Stoiximan Super League

Το «ερυθρόλευκο» πλάνο

Η περίπτωση του Ντομίνγκος Πασιένσια μοιάζει να είναι αυτή τη στιγμή πιο ψηλά από όσες κοιτάζει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του Ολυμπιακού κατά τα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Πορτογάλος - μαζί με άλλους 3-4 προπονητές - ξεχωρίζει στην «ερυθρόλευκη» λίστα για τον διάδοχο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Δύο ξένους χαφ και να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχεία θέλει ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Τι γίνεται στην υπόθεση των ανανεώσεων των συμβολαίων.

Η περίπτωση του Ντομίνγκος Πασιένσια μοιάζει να είναι αυτή τη στιγμή πιο ψηλά από όσες κοιτάζει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του Ολυμπιακού κατά τα λεγόμενα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Πορτογάλος - μαζί με άλλους 3-4 προπονητές - ξεχωρίζει στην «ερυθρόλευκη» λίστα για τον διάδοχο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα ήθελε να δώσει την ομάδα σε κάποιον σπουδαίο προπονητή, όμως οι περισσότεροι δεν έχουν ως πρώτη επιλογή το ελληνικό πρωτάθλημα και περιμένουν να δουν τις εξελίξεις που σημειωθούν στις πατρίδες τους ή στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Επίσης, σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι παίζει και το οικονομικό, αφού οι Πειραιώτες θέλουν να ρίξουν περισσότερο το μπάτζετ και θέλουν να κλείσουν κάποιον αξιόλογο τεχνικό το πολύ με 700 με 800.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας και του Μαρινάκη δεν είναι εύκολο και θα προσπαθήσει να έρθει αρκετά σύντομα σε επαφή με τον Ντομίνγκος.

Την ίδια ώρα, όμως, παρακολουθούν τις εξελίξεις στις υπόλοιπες περιπτώσεις που έχουν στη σχετική λίστα. Σε αυτή υπάρχουν τα ονόματα του Βίτορ Περέιρα (της Πόρτο), του Μίτσελ (της Σεβίλλης), του Ολτρά (της Λα Κορούνια, η οποία αν «ανέβει» στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, τότε ανανεώνεται αυτόματα το συμβόλαιό του) και ενός Γάλλου.

Πρόθεση του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού είναι το συγκεκριμένο θέμα να έχει τελειώσει το αργότερα λίγο μετά τα μέσα του τρέχοντος μήνα.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, ο Μαρινάκης επιθυμεί να γίνουν δύο μεταγραφές ξένων χαφ, ενός «κόφτη» και ενός πλέι μέικερ (στυλ Ιμπαγάσα). Επίσης, επιστρέφουν οι Μήτρογλου, Σουμπίνιο, Τάτος και Ζαραδούκας από τους δανεισμούς τους.

Έχει «κλείσει» ο Σιόβας, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο το ελληνικό στοιχεία στην ομάδα με τις προσθήκες του Σκόνδρα, του Γιαννιώτα, του Βλαχοδήμου και πιθανώς του Φορτούνη ή του Μπάλλα).

Όπως είπε ο πρόεδρος, δεν έχει φτάσει κάποια πρόταση για ποδοσφαιριστή των Πειραιωτών και, αν φτάσει, τότε θα αντικατασταθεί.

Το θέμα των ανανεώσεων δεν έχει τελειώσει, αφού το επόμενο διάστημα θα συζητήσουν με τους Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς και Μοντέστο. Αυτή τη στιγμή θεωρείται απίθανο να μείνουν και οι τρεις τελευταίοι, εκτός και αν δεχθούν θεαματική μείωση αποδοχών.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x