Stoiximan Super League

Λεζάρ: Ο Βίλχεμσον σε… Βέλγο

Οι Βέλγοι λένε πως ο Τζόναθαν Λεγεάρ είναι μία «ανάσα» από τον Ολυμπιακό, ενώ ο ίδιος τονίζει στο περιβάλλον του πως επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στην ομάδα την Πειραιά. Το www.sport-fm.gr παρουσιάζει το who is who του 25χρονου άσου, ο οποίος σε μικρή ηλικία προκάλεσε με τη μετακίνηση από τη Σταντάρ Λιέγης στην Άντερλεχτ και τους συμπατριώτες του να τον παρομοιάζουν με τον Σουηδό, Βίλχεμσον, λόγω της ταχύτητας και της κόμμωσής του.

Οι Βέλγοι λένε πως ο Τζόναθαν Λεζάρ είναι μία «ανάσα» από τον Ολυμπιακό, ενώ ο ίδιος τονίζει στο περιβάλλον του πως επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στην ομάδα την Πειραιά.

Το www.sport-fm.gr παρουσιάζει το who is who του 25χρονου άσου, ο οποίος σε μικρή ηλικία προκάλεσε με τη μετακίνηση από τη Σταντάρ Λιέγης στην Άντερλεχτ και τους συμπατριώτες του να τον παρομοιάζουν με τον Σουηδό, Βίλχεμσον, λόγω της ταχύτητας και της κόμμωσής του.

Ο Τζόναθαν Λεζάρ γεννήθηκε στη Λιέγη το 1987 (13/4). Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην άσημη και τοπική JS Thier, για να μετακομίσει το 1998 στα τμήματα υποδομής της μεγάλης ομάδας της πόλης, Σταντάρ. Εκεί, έμεινε για πέντε χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2003, όταν και πήρε τη μεγάλη απόφαση να πάει στη μεγάλη αντίπαλο, Άντερλεχτ.

Το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε στις 11/9/2004, στη νίκη της Άντερλεχτ κόντρα στην Οστάνδη (3-1), πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ. Συνολικά, στη σεζόν 2004/05 μέτρησε εννιά συμμετοχές και ένα γκολ. Το 2006/07 πήρε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες, καθώς είχε 21 παιχνίδια και δύο γκολ στο πρωτάθλημα του Βελγίου, ενώ αγωνίστηκε και σε τέσσερα ματς στο Champions League.

Από την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα το 2007/08, ο Λεζάρ φόρεσε φανέλα βασικού στην Άντερλεχτ. Σε 19 ματς πρωταθλήματος σημείωσε δύο τέρματα, ενώ έπαιξε σε δύο παιχνίδια προκριματικών Champions League και έξι στο Κύπελλο UEFA. Το 2008/09 άρχισε να γίνεται πιο… παραγωγικός, καθώς σημείωσε επτά τέρματα σε 30 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις. Την επόμενη σεζόν (2009/10), βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς σε 36 παιχνίδια σκόραρε 10 φορές.

Η προτελευταία του χρονιά στην Άντερλεχτ ήταν η 2010/11, όπου σε 31 παιχνίδια πέτυχε έξι τέρματα. Τη σεζόν 2011/12 ο 25χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε μόλις σε τρία ματς με τη βελγική ομάδα (όπου είχε και ένα τέρμα), καθώς μετακόμισε στην Τέρεκ Γκρόζνι έναντι του ποσού των 4,8 εκατομμυρίων ευρώ. Με τη ρωσική ομάδα μέτρησε μόλις οκτώ συμμετοχές.

Φέτος, ο Λεζάρ αγωνίστηκε σε τέσσερις αγώνες (από τις πέντε αγωνιστηκές) στο ρωσικό πρωτάθλημα, ωστόσο όπως λένε οι συμπατριώτες του αυτές θα είναι και οι τελευταίες εμφανίσεις με τη φανέλα της Τέρεκ Γκρόζνι, καθώς ο 25χρονος μεσοεπιθετικός κατηφορίζει στον Πειραιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x