Stoiximan Super League

Αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον

Τον Παναθηναϊκό του 2012/13 σχεδιάζουν διοίκηση και Ζεσουάλδο Φερέιρα. Από σήμερα ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για να σχηματιστεί το ταχύτερο δυνατό το ρόστερ για την προσεχή περίοδο, προκειμένου οι «πράσινοι» να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο για τα προκριματικά του Champions League. Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι είναι στον «αέρα». Η ιδιαίτερη περίπτωση του Λέτο και οι μικροί… Δώνηδες.

Τον Παναθηναϊκό του 2012/13 σχεδιάζουν διοίκηση και Ζεσουάλδο Φερέιρα. Από σήμερα ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για να σχηματιστεί το ταχύτερο δυνατό το ρόστερ για την προσεχή περίοδο, προκειμένου οι «πράσινοι» να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο για τα προκριματικά του Champions League.

Οι υπογραφές με τον Πορτογάλο προπονητή αναμένεται να πέσουν σήμερα και η καθυστέρηση στις ανακοινώσεις αφορά απλώς κάποια τυπικά ζητήματα. Από εκεί και πέρα θα τεθούν επί τάπητος παράλληλα οι ανανεώσεις, οι μειώσεις, αλλά και οι μεταγραφές. Πρόταση για νέο συμβόλαιο αποφασίστηκε να γίνει σε Σπυρόπουλο, Σαριέγκι και Καραγκούνη, αλλά μένει να φανεί αν τις δεχτούν καθότι οι απολαβές τους θα είναι αισθητά μειωμένες. Οι «πράσινοι» θα ήθελαν πολύ να κρατήσουν τον Κουίνσι, αλλά το μεγάλο του συμβόλαιο και οι αξιώσεις της Αλ Σαντ, που έχει τα δικαιώματά του, συνθέτουν ένα δύσκολο… μείγμα για την παραμονή του. Δεν θα γίνει καν συζήτηση με τους Καντέ και Σιμάο, που είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν την επόμενη ομάδα τους, ενώ θα γίνουν προσπάθειες για να αποδεσμευτούν Σεϊταρίδης και Πλεσί.

Η πιο «καυτή πατάτα» είναι αυτή στις μειώσεις των συμβολαίων. Τέτοια πρόταση θα γίνει στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, που δεν είναι αρνητικός αρκεί αυτή να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Αντίθετα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κώστας Κατσουράνης και ο Λουκάς Βύντρα δεν είναι σε πρώτη φάση θετικοί και δεν αποκλείεται ακόμη και να λυθεί η συνεργασία μαζί τους. Ιδιάζουσα είναι η περίπτωση του Σεμπαστιάν Λέτο, που αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση. Ο Αργεντινός δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα της πρότασης για μείωση συμβολαίου σε παίκτες με υψηλές αποδοχές, ωστόσο πιθανώς να αναζητηθεί μία φόρμουλα για την περικοπή των απολαβών του με ταυτόχρονη επέκταση της συνεργασίας (το συμβόλαιό του λήγει το 2014).

Σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει παραδώσει μία λίστα με ονόματα από την ξένη αγορά στη διοίκηση. Πρόκειται για παίκτες ελεύθερους ή με πολύ χαμηλό κόστος απόκτησης, κυρίως από την πορτογαλική αγορά, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ένας αμυντικός, δύο μέσοι κι ένας επιθετικός. Δύσκολα θα υπάρξει προσθήκη από την ελληνική αγορά, αφού θα δοθεί προτεραιότητα στα «προϊόντα» της ακαδημίας, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για ξένους παίκτες που έχουν δείξει την αξία τους στη Σούπερ Λίγκα. Φήμες κάνουν λόγο για τον Μαρσελίνιο, τον 25χρονο Βραζιλιάνο της Skoda Ξάνθης, που είχε 3 γκολ και 4 ασίστ σε 29 ματς φέτος.

Οι μικροί… Δώνηδες

Να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο θα κληθεί σύντομα ο Χρήστος Δώνης. Ο 18χρονος μέσος, γιος του Γιώργου Δώνη, είναι ένα από τα πολλά νέα παιδιά που θα πάρουν ευκαιρίες την προσεχή περίοδο. Όσο για τον μικρότερο γιο του προπονητή του ΠΑΟΚ, τον Τάσο Δώνη, οι διαπραγματεύσεις με τη Γιουβέντους έχουν «παγώσει».

* Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των φιλικών. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που θα μαζέψει τους παίκτες για προετοιμασία στις 2 Ιουλίου, έχει ζητήσει 3-4 φιλικά μέχρι το πρώτο ματς των προκριματικών του Champions League (31/7 ή 1/8).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x