάβει ρόλο οικονομικής εποπτείας.

11:35- Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος αποχωρεί από τη συνάντηση επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Πριν φύγει τόνισε: «Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι οικονομικό. Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε λύση μέσα σε 5 λεπτά. Ζητώ συγγνώμη, αλλά πρέπει να αποχωρήσω για οικογενειακούς λόγους».

αν θέλετε μπορείτε να βρείτε λύση για την ΑΕΚ μέσα σε 5 λεπτά. Ζητώ συγγνώμη, αλλά πρέπει να αποχωρήσω για οικογενειακούς λόγους

11:28-Ενδιαφέρον έχει η... χωροταξική πλευρά της συνάντησης. Στην κεφαλή του τραπεζιού κάθονται Τροχανάς και Βούρος. Δεξιά κάθονται Σεραφείδης, Παπαϊωάννου και Μπάγεβιτς, δίπλα τους Παππάς, Καπετανάκης, Νικολάου, Κανελλόπουλος και Κούλης. Aπό την άλλη πλευρά του τραπεζιού κάθονται κατά σειρά Παπαδημητρίου (πρόεδρος Ερασιτεχνικής), Χατζηχρήστος, Νικολαΐδης, Αδαμίδης, Κασνακίδης και Αθηνής.

11:26-Οι δημοσιογράφοι αποχωρούν από το χώρο και η συνάντηση θα γίνει με κλειστές πόρτες.

11:20-H συνάντηση άρχισε. Πρώτος εισηγητής είναι ο Μιχάλης Τροχανάς.

11:19-Ο Δημήτρης Χατζηχρήσρος κάθεται απέναντι από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και δίπλα στον Πέτρο Παππά. Ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει δίπλα του τον Σταύρο Αδαμίδη.

11:18-Όλα έτοιμα για να αρχίσει η συνάντηση. Σε μία αίθουσα έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο τραπέζι και οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θα καθίσουν περιμετρικά. Υπάρχουν 42 καρέκλες.

11:15-Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος έφτασε στο χώρο και πλέον υπάρχει απαρτία.

11:05-Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη είναι μέσα στην αίθουσα ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος μπήκε από άλλη είσοδο.

11:00-Ακόμη αναμένονται ο Πέτρος Παππάς και ο Δημήτρης Χατζηχρήστος.

10:54-Ο Ντέμης Νικολαΐδης έφτασε για τη συνάντηση. Η παρουσία του είναι πολύ σημαντική. Ακολουθεί ο Λάκης Νικολάου.

10:52-Έφτασε στο χώρο και ο Τάκης Κανελλόπουλος.

10:50-O Ντούσαν Μπάγεβιτς έφτασε στο χώρο και θα είναι παρών στη συνάντηση.

10:45-Ο Παντελής Αθηνής και ο Νίκος Κούλης θα είναι επίσης παρόντες και έχουν φτάσει στο ξενοδοχείο αρκετά νωρίτερα. Παρών και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος.

10:40- Αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι στο ξενοδοχείο για τη συνάντηση. Ήδη εκεί είναι ο Μίμης Παπαϊωάννου και ο Στέλιος Σεραφείδης.

10:30-Ο Σταύρος Αδαμίδης βρίσκεται από νωρίς στο ξενοδοχείο. Ομοίως και ο Μιχάλης Τροχανάς.

10:20-Αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο όπου θα γίνει η συνάντηση.

10:15-Από νωρίς το πρωί έγινε γνωστό πως ο χώρος της συνάντησης άλλαξε και από τα Σπάτα μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια». Προφανώς για λόγους ασφαλείας...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x