Stoiximan Super League

Στη μετά Βαλβέρδε εποχή

Την περίπτωση του Ουνάι Έμερι «φωτογράφισε» η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη πως οι ανακοινώσεις για τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού θα γίνουν στις αρχές Ιουνίου. Αβέβαιο μοιάζει το μέλλον ορισμένων ποδοσφαιριστών που ήρθαν στους Πειραιώτες επί Ερνέστο Βαλβέρδε. Στον «αέρα» οι Μαρκάνο και Ορμπάιθ, ακόμη και ο Φουστέρ παρότι έχει συμβόλαιο.

Την περίπτωση του Ουνάι Έμερι «φωτογράφισε» η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη πως οι ανακοινώσεις για τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού θα γίνουν στις αρχές Ιουνίου.

Ο 41χρονος τεχνικός έχει δηλώσει αρκετές φορές πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ασχοληθεί με τίποτα άλλο εκτός από τις υποχρεώσεις της Βαλένθια και θα λάβει τις όποιες αποφάσεις του στα τέλη Μαΐου.

Στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι έχει ήδη γίνει η πρώτη κρούση στον Εμερι, ο οποίος έχει κοινό μάνατζερ με τον Βαλβέρδε, τον Ινιάκι Ιμπάνιεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός των «νυχτερίδων» δηλώνει ανοιχτός σε κάθε συζήτηση, όχι όμως αυτήν τη στιγμή. Όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το sport-fm.gr, ένα από τα «όπλα» των Πειραιωτών είναι η συμμετοχή στο Champions League και το πολύ ακριβό συμβόλαιο που δύσκολα θα βρει ο Εμερι αλλού, εκτός αν πάει σε πολύ μεγάλο κλαμπ της Ευρώπης.

Επίσης, θα μετρήσει η πολύ καλή γνώμη του Βαλβέρδε για τους «ερυθρόλευκους», τους οποίους έχει δουλέψει πολύ καλά τα τελευταία δύο χρόνια ο 48χρονος προπονητής. Εκτός του Έμερι, ακούγονται τα ονόματα του Μίστελ, του Μαρτίνεθ, του Μανθάνο, του Καπαρός, του Κίκε Φλόρες και του Ποκετίνο.

Οι «φευγάτοι» και τα υπόλοιπα θέματα

Αβέβαιο μοιάζει το μέλλον ορισμένων ποδοσφαιριστών που ήρθαν στον Ολυμπιακό επί Ερνέστο Βαλβέρδε. Στον «αέρα» είναι ο Ιβάν Μαρκάνο και ο Πάμπλο Ορμπάιθ που αγωνίζονται ως δανεικοί στους Πειραιώτες, ενώ και ακόμη και ο Νταβίντ Φουστέρ που έχει συμβόλαιο δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο πως θα παραμείνει.

Ο Μαρκάνο δύσκολα θα μείνει στους «ερυθρόλευκους», ειδικά αν η Βιγιαρεάλ επιμείνει στο να αξιώνει από 4 εκατ. ευρώ για την πώλησή του. Από την πλευρά του, ο Ορμπάιθ είναι δανεικός από την Μπιλμπάο, που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το μέλλον του. Όσον αφορά τον Φουστέρ, δείχνει ότι παραμένει στο μεταγραφικό στόχαστρο κάποιων τουρκικών ομάδων και φτάσει κάποια εξαιρετική πρόταση, τότε θα παραχωρηθεί.

Πάντως, θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνει συζήτηση με την Άστον Βίλα για την αγορά του Ζαν Μακούν, ο οποίος βοήθησε σε αρκετά ματς την ομάδα. Αντίθετα, απίθανο είναι να μείνει ο Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς, ο οποίος δεν έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και υπάρχει η τιμωρία της UEFA για το επεισόδιο που είχε με τον Ντέβιτς στο παιχνίδι με την Μέταλιστ.

Εν τω μεταξύ, όλες οι υποθέσεις που αφορούν το υπάρχουν ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας, όπως οι ανανεώσεις των συμβολαίων θα πάνε στις αρχές του Ιουνίου, όταν και αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του νέου προπονητή του Ολυμπιακού. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ο Αριέλ Ιμπαγάσα και ο Φρανσουά Μοντέστο.

Επίσης, θα ληφθεί απόφαση για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως δανεικοί σε κάποιες ομάδες από τους Πειραιώτες. Μήτρογλου, Τάτος (Ατρόμητος), Σουμπίνιο (Λεβαδειακός) και Ζαραδούκας (ΠΑΣ Γιάννινα) επιστρέφουν στη… βάση τους, όμως όλοι θα κριθούν από τον νέο τεχνικό του συλλόγου.

Σίγουρα, σημαντικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις του νέου προπονητή της ομάδας θα παίξει και η γνώμη του Βαλβέρδε, ο οποίος θα έχει συμβουλευτικό ρόλο για την επιλογή του διαδόχου του και δεν αποκλείεται εκείνος να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα τον ενημερώσει πληρέστατα για τις δυνατότητες των παικτών των πρωταθλητών Ελλάδας.

Στις 9 Μαΐου είναι αρκετά πιθανό να πραγματοποιηθεί η φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και εκείνης του Κυπέλλου Ελλάδας, εφόσον κατακτηθεί στον τελικό της 28ης Απριλίου. Μάλιστα, ενδέχεται να διεξαχθεί φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο οι Πειραιώτες έχουν συνεργασία και οι οπαδοί έχουν αδελφοποιηθεί.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x