Stoiximan Super League

Ανακάλυψαν Φούντα οι Άγγλοι

Ότι ο Ταξιάρχης Φούντας μοιάζει μεγάλο «λαβράκι» για την ΑΕΚ το ανακαλύψαμε πέρυσι. Και το επιβεβαιώνουμε φέτος -που έχει γίνει βασικός στην «Ένωση». Όπως οτιδήποτε λάμπει όμως, σιγά που δεν θα τον ανακάλυπταν και εκτός συνόρων. Έφτανε λοιπόν το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε στο καλοκαιρινό φιλικό με την Έβερτον και τα καλά λόγια από αρκετούς Ευρωπαίους σκάουτερ ώστε το «Sky Sports» να κάνει αναλυτικό αφιέρωμα στον 17χρονο «κιτρινόμαυρο».

Ότι ο Ταξιάρχης Φούντας μοιάζει μεγάλο «λαβράκι» για την ΑΕΚ το ανακαλύψαμε πέρυσι.

Και το επιβεβαιώνουμε φέτος -που έχει γίνει βασικός στην «Ένωση».

Όπως οτιδήποτε λάμπει όμως, σιγά που δεν θα τον ανακάλυπταν και εκτός συνόρων.

Έφτανε λοιπόν το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε στο καλοκαιρινό φιλικό με την Έβερτον και τα καλά λόγια από αρκετούς Ευρωπαίους σκάουτερ ώστε το «Sky Sports» να κάνει αναλυτικό αφιέρωμα στον 17χρονο «κιτρινόμαυρο».

Αφού αναφέρονται λοιπόν τα στοιχεία του και τονίζεται πως αποτελεί τον νεαρότερο παίκτη που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της ΑΕΚ, παρατίθεται ως εξής το βιογραφικό του:

«Ο Ταξιάρχης Φούντας έκλεισε μόλις τα 17 του χρόνια και είναι ήδη βασικός στέλεχος της ΑΕΚ. Ο κοντόσωμος εξτρέμ έχει προσελκύσει από τώρα μεγάλο ενδιαφέρον από ευρωπαίους σκάουτερ. Ο Φούντας άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία -στα 6 του- στον Αχελώο Νεοχωρίου. Η ραγδαία εξέλιξή του προσέχτηκε από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Γιώργο Ασπρογέρακα, που τον πήρε στην ακαδημία του.

Η πρόοδός του συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από τον “θρύλο” της ΑΕΚ, Τόνι Σαβέβσκι (τωρινό προπονητή της Ομόνοιας) που το 2010 ήταν σκάουτερ του συλλόγου. Ο Σαβέβσκι εντυπωσιάστηκε με τον Φούντα και παρόλο που ήταν μόλις 14, πίεσε την ομάδα να τον αποκτήσει το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Η συνεχιζόμενη βελτίωσή του τον έφερε μάλιστα και στην Εθνική Ελλάδας U-17, όπου ξεχώρισε αμέσως.

Με το παρατσούκλι «Τσάβι» να τον συνοδεύει στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ, δεν ήταν έκπληξη η γρήγορη προώθησή του στην πρώτη ομάδα. Τον Μάρτη της χρονιάς που πέρασε έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 χρονών, ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Τώρα, υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Βλάχου, έχει γίνει βασικός, χωρίς ωστόσο ο ρόλος του να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

Διαθέτοντας μεγάλη ταχύτητα και με καλή ντρίμπλα θα ήταν εύκολο να υποθέσει κανείς πως είναι ένας καθαρός εξτρέμ. Έχει χρησιμοποιηθεί όμως αρκετές φορές και ως αμυντικός χαφ, μιας και διαθέτει καλή πάσα και αντίληψη του παιχνιδιού. Έχει ακόμα πάρα πολλά να μάθει, αλλά είναι γεμάτος προοπτικές»
.

Και μετά την εκτίμηση του σκάουτερ που τον περιέγραψε ότι «εφόσον η πρόοδός του συνεχιστεί, μένει να φανεί πόσο ακόμα θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του εκπαίδευση στην Αθήνα», παρατίθεται και βαθμολόγηση των ικανοτήτων του.

Αυτή αναφέρει αναλυτικά

Σουτ: 7/10
Πάσα: 7/10
Τάκλιν: 6/10
Κεφαλιά: 5/10
Ταχύτητα: 8/10
Αντίληψη: 7/10
Τρέχουσα ικανότητα: 5/10
Εκτιμώμενη ικανότητα: 10/10
Σύνολο: 55/80
Τρέχουσα αξία: 1 εκατ. λίρες
Εκτιμώμενη αξία: 6 εκατ. λίρες

Το γκολ που πέτυχε ο Φούντας στο φιλικό με την Έβερτον



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x