Stoiximan Super League

Οι στόχοι του Τσιάρτα

Ένα… μαγικό, από εκείνα που έκανε ως ποδοσφαιριστής, φαίνεται πως περιμένει και πάλι από τον Βασίλη Τσιάρτα η ΑΕΚ. Όχι αυτή τη φορά εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά έξω από αυτόν, καθώς προσπαθεί με περιορισμένους πόρους αλλά εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις του στην Ισπανία να ενισχύσει την «Ένωση». Ο Ισπανός εξτρέμ Νογκουέρα και ο Ιάπωνας φορ Ιμπουσούκι στο στόχαστρο, σύμφωνα με τη SportDay. Αντιπρόταση από Μάντζιο. Σήμερα με Πρέστον το πρώτο φιλικό.

Ένα… μαγικό, από εκείνα που έκανε ως ποδοσφαιριστής, φαίνεται πως περιμένει και πάλι από τον Βασίλη Τσιάρτα η ΑΕΚ.

Όχι αυτή τη φορά εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά έξω από αυτόν, καθώς προσπαθεί με περιορισμένους πόρους αλλά εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις του στην Ισπανία να ενισχύσει την «Ένωση».

Σύμφωνα με τη SportDay, έχει ξεχωρίσει ήδη δύο περιπτώσεις κι έχει προχωρήσει στις σχετικές κρούσεις.

Η πρώτη αφορά τον 22χρονο Ισπανό εξτρέμ Αλμπέρτο Νογκουέρα, που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο, και η δεύτερη τον 21χρονο Ιάπωνα επιθετικό Χιρόσι Ιμπουσούκι, που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης.

Ο Νογκουέρα έμεινε ελεύθερος από τους «ροχιμπλάνκος» και στις πρώτες επαφές που έκανε με τον ίδιο και τον μάνατζέρ του ο Βασίλης Τσιάρτας υπήρχε καλή διάθεση συνεργασίας. Την περασμένη περίοδο ο νεαρός άσος, που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ, είχε 36 συμμετοχές, ενώ στο παρελθόν είχε δύο εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα της Ατλέτικο.

Ο Ιμπουσούκι είχε 20 γκολ σε 30 εμφανίσεις με τη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας. Ο πανύψηλος φορ (1,93μ.) έχει συμβόλαιο, αλλά μπορεί να αποκτηθεί δανεικός και ήδη έχουν γίνει κάποιες επαφές.

Εξελίξεις στις συγκεκριμένες υποθέσεις δεν θα υπάρξουν νωρίτερα από την επόμενη εβδομάδα, αφού θα πρέπει να εξασφαλίσει η ΠΑΕ ΑΕΚ φορολογική ενημερότητα για να μπορεί να τους αποκτήσει και να τους καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.





Αντιπρόταση Μάντζιου

Η περίπτωση απόκτησης του Βαγγέλη Μάντζιου δεν έχει «ναυαγήσει». Ο ίδιος επικοινώνησε χθες με τον Θωμά Μαύρο και του έκανε αντιπρόταση ζητώτας -σύμφωνα με πληροφορίες- συμβόλαιο με 150.000 ευρώ (προκαταβολή 50.000 ευρώ), που θα προβλέπει σημαντικά μπόνους που είναι πολύ πιθανό να επιτευχθούν.

Συγκεκριμένα να λάβει 30.000 ευρώ αν πιάσει το 60% των συμμετοχών κι επιπλέον 40.000 ευρώ αν φτάσει το 80%. Επίσης ζήτησε πριμ 30.000 ευρώ αν πετύχει 12 γκολ και άλλα τόσα αν φτάσει τα 17+, ενώ το ίδιο ποσό ζήτησε να πάρει αν η ΑΕΚ εξασφαλίσει πρόκριση στην Ευρώπη.

Συνολικά δηλαδή μπορεί να εισπράξει για ένα χρόνο 310.000 ευρώ, ποσό που είναι έξω από τις δυνατότητες της ΠΑΕ, η οποία αδυνατεί να καλύψει και το ποσό που ζητεί σαν προκαταβολή. Μάντζιος και Μαύρος θα έχουν συνάντηση το απόγευμα της Κυριακής, όταν και θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Γεύση… ΑΕΚ

Μία ιδέα από τη νέα, κυριολεκτικά, ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν οι φίλοι τους στο σημερινό φιλικό με την Πρέστον (17:00, Novasports 1), που αγωνίζεται στη League One. Ο Βαγγέλης Βλάχος δοκίμασε χθες ένα σχήμα 4-2-3-1 με τους Αραμπατζή (ή Κωνσταντόπουλο), Αρκούδα, Τσαμουρλίδη, Μπουγαΐδη, Γιάγκο, Ρίκκα, Γκερέιρο, Γροντή, Φούντα, Λαγό και Σταματή. Εκτός πλάνων, πέρα από τον τραυματία Κοντοέ που έμεινε στην Αθήνα, είναι και ο Σιαλμάς που έχει ενοχλήσεις στη μέση. Αύριο αναμένεται στην Αγγλία ο Μιχάλης Παυλής.

* Περίπου 400.000 ευρώ χρειάζεται η ΑΕΚ για να καλύψει το ποσό της δόσης από το άρθρο 44 (1,25 εκατ. ευρώ), να εξασφαλιστεί φορολογική ενημερότητα και να ξεπεραστεί ο σκόπελος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

* To φιλικό στις 7/8 με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ματαιώθηκε και στη θέση της η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Ρέξαμ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x