Stoiximan Super League

«Γκολ» στις… καθυστερήσεις

Η ΑΕΚ μπορεί να έχασε χθες τη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα στις καθυστερήσεις (2-2), αλλά καλείται να «σκοράρει» με τον ίδιο τρόπο, εκτός γηπέδου. Κορυφώνονται σήμερα οι εκπρόθεσμες προσπάθειες για να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί της ΠΑΕ και να εκταμιευτούν τα χρήματα του δανείου, για να αποφύγει η «Ένωση»-έστω και στον… έξτρα χρόνο-τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Η ΑΕΚ μπορεί να έχασε χθες τη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα στις καθυστερήσεις (2-2), αλλά καλείται να «σκοράρει» με τον ίδιο τρόπο, εκτός γηπέδου.

Μπορεί η προθεσμία της UEFA να εξέπνευσε το Σάββατο, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» αισιοδοξούν πως αν καταφέρουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα με την Εφορία και ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς της ΠΑΕ εκταμιεύοντας το δάνειο, θα αποφύγουν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, έστω και στον… έξτρα χρόνο.

Μετά τη συμφωνία που υπήρξε με την Εφορία, σήμερα αναμένεται να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί της ΠΑΕ, ενώ η διοίκηση θα επιδιώξει να πάρει έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα διαβεβαιώνει πως δεν ευθύνεται η «Ένωση» για την καθυστέρηση που υπήρξε.

Παράλληλα γίνονται προσπάθειες για να εξασφαλιστεί φορολογική ενημερότητα πριν την Τετάρτη, καθώς την Τρίτη θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα στην ΕΠΟ για να σταλούν στη συνέχεια στην Ελβετία.

Εφόσον λυθεί το θέμα με την Εφορία, θα ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα από το υπόλοιπο του δανείου του Αλ Σουντάιρι και τα οποία παραμένουν σε λογαριασμό, προκειμένου να αρχίσουν οι πληρωμές βάσει των διακανονισμών που έχουν γίνει και να σταλούν τα σχετικά παραστατικά στην UEFA. Η προσπάθεια της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι εκπρόθεσμη, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας ελπίζουν στην επιείκεια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Έχασε την ευκαιρία

Η ισοπαλία στην Κέρκυρα σκόρπισε την απογοήτευση στις τάξεις της ΑΕΚ. Η ισοφάριση στο τελικό 2-2 ήρθε στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στερώντας από την «Ένωση» τη δυνατότητα να ανέβει στην τρίτη θέση και την κράτησε Πέμπτη, πίσω από Ατρόμητο (48) και ΠΑΟΚ (46 αλλά μειονεκτεί στην ισοβαθμία). Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες η ΑΕΚ θα μπει στα playoffs χωρίς βαθμό, όπως επίσης ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ, ενώ δύο βαθμούς θα έχει ο Παναθηναϊκός (εφόσον επικυρωθεί η αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό).

Στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» κρατούν την εξαιρετική εμφάνιση του Βίκτορα Κλωναρίδη και την ενθαρρυντική παρουσία του Μαυρουδή Μπουγαΐδη, που προσπάθησε για το καλύτερο αγωνιζόμενος σε μία… πειραματική αμυντική τετράδα λόγω των απουσιών των Μανωλά, Δέλλα, Καράμπελα και Γεωργέα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x