Stoiximan Super League

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Όποιος νομίζει πως η σεζόν ολοκληρώθηκε και μαζί της τελείωσαν τα βάσανα για την ΑΕΚ, είναι γελασμένος. Η επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο δύσκολη, αφού τα προβλήματα που απειλούν ακόμη και τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ είναι πολλά. Συνεχίζεται ο αγώνας Νικολαΐδη και Δημητρέλου, πολλά τα εμπόδια για την αδειοδότηση. Στον «αέρα» ο Κωστένογλου, τι γίνεται με το ρόστερ της ομάδας.

Όποιος νομίζει πως η σεζόν ολοκληρώθηκε και μαζί της τελείωσαν τα βάσανα για την ΑΕΚ, είναι γελασμένος.

Η επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο δύσκολη, αφού τα προβλήματα που απειλούν ακόμη και τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ είναι πολλά.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης δίνει αγώνα για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την «Ένωση», ωστόσο η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καθιστά επιφυλακτικούς πολλούς από όσους έχουν εμφανιστεί θετικοί στο να βοηθήσουν.

Παράλληλα, είναι αδύνατο μέχρι τις εκλογές να γίνει νέος διακανονισμός των οφειλών προς την Εφορία, καθώς είναι αδύνατο να επιβιώσει η ΠΑΕ, αν δεν υπάρξει νέα συμφωνία με το Δημόσιο με μείωση του ποσού της μηνιαίας δόσης και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλομένων.

Παράλληλα, η ΑΕΚ μπορεί να εξασφάλισε μέσα στο γήπεδο τη συμμετοχή της στην Ευρώπη, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα αγωνιστεί τελικά. Ακόμη εκκρεμεί η καταβολή 150.000 ευρώ για τις οφειλές απέναντι σε Μαϊστόροβιτς, Κέρκυρα, Πανθρακικό, Μπρέινταμπλικ και Πόρτσμουθ, ενώ η ομάδα δεν έχει φορολογική ενημερότητα.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος πέρασε το μεσημέρι από τα γραφεία της ΕΠΟ, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Ντέμη Νικολαΐδη, όπου πέραν του θέματος της αδειοδότησης, θα γίνουν και συζητήσεις για τον προγραμματισμό της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ένας γύρος για τους ομίλους

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, ωστόσο -εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή της στην Ευρώπη- θα χρειαστεί να περάσει μόνο έναν γύρο για να μπει στους ομίλους του Europa League.

Η «Ένωση» θα μάθει τον αντίπαλό της σε κλήρωση που θα γίνει στις 10 Αυγούστου, ενώ θα αγωνιστεί στις 23 και 30 του μήνα. Με τα τωρινά δεδομένα θα είναι στους ισχυρούς, ενώ σαφέστερη εικόνα για τους υποψηφίους αντιπάλους της θα υπάρχει μέσα στο καλοκαίρι (εξαρτάται από το ποιες ομάδες θα φτάσουν στα play offs του Europa League και ποιες θα μεταφερθούν εκεί ως αποκλεισμένες από τα προκριματικά του Champions League).

Ομάδα… στον αέρα

Άγνωστο είναι τι ξημερώνει για πολλούς παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και για τον Νίκο Κωστένογλου, που είναι (εξαιρετικά) αμφίβολο αν θα παραμείνει στη θέση του. Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει ραντεβού με τη διοίκηση και θα ξεκαθαρίσουν όλα σε ό,τι αφορά το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Σε ό,τι αφορά το ρόστερ, πολλά θα εξαρτηθούν από την προσπάθεια αδειοδότησης, αφού αν αυτή δεν εξασφαλιστεί, τότε η ΑΕΚ αυτόματα δεν θα μπορεί να ανανεώσει συμβόλαια παικτών της πλην των Ελλήνων κάτω των 22 ετών, ενώ δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές παρά μόνο γηγενών κάτω των 22. Ο Δέλλας αποφάσισε να αποσυρθεί, ο Λυμπερόπουλος πιθανότατα θα πράξει το ίδιο, ενώ είναι πολλά τα συμβόλαια που λήγουν: Μανωλάς, Καφές, Γεωργέας, Βάργκας και Κάρλος ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ λήγει ο δανεισμός του Μπέλεκ και επιστρέφει στην Ουντινέζε.

Με συμβόλαιο δεσμεύονται οι Αραμπατζής (2013), Κωνσταντόπουλος (2013), Κοντοές (2014), Καράμπελας (2013), Χέλγκασον (2014), Εγγλέζου (2014), Αργυρίου (2014), Μπουγαΐδης (2014), Λεονάρντο (2013), Ρίκκα (2013), Φούντας (2014), Γκερέιρο (2013), Μάκος (2014), Λαγός (2013), Τσίτας (2014), Σιαλμάς (2013), Γκούντγιονσεν (2013), Κλωναρίδης (2014) και Βλάχος (2015).

Ασφαλώς, δεν αποκλείονται πωλήσεις παικτών που μπορούν να φέρουν χρήματα, όπως οι Μάκος και Λεονάρντο, ενώ αντίστοιχα δεν είναι καθόλου βέβαιη η παραμονή όσων έχουν μεγάλα συμβόλαια (π.χ. Γκούντγιονσεν και Γκερέιρο).

* Απογευματινή προπόνηση έχει οριστεί στην ΑΕΚ, που θα είναι και η τελευταία της σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x