Stoiximan Super League

Μάκος: «Λύση για την ΑΕΚ, αλλιώς…»

Απόλυτη συναίσθηση της οριακής κατάστασης που έχει φτάσει η ΑΕΚ έδειξε ο Γρηγόρης Μάκος. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο μέσος της «Ένωσης» εξέφρασε την αγωνία του για το αν θα δοθεί λύση και την απαισιοδοξία του πως αν αυτό δεν γίνει, η επόμενη χρονιά «θα είναι η πιο τραγική για την ΑΕΚ». Δήλωσε ικανοποιημένος, δε, από την εικόνα της ομάδας στα πλέι-οφ (αφού «όλοι την είχαν ξεγραμμένη») και τόνισε πως θα ήταν αλλιώς τα πράγματα αν μετρούσε το γκολ του Λυμπερόπουλου.

Απόλυτη συναίσθηση της οριακής κατάστασης που έχει φτάσει η ΑΕΚ έδειξε ο Γρηγόρης Μάκος.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο μέσος της «Ένωσης» εξέφρασε την αγωνία του για το αν θα δοθεί λύση και την απαισιοδοξία του πως αν αυτό δεν γίνει, η επόμενη χρονιά «θα είναι η πιο τραγική για την ΑΕΚ».

Δήλωσε ικανοποιημένος, δε, από την εικόνα της ομάδας στα πλέι-οφ (αφού «όλοι την είχαν ξεγραμμένη») και τόνισε πως θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί ο στόχος του Champions League αν μετρούσε το γκολ του Λυμπερόπουλου.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκος στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου

Για το ότι δεν πέτυχε η ΑΕΚ το στόχο του Champions League: «Είναι αλήθεια πως μας άφησε μια πικρία το τέλος. Ήταν η πρώτη χρονιά με τόσο ενδιαφέρον στα πλέι-οφ, αλλά εμείς μείναμε στενοχωρημένοι από την κατάληξη. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να έχουμε καλή εικόνα, ενώ σχεδόν όλοι μας είχαν ξεγραμμένους στο ξεκίνημα. Το κάναμε σε μεγάλο βαθμό και θα μπορούσαμε να πετύχουμε το στόχο του Champions League».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Είναι αλήθεια ότι το γκολ του Λυμπερόπουλου ήταν κανονικό, αλλά δεν πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτό. Να σκεφτούμε κιόλας ότι πολλοί έλεγαν πως θα αρκούμασταν στην ισοπαλία για να πάρουμε το καλό εισιτήριο του Europa League, αλλά εμείς μπήκαμε μόνο για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός ήθελε δυο αποτελέσματα, πήρε τη νίκη, αλλά ναι, αν μετρούσε το γκολ, ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Για τη μεταμόρφωση της ΑΕΚ στα πλέι-οφ: «Όταν πλησιάζεις στο τέλος της σεζόν κι έχεις άλλα έξι ματς και δεν μπορείς να πας χειρότερα, από ‘κει και πέρα κοιτάς να κρατήσεις τις δυνάμεις σου και να συγκεντρωθείς. Πραγματικά αδικήσαμε τους εαυτούς μας στην κανονική διάρκεια και έστω και στα ματς των πλέι-οφ δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ: «Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Εμείς, βγαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο, νιώθουμε ικανοποιημένοι από την προσπάθειά μας με αυτό το ρόστερ και αυτά τα προβλήματα. Η ομάδα, όμως, είναι σε δύσκολη θέση και η διοίκηση πρέπει να δώσει τον δικό τους αγώνα για να βγούμε από το αδιέξοδο που είναι ολοφάνερο. Πρέπει να δοθεί λύση, γιατί αλλιώς ούτε ανανεώσεις, ούτε μεταγραφές θα μπορούμε να κάνουμε. Αν δεν βρεθεί λύση, η επόμενη χρονιά θα είναι η πιο τραγική για την ΑΕΚ».

Για το πώς έμειναν συγκεντρωμένοι οι παίκτες: «Προσωπικά προσπαθώ πάντα να είμαι αισιόδοξος, να ξεφεύγω από αυτές τις σκέψεις. Το λέγαμε και με τα άλλα παιδιά στα αποδυτήρια ότι ευτυχώς που υπήρχαν τα παιχνίδια των πλέι-οφ για να ξεχνιόμαστε. Πολλοί απ’ αυτούς φεύγουν τώρα, άλλοι σταματούν, μένουμε ελάχιστοι και του χρόνου και θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για το αν σκέφτεται μεταγραφή στο εξωτερικό: «Έχω ξαναπεί και όλοι οι παίκτες το λένε, ότι με την κατάσταση στην Ελλάδα, είναι λογικό να ψάχνουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Το δικό μου μυαλό είναι τώρα στην Εθνική και να μπω στην αποστολή για το Euro. Δεν θέλω να σκέφτομαι την κατάσταση και να προβληματίζομαι, γιατί έχω άλλο στόχο τώρα. Ευελπιστώ τουλάχιστον στο διάστημα που θα λείπω με την Εθνική, να έχει δοθεί λύση για την ΑΕΚ».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τη χρονιά που έκανε: «Ήταν περίεργη η σεζόν για μένα προσωπικά. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μου και έναν τραυματισμό που πρώτη φορά με αφήνει τόσο καιρό έξω. Δεν θα πω ότι θέλω να την ξεχάσω τη χρονιά, αλλά μετά την περσινή -που ήταν η καλύτερή μου- περίμενα κάτι καλύτερο. Δεν ήρθε τελικά, αλλά θέλω να σκέφτομαι ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό».

Για το αν τα προβλήματα στους συλλόγους θα επηρεάσουν την Εθνική: «Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και όλοι θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες. Αναγκαστικά πρέπει να αφήσουμε έξω τα προβλήματα και να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Ότι μια επιτυχία με την Εθνική θα βοηθήσει να ξεχάσει τα προβλήματά του ο κόσμος και να πάρει μια δόση χαράς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x