Stoiximan Super League

Νταμπλ και… 4ο αστέρι!

Πανηγυρικό είναι το κλίμα είναι στις τάξεις του Ολυμπιακού με την . Ωστόσο, οι Πειραιώτες θέλουν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή σεζόν, κάνοντας το νταμπλ και ήδη σκέφτονται να ράψουν το… τέταρτο αστεράκι στη φανέλα τους. «Εχουμε καιρό να πανηγυρίσουμε. Εχουμε ματς Κυπέλλου την Τετάρτη», το μήνυμα του Μαρινάκη, ο οποίος συνεχάρη τηλεφωνικά στην αποστολή στο Αγρίνιο.

Πανηγυρικό είναι το κλίμα είναι στις τάξεις του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος. Ωστόσο, οι Πειραιώτες θέλουν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή σεζόν, κάνοντας το νταμπλ και ήδη σκέφτονται να ράψουν το… τέταρτο αστεράκι στη φανέλα τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν φουριόζοι στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και παρουσίασαν τα συνηθισμένα τους όπλα: είχαν την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ασκούσαν πρέσινγκ στον αντίπαλο και είχαν πολλές ευκαιρίες να ανοίξουν νωρίτερα το σκορ και να πετύχουν πολλά γκολ στην αναμέτρηση.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος σκόραρε για 19η φορά τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και προσπαθεί να αναδειχθεί ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του φετινού πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο Βέλγος φορ έχει σημειώσει δέκα γκολ στα τελευταία δέκα παιχνίδια του.

Υπάρχουν, όμως, και άλλα στατιστικά στοιχεία που μπορούμε να παραθέσουμε για τη φετινή πορεία των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα:

* Έχουν την καλύτερη επίθεση, έχοντας πετύχει 62 γκολ

* Την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχθεί 16 τέρματα

* Το Καραϊσκάκη είναι η μοναδική αήττητη έδρα

* Έχουν τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης

* Και μετά την ήττα στην Ξάνθη έχει αλλάξει άρδην η φιλοσοφία της ομάδας μέσα στο γήπεδο και παλεύει για τους τρεις βαθμούς, ακόμα και να χάνει με δύο γκολ διαφορά (όπως συνέβη με τον Αστέρα) ή αν έχει κατακτήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα (όπως συνέβη χθες με τον Παναιτωλικό).

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε το τρίτο του πρωτάθλημα στην τρίτη του χρονιά στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κάνει το «δύο στα δύο» από τότε που ανέλαβε την διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Μετά το Πάσχα αναμένεται οι δυο τους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας τους.

Μάλιστα, χθες ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αποστολή στο Αγρίνιο. «Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου. Ηταν μία ακόμη σημαντική νίκη. Ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά γιατί είναι η καλύτερη ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Μαρινάκης και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας: «Εχουμε καιρό να πανηγυρίσουμε. Εχουμε ματς Κυπέλλου την Τετάρτη και συγκεντρωνόμαστε σ' αυτό».

Στόχος πλέον όλων στον Ολυμπιακό είναι να κάνουν το νταμπλ. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται να ξεπεράσουν το εμπόδιο του ΟΦΗ και να νικήσουν έναν εκ των Ατρόμητου ή Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Την Τετάρτη (04/04, 19:00) οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την κρητική ομάδα και έχουν το προβάδισμα από το 1-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τέσσερις κάρτες συμπλήρωσαν ο Αμπντούν και ο Μέλμπεργκ, οι οποίοι θα χρειαστεί να απουσιάσουν σε ένα από τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος (Κέρκυρα εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός και Ατρόμητο εκτός).

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x