Stoiximan Super League

Μοναδική λύση η ρύθμιση

Η ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την επιβίωση της ομάδας. Αυτό το έργο καλείται να φέρει εις πέρας ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος τις επόμενες μέρες (ίσως σήμερα, αφού περιμένει ειδοποίηση) θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. Τεράστιο είναι το δίλημμα που έχουν στην ΑΕΚ για δύο σημαντικά ζητήματα.

Η ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την επιβίωση της ομάδας.

Αυτό το έργο καλείται να φέρει εις πέρας ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος τις επόμενες μέρες (ίσως και σήμερα, αφού περιμένει ειδοποίηση) θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Ακόμα και αν η Ένωση καταφέρει να πληρώσει το άρθρο 44, θεωρείται απίθανο να τα βγάλει μέρα αν έχει να πληρώνει τουλάχιστον 550.00 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο, αν το συγκεκριμένο ποσό πέσει στα 200.000 ευρώ, τότε τα δεδομένα αλλάζουν και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις είναι εφικτό να καταστεί βιώσιμη.

Για αυτό τον λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ θα πάει προετοιμασμένος στο ραντεβού, έχοντας πολλές επαφές με τους στενούς του συνεργάτες για να οριστεί η στάση που θα ακολουθήσουν απέναντι στα μέλη της Κυβέρνησης.

Στόχος του «Δικεφάλου» είναι να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις, έτσι ώστε να μειωθεί το μηνιαίο αντίτιμο που πρέπει να καταβάλλει (αλλά αδυνατεί να το κάνει) στην Εφορία. Αν η Πολιτεία δεν αποδεχθεί το αίτημα της ΑΕΚ, τότε ταυτόχρονα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ομάδα…

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Τεράστιο είναι το δίλημμα που έχουν στην ΑΕΚ για δύο σημαντικά ζητήματα. Να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές για να λυθούν κάποια βαριά συμβόλαια και να πληρωθεί η Εφορία, ώστε η ΠΑΕ να μην χάσει τις ρυθμίσεις του άρθρου 44.

Χρήματα και για τα δύο θέματα δεν υπάρχουν. Οι διοικούντες έχουν προκρίνει την πρώτη λύση και για αυτό τον λόγο έχουν έρθει σε επαφή με πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι των οποίων έχουν συμφωνήσει προφορικά στον διακανονισμό των χρεών τους.

Στην Ένωση περιμένουν να συμφωνήσουν όλοι πριν αρχίσουν οι πληρωμές, αφού αν ένας από αυτούς δεν πει το «ναι» και κάνει προσφυγή, τότε η ομάδα κινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό μέσω ΕΕΑ.

Η αρνητική εξέλιξη που υπήρξε στο θέμα του Ανέστη Αργυρίου ανάγκασε τον Ανδρέα Δημητρέλο να πει ότι αν δεν επέλθει οριστική συμφωνία με όλους τους παίκτες με τους οποίους γίνονται συζητήσεις, η ΠΑΕ θα αναστείλει τις πληρωμές. Σε μια τέτοια περίπτωση τα χρήματα που προορίζονταν για τους «κιτρινόμαυρους» θα πάνε για την πληρωμή του άρθρου 44.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x