Stoiximan Super League

«Είμαστε φαβορί, όμως είναι ντέρμπι»

Τον Παναθηναϊκό έχρισε ως φαβορί του ματς με την ΑΕΚ ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο μπακ του «τριφυλλιού» ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως σέβεται απόλυτα τον αντίπαλο και δεν παραγνωρίζει το γεγονός πως πρόκειται για ένα ντέρμπι. Παράλληλα, χαρακτηρίζει «εξωπραγματικό» γεγονός το να βρίσκονται οι «πράσινοι» τόσο χαμηλά στη βαθμολογία και προσθέτει πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να αλλάξει η κατάσταση.

Τον Παναθηναϊκό έχρισε ως φαβορί του ματς με την ΑΕΚ ο Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Ο μπακ του «τριφυλλιού» ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως σέβεται απόλυτα τον αντίπαλο και δεν παραγνωρίζει το γεγονός πως πρόκειται για ένα ντέρμπι.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «εξωπραγματικό» γεγονός το να βρίσκονται οι «πράσινοι» τόσο χαμηλά στη βαθμολογία και προσθέτει πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να αλλάξει η κατάσταση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στη Nova:

Για το ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα:
«Παραμένει ένα ντέρμπι, γιατί και οι δύο σύλλογοι έχουν τεράστια ιστορία στην Ελλάδα, είναι μεγάλες ομάδες, αλλά είναι ένα ιδιαίτερο ντέρμπι, λόγω της κατάστασης και των δύο ομάδων. Και εμείς έχουμε αρκετά προβλήματα. Και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Η ΑΕΚ, δυστυχώς όπως και εμείς, είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση και είναι πραγματικά κρίμα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την ΑΕΚ, να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση μια μεγάλη ομάδα, με τέτοια φανέλα. Ελπίζω να βρουν λύση και να πάνε όλα καλά, όμως συμφωνώ ότι είναι ένα ιδιαίτερο ντέρμπι. Δεν παύει ωστόσο να είναι ένα ντέρμπι».

Για τον αν ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί κόντρα στην ΑΕΚ:
«Πιστεύω ότι ναι, είμαστε το φαβορί. Όπως ήμασταν το φαβορί και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι είμαστε και τώρα. Και θεωρώ ότι αν είμαστε πειθαρχημένοι, σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, θα κερδίσουμε και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Χωρίς να θέλω να θίξω την ΑΕΚ με αυτό που λέω. Πιστεύω στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού, από την στιγμή που είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας».

Για την εικόνα που έχει διαμορφώσει για τους «κιτρινόμαυρους»:
«Πάνω κάτω, έχω την εικόνα που έχουν όλοι. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, κανείς δεν ξέρει το μέλλον της, έχει πάρα πολλά προβλήματα και όπως είναι φυσιολογικό, λόγω και των οικονομικών προβλημάτων, αναγκαστικά εμπιστεύονται νέα παιδιά. Πιστεύω ότι μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, ίσως βγει και ένα «καλό». Γιατί θα αναγκαστούν να δώσουν την ευκαιρία σε νέα παιδιά, ελληνόπουλα, από τα οποία κάποια θα μπορέσουν να συνεχίσουν».

Για το αν έχει έρθει η ώρα να... πατήσει γκάζι ο Παναθηναϊκός:

«Έχει έρθει η ώρα, αν και πιστεύω ότι αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, ή αν είχαμε λίγο περισσότερη τύχη, θα μπορούσαμε να μην δεχθούμε κάποια γκολ, τα οποία μας στοίχισαν τρεις βαθμούς».

Για την βαθμολογική κατάσταση της ομάδας:
«Εννοείται πως δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Είμαστε στην ένατη θέση. Είναι κάτι που δεν το έχει ζήσει ποτέ παίκτης, προπονητής ή οπαδός του Παναθηναϊκού. Κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι μπορούμε, τα δίνουμε όλα στο γήπεδο, γιατί ξέρουμε τι φανέλα φοράμε και γνωρίζουμε ότι είναι εξωπραγματικό να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη θέση. Και να είναι από τόσο νωρίς, η διαφορά με τον πρώτο τόσο μεγάλη. Κάνουμε ότι μπορούμε από την πλευρά μας και συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να κοιτάμε πίσω και αυτά που έχουμε κάνει και ελπίζω παιχνίδι με παιχνίδι να ξυπνήσουμε. Να είμαστε καλύτεροι, να έχουμε περισσότερη τύχη και να πάνε όλα καλά. Και φυσικά αυτό που θέλουμε είναι να ανεβούμε βαθμολογικά».

Για το αν μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση:
«Πιστεύω ότι αυτό αλλάζει. Αν για παράδειγμα είχαμε κερδίσει το ματς με τον ΟΦΗ ή δεν είχαμε ισοφαριστεί στο φινάλε από τον Άρη, πιστεύω ότι η ψυχολογία της ομάδας θα ήταν αυτή τη στιγμή εντελώς διαφορετική. Θα μπαίναμε στα παιχνίδια με άλλο αέρα και δεν θα είχαμε τον φόβο της ισοφάρισης. Ότι αργά ή γρήγορα, ίσως δεχθούμε κάποιο γκολ και ισοφαριστούμε. Θα ήμασταν πιο λυμένοι».

Για τους οπαδούς του «τριφυλλιού»:
«Ο κόσμος ξέρει ότι τον χρειαζόμαστε πάντα στο πλευρό μας. Όμως δεν μπορώ να πω κάτι, ούτε εγώ, ούτε τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον κόσμο. Γνωρίζουν τι προβλήματα αντιμετωπίζει η ομάδα και πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχουν σταθεί στο πλάι μας. Κάποια στιγμή είναι λογικό. Όταν ο οπαδός μας, σε στηρίζει μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα, αν η ομάδα είναι κακή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχει το δικαίωμα να σε αποδοκιμάσει. Αλλά το σημαντικό είναι να στηρίζει την ομάδα μέχρι και το τελευταίο λεπτό και πιστεύω ότι στην πλειοψηφία των παιχνιδιών, οι οπαδοί μας το έχουν κάνει φέτος. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε παράπονο».

Για την πιθανότητα επιστροφής στην Εθνική ομάδα:

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν στο μυαλό τους την Εθνική ομάδα. Πόσο μάλλον εγώ, που αγωνίστηκα στην Εθνική μας για περίπου 10 χρόνια. Εννοείται ότι θα ήταν μεγάλη μου χαρά να συμμετάσχω ξανά και να φορέσω τη φανέλα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα».

Για την αγωνιστική του «αναγέννηση»:
«Δεν μπορώ να πω ότι έχει αλλάξει κάτι. Είμαι ο ίδιος Σεϊταρίδης που ήμουν και πέρυσι και πρόπερσι και πριν από πέντε χρόνια. Δεν έχω αλλάξει κάτι, ούτε στον τρόπο προπόνησης μου, ούτε στον τρόπο ζωής μου. Είμαι ο ίδιος. Θέλεις λίγο η τύχη, λίγο οι τραυματισμοί, λίγο κάποιοι άλλοι παράγοντες, οι οποίοι δεν είχαν να κάνουν άμεσα με εμένα και δεν μπορούσα να πάρω κάποιες αποφάσεις. Τα άτομα που με γνωρίζουν χρόνια, ξέρουν ότι είμαι ο ίδιος που ήμουν πάντα. Δεν έχω αλλάξει τίποτα στη ζωή μου. Συνεχίζω στον ίδιο δρόμο που πάντα ακολουθούσα».

Για το αν αισθάνεται πλέον περισσότερη εμπιστοσύνη:
«Αυτό που είναι σίγουρο για έναν ποδοσφαιριστή, είναι ότι όταν παίζεις βρίσκεις το ρυθμό σου και αυτόματα αποκτάς καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οπότε και αυτό με έχει βοηθήσει, γιατί έχω παίξει κάποια παιχνίδια συνεχόμενα, αρχίζω και βρίσκω σιγά-σιγά τον ρυθμό μου και σίγουρα αυτό με βοηθά να ανεβαίνω και ψυχολογικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x