Stoiximan Super League

ΑΕΚ που κερδίζει…

…δεν αλλάζει! Ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι πρώτες προθέσεις του Έβαλντ Λίνεν ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Παραδεχόμενος στην πράξη ότι ο Γκερέιρο -μετά την εμφάνιση που έκανε με τον Πλατανιά- δεν βγαίνει από την ενδεκάδα, ο Γερμανός δοκίμασε ακριβώς την ίδια που διαμορφώθηκε μετά την είσοδό του και κατέκτησε τελικά την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

…δεν αλλάζει!

Ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι πρώτες προθέσεις του Έβαλντ Λίνεν ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Παραδεχόμενος στην πράξη ότι ο Γκερέιρο -μετά την εμφάνιση που έκανε με τον Πλατανιά- δεν βγαίνει από την ενδεκάδα, ο Γερμανός δοκίμασε ακριβώς την ίδια που διαμορφώθηκε μετά την είσοδό του και κατέκτησε τελικά την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Η αγωνιστική επικαιρότητα της ΑΕΚ ενόψει Παναθηναϊκού περιστράφηκε (και δικαίως βάσει των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν) γύρω από την απόφαση των παικτών να μην αποσυρθούν στο ξενοδοχείο παραμονή του αγώνα. Πριν φτάσει εκείνη η μέρα όμως -και όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος- οι «κιτρινόμαυροι» θα μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στην προετοιμασία για το ντέρμπι.

Εκεί όπου ο Λίνεν βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να βλέπει σχετικά… λυμένα τα χέρια του. Όχι μόνο επειδή έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες του (πλην των μακρόχρονα τραυματιών Τσαμουρλίδη και Καλογέρη). Αλλά κι επειδή έχει μια ενδεκάδα που είχε δυσλειτουργίες (κυρίως στην ανάπτυξη από τα άκρα) αλλά απέδωσε ένα από τα καλύτερα διαστήματα της ομάδας φέτος και κυρίως τους τρεις βαθμούς με τον Πλατανιά.

Ο βασικός υπεύθυνος αυτού του διαστήματος, λοιπόν, ο Ρότζερ Γκερέιρο, θα ήταν παράλογο να μη συμπεριλαμβάνεται στα βασικά σχέδια του Γερμανού για το ντέρμπι. Και -ευτυχώς για την ΑΕΚ- μόνο παράλογος δεν έχει αποδειχθεί ο προπονητής της ως τώρα. Έτσι, η ενδεκάδα που ξεκίνησε να δοκιμάζει περιείχε κανονικά τον Βραζιλιάνο και ήταν βάσει του 4-2-3-1 που διαμορφώθηκε μετά την είσοδό του στο κυριακάτικο ματς.

Δηλαδή με τερματοφύλακα τον Κωνσταντόπουλο, στόπερ τους Γιάγκο-Κουτρουμπή, μπακ τους Βλάχο και Κοντοέ, αμυντικά χαφ τους Φέτση-Κορδέρο, τους Φούντα και Λαγό να πλαισιώνουν από τα άκρα τον επιτελικό Γκερέιρο και τον Φουρτάδο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί πάντως υπάρχει και η πιο… ζωηρή πιθανότητα αλλαγής στα σχέδια του Λίνεν, καθώς η εικόνα του Αφρικανού παρέμεινε απογοητευτική κι εκείνη του Κατσικοκέρη συνεχίζει να δείχνει πως ανεβάζει ρυθμούς μετά τον τραυματισμό του.

Πιο ξεκάθαρες απαντήσεις πάντως στο ερώτημα αν θα είναι εκείνος που θα ξεκινήσει ως «φουνταριστός» στο ντέρμπι -και στο αν ο Λίνεν σκοπεύει όντως να διατηρήσει τους ίδιους στις υπόλοιπες θέσεις- θα αρχίσουν να δίνονται από την προπόνηση της Παρασκευής (18:30) κι έπειτα, όταν η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα μπει στην τελική ευθεία.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x