Stoiximan Super League

Η μεγάλη Παρασκευή της ΑΕΚ!

Και μακάρι τα πένθη να… αναβληθούν για εκείνη του Πάσχα! Με ή χωρίς άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα με την Εφορία, η ΑΕΚ πρέπει οπωσδήποτε μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής να έχει ξεκινήσει την αποπληρωμή των διακανονισμών με πρώην παίκτες και άλλες ομάδες. Ανεξαρτήτως της κατάληξης των προσπαθειών του Ανδρέα Δημητρέλου για νέα ρύθμιση με το Δημόσιο, η «Ένωση» επικεντρώνεται στο τρόπο εκταμίευσης του 1,5 εκατ. που έχει εξασφαλίσει ο Ντέμης, ώστε να φανεί συνεπής απέναντι στην UEFA.

Και μακάρι τα πένθη να… αναβληθούν για εκείνη του Πάσχα!

Με ή χωρίς άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα με την Εφορία, η ΑΕΚ πρέπει οπωσδήποτε μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής να έχει ξεκινήσει την αποπληρωμή των διακανονισμών με πρώην παίκτες και άλλες ομάδες.

Ανεξαρτήτως της κατάληξης των προσπαθειών του Ανδρέα Δημητρέλου για νέα ρύθμιση με το Δημόσιο, η «Ένωση» επικεντρώνεται στο τρόπο εκταμίευσης του 1,5 εκατ. που έχει εξασφαλίσει ο Ντέμης, ώστε να φανεί συνεπής απέναντι στην UEFA.

Το πρόβλημα με τις απαιτήσεις της Εφορίας είναι σοβαρότατο για την ΑΕΚ. Εκείνο, όμως, που κυρίως την απασχολεί τη δεδομένη στιγμή δεν είναι αυτό καθαυτό το πρόβλημα, όσο οι συνέπειές του. Κι αυτό διότι εξαιτίας της δέσμευσης κατά το ήμισυ των τραπεζικών λογαριασμών της ΠΑΕ, εκείνη δεν μπορεί να εκταμιεύσει το δάνειο του 1,5 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Ντέμης Νικολαΐδης και δεν μπορεί να ξεκινήσει την αποπληρωμή των διακανονισμών που έχουν επιτευχθεί με πρώην παίκτες και άλλες ομάδες.

Έτσι, το να βρει λύση ο Ανδρέας Δημητρέλος στις νέες επαφές που θα έχει το πρωί της Παρασκευής με την Εφορία προφανώς και είναι σημαντικό. Είναι, δε και δύσκολο -δεδομένου ότι το δημόσιο φέρεται να δέχεται νέα ρύθμιση με 500.000-600.000 ευρώ και η ΠΑΕ δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα από 100.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά, όμως, εκείνο που «καίει» (χρονικά) την ΑΕΚ δεν είναι το θέμα της Εφορίας. Είναι το να βρεθεί τρόπος, ώστε να εκταμιευθούν τα χρήματα του δανείου και να ξεκινήσει η διευθέτηση των διακανονισμών μέχρι το κλείσιμο των τραπεζών το μεσημέρι. Διότι μόνο έτσι η «Ένωση» θα προλάβει να φανεί συνεπής απέναντι στην UEFA -δεδομένου ότι εκείνη ξεκαθάρισε πως η λήξη της προθεσμίας το Σάββατο δεν σημαίνει… Δευτέρα, αλλά Παρασκευή.

Έτσι, η μόνη λύση που μοιάζει εφικτή (και θα επιδιωχθεί να συμφωνηθεί στις συζητήσεις του Ανδρέα Δημητρέλου με τον Χάρη Οικονομόπουλο) είναι η μη μεταφορά των χρημάτων στον λογαριασμό της ΑΕΚ, αλλά η απευθείας εξυπηρέτηση των διακανονισμών από αυτόν στην Κύπρο, όπου και είναι κατατεθειμένο το 1,5 εκατ. ευρώ.

Αν (με αυτό τον τρόπο ή οποιοδήποτε άλλο βρεθεί για την εκταμίευση του ποσού) ξεκινήσει η αποπληρωμή των διακανονισμών, η ΑΕΚ θα έχει ξεπεράσει τον μεγαλύτερο σκόπελο. Εφόσον, δε, η κατάληξη των συζητήσεων του Ανδρέα Δημητρέλου με την Εφορία δεν έχει ευτυχή κατάληξη, η «Ένωση» θα έχει περιθώριο μέχρι τις 3-4 Απριλίου (όταν πρέπει να σταλούν από την ΕΠΟ τα σχετικά έγγραφα και η φορολογική ενημερότητα) για να βρει τα υπόλοιπα χρήματα που θα χρεαστούν ώστε να πετύχει νέα ρύθμιση.

Την ίδια ώρα, πάντως, ευχάριστα είναι τα νέα που προκύπτουν από τα ανοιχτά μέτωπα των διακανονισμών. Διότι η ΑΕΚ τα βρήκε με τον Μανόλο Χιμένεθ, έπεισε τον Κλαούντιο Νταντόμο να αποσυρθεί από την απαίτηση του «πέναλτι», ενώ κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία και με τους Μπλάνκο και Νασούτι.

Σοβαρό πρόβλημα, εξάλλου, απ' το μέτωπο των «αντιρρησιών» στους υπάρχοντες παίκτες δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ. Κι αυτό διότι το συνολικό ποσό που οφείλεται σ' εκείνους που αρνήθηκαν να υπογράψουν τους διακανονισμούς (Βάργκας και Κάρλος, αφού ο Μπέλεκ τελικά συμφώνησε) δεν είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μην μπορεί να διευθετηθεί πλήρως και να προσπεραστεί και αυτό το εμπόδιο.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x