Stoiximan Super League

Προσωρινά δελτία ζήτησαν ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΟΦΗ

Με προσφυγή τους στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ η οποία εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΟΦΗ, αιτήθηκαν την έκδοση προσωρινών δελτίων για τους ποδοσφαιριστές που απέκτησαν στη θερινή μεταγραφική περίοδο, με ισχύ έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε φιλοδοξούν πως θα έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα.

Με προσφυγή τους στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ η οποία εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΟΦΗ, αιτήθηκαν την έκδοση προσωρινών δελτίων για τους ποδοσφαιριστές που απέκτησαν στη θερινή μεταγραφική περίοδο, με ισχύ έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε φιλοδοξούν πως θα έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα.

Ένα 24ωρο περίπου πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Παρασκευή στις 12:00), η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος και ο ΟΦΗ δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους την φορολογική ενημερότητα, παρά την αισιοδοξία που εκφράζουν. Αυτό σημαίνει πως εξακολουθούν να μην μπορούν να εκδώσουν δελτία για τους ποδοσφαιριστές που απέκτησαν στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε.

Έτσι, οι τρεις ΠΑΕ, προσέφυγαν στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ και κατά την εκδίκαση της προσφυγής τους την Τετάρτη το μεσημέρι, ζήτησαν την έκδοση δελτίων με προσωρινό χαρακτήρα και με ισχύ για 15 ημέρες. Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν ότι δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής φορολογική ενημερότητα για λόγους ανωτέρας βίας, ενώ προσκόμισαν έγγραφα που αποδείκνυαν ότι προσπαθούν να την αποκτήσουν.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, η ΕΙΜ δεν θα περιμένει να δει την Παρασκευή αν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορηγήσει πιστοποιητικό στις εν λόγω ΠΑΕ και θα εκδώσει την απόφασή της πιθανότατα την Πέμπτη το πρωί.

Η έκδοση προσωρινών δελτίων (αν γίνει δεκτό το αίτημα των τριών ομάδων) θα αποτελέσει καραμπινάτη παρανομία, μιας και δεν προβλέπεται από πουθενά και δεν έχει και προηγούημενο. Ωστόσο εκφράζεται αισιοδοξία από όλες τις πλευρές ότι δεν θα υπάρξουν ΠΑΕ που θα προσβάλουν την απόφαση…

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x