Stoiximan Super League

ΑΕΚ με… ημερομηνία λήξης

Δραματική είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ, αφού ο χρόνος μετρά αντίστροφα κι αν μέχρι τις 7 Ιουλίου δεν έχει τακτοποιηθεί το χρέος του 1,25 εκατ. ευρώ για τη δόση από το άρθρο 44, η πτώχευση είναι δεδομένη. Μοναδική ελπίδα, αλλά και «δεμένα» χέρια ο κόσμος και ο Ντέμης Νικολαΐδης. Πλήρης αδιαφορία από πρώην και νυν μετόχους, τρέχει και δεν… προλαβαίνει ο Δημητρέλος. Πωλήσεις και προσφυγές εν όψει.

Δραματική είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ, αφού ο χρόνος μετρά αντίστροφα κι αν μέχρι τις 7 Ιουλίου δεν έχει τακτοποιηθεί το χρέος του 1,25 εκατ. ευρώ για τη δόση από το άρθρο 44, η πτώχευση είναι δεδομένη.

Στην παρούσα φάση η «Ένωση» δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτε περισσότερο πέρα από τον κόσμο της και τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Οι πρώτοι -έστω και με τα περιορισμένα μέσα τους- σπεύδουν να αγοράσουν διαρκείας δίνοντας μικρές ανάσες ρευστότητας στην ΠΑΕ, ωστόσο τα χρήματά τους δεν αρκούν για να απομακρύνουν τον κίνδυνο της διάλυσης.

Ο δεύτερος είναι υποχρεωμένος να περιμένει τις εκλογές, προκειμένου να αναδειχθεί κυβέρνηση και αφενός να προχωρήσει σε επαφές για νέο διακανονισμό των οφειλών προς Δημόσιο και Εφορία και αφετέρου να ενεργοποιηθούν οι χρηματοδότες που είχε βρει και οι οποίοι «πάγωσαν» λόγω της πολιτικοοικονομικής αβεβαιότητας.

Όσον αφορά πρώην και νυν μετόχους, η ΑΕΚ δεν μπορεί πλέον να ελπίζει σε τίποτα και μοιάζει συνειδητή η επιλογή τους να οδηγηθεί στη διάλυση η ΠΑΕ. Ο Νίκος Νοτιάς ήρθε για τα Ποσειδώνια, δεν πέρασε καν από τα Σπάτα για να δει το προπονητικό κέντρο που ο ίδιος χρηματοδότησε και απήλθε αδιαφορώντας για την κατάσταση της ομάδας. Ο Πέτρος Παππάς κατέστησε για πολλοστή φορά σαφές πως δεν θα βάλει χρήματα στην ΠΑΕ, ενώ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν δείχνει διάθεση να αναμειχθεί προτού ο σύλλογος καθαρίσει από τα χρέη.

Πωλήσεις και προσφυγές εν όψει

Η πώληση παικτών για να ανακουφιστούν τα ταμεία της ΠΑΕ μοιάζει μονόδρομος. Τα πολυτιμότερα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, Λεονάρντο, Μάκος και Κλωναρίδης, είναι πλέον κοινό μυστικό πως πωλούνται με την κατάλληλη πρόταση. Ήδη για τον πρώτο υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον από ομάδα της Κίνας. Την ίδια ώρα, οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα όριά τους και εξετάζουν σοβαρότερα από ποτέ το ενδεχόμενο να καταθέσουν προσφυγή.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος προσπαθεί με καλή διάθεση, αλλά δίχως χρήματα, να μπαλώσει «τρύπες». Αύριο στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας ελπίζει πως θα εξασφαλίσει τη συμπαράσταση των υπολοίπων ΠΑΕ, προκειμένου να ζητήσουν συλλογικά από την ΕΠΟ να γίνουν ηπιότερες οι συνέπειες για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x