Stoiximan Super League

Σπάει τα κοντέρ!

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο φετινός Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε. Την Κυριακή το απόγευμα οι Πειραιώτες συμπλήρωσαν δέκα σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 21 γκολ και χωρίς να έχει παραβιαστεί η δική τους εστία. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την καλύτερη επίθεση στο ελληνικό πρωτάθλημα και την καλύτερη άμυνα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το «τρικ» με τους δεκαοχτώ ποδοσφαιριστές που έχει χρησιμοποιήσει τη φετινή σεζόν ο Ισπανός τεχνικός.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο φετινός Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε. Την Κυριακή το απόγευμα οι Πειραιώτες συμπλήρωσαν δέκα σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 21 γκολ και χωρίς να έχει παραβιαστεί η δική τους εστία. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την καλύτερη επίθεση στο ελληνικό πρωτάθλημα και την καλύτερη άμυνα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πετύχει συνολικά τη φετινή σεζόν 54 γκολ (με μέσο όρο περίπου δύο γκολ σε κάθε ματς), έχοντας σημειώσει δέκα περισσότερα από τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όσον αφορά την άμυνα της ομάδας, ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί 14 τέρματα σε 24 ματς της Σούπερ Λίγκας. Αυτό σημαίνει ότι η εστία του παραβιάζεται περίπου μία φορά ανά δύο αγώνες (0,58). Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης.

Θέση Χώρα Ομάδα Γκολ/Ματς (Μ.Ο.)

1) Ελλάδα Ολυμπιακός 14/24 (0,58)
2) Γερμανία Γκλάντμπαχ 15/25 (0,60)
3) Ιταλία Γιουβέντους 17/27 (0,62)
4) Αγγλία Μάντσεστερ Σίτι 20/28 (0,71)
5) Πορτογαλία Πόρτο 16/22 (0,72)
6) Ισπανία Μπαρτσελόνα 19/26 (0,73)
7) Τουρκία Γαλατασαράι 22/28 (0,70)
8) Βέλγιο Άντερλεχτ 23/28 (0,82)
9) Γαλλία Τουλούζ / Μπρεστ 24/27 (0,88)
10) Ολλανδία Άλκμααρ 25/25 (1,00)

* Ο υπολογισμός γίνεται με βάση τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και τα στατιστικά των ομάδων σε αυτά.

Την ίδια ώρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε φαίνεται ότι έχει φτιάξει ένα «τρικ» με το οποίο χρησιμοποιεί δεκαοχτώ ποδοσφαιριστές τη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, στην Ευρώπη δείχνει να χρησιμοποιεί μόνο δεκατρείς παίκτες (Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοντέστο, Ορμπάιθ, Μανιάτη, Μακούν, Φουστέρ, Μιραλάς και Τζεμπούρ), όμως στα ματς του πρωταθλήματος προσθέτει άλλους τρεις παίκτες (Αμπντούν, Καζίμ, Ντίογο και μέχρι πρότινος ήταν ο Πάντελιτς) και κάνει ένα εξαιρετικό ροτέισον.

Σε αυτούς προστίθενται ο Μέγιερι και ο Κάρολ, οι οποίοι συμπληρώνουν την δεκαοχτάδα που χρησιμοποιεί όλο αυτό το διάστημα ο Ισπανός τεχνικός.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x