Stoiximan Super League

Τέλος στα «δώρα»

Μονόδρομο αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η νίκη στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ (19:30, Novasports1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Το παιχνίδι του «τριφυλλιού» με την Ένωση δεν θυμίζει σε τίποτα ανάλογα ματς του παρελθόντος, αν κάποιος κοιτάξει τον βαθμολογικό πίνακα τις Σούπερ Λίγκας. Η ουσία, όμως, ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους «πράσινους», οι οποίοι θέλουν να ανέβουν πιο ψηλά στη βαθμολογία και να βάλουν τέλος στις απώλειες.

Μονόδρομο αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η νίκη στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ (19:30, Novasports1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Το παιχνίδι του «τριφυλλιού» με την Ένωση δεν θυμίζει σε τίποτα ανάλογα ματς του παρελθόντος, αν κάποιος κοιτάξει τον βαθμολογικό πίνακα τις Σούπερ Λίγκας.

Η ουσία, όμως, ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους «πράσινους», οι οποίοι θέλουν να ανέβουν πιο ψηλά στη βαθμολογία και να βάλουν τέλος στις απώλειες.

Οι παίκτες του Ζεσουάλντο Φερέιρα καλούνται να πραγματοποιήσουν μία πολύ εμφάνιση και να δώσουν χαρά στον κόσμο, ο οποίος στηρίζει τις προσπάθειές τους όλο αυτό το διάστημα.

Επιθυμία του Πορτογάλου τεχνικού είναι η ομάδα του να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να μην αφήσει περιθώρια στους «κιτρινόμαυρους» να ελπίζουν ότι μπορούν να χτυπήσουν το ματς.

Η ΑΕΚ στους τελευταίους αγώνες δείχνει πιο δεμένη στην άμυνα και για αυτό ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να σπαταλήσει τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν, όμως έχει συμβεί σε προηγούμενες αναμετρήσεις.

Το μόνο που θέλουν οι οπαδοί του «τριφυλλιού» η ομάδα να δείξει σημάδια ανάκαμψης και να παίξει καλό ποδόσφαιρο απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία αποτελείται από ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και έχει έναν έμπειρο τεχνικό στον πάγκο (Έβαλντ Λίνεν).

Ο Φερέιρα θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη, ο οποίος μπροστά του - από δεξιά προς αριστερά - θα έχει τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλο και Σπυρόπουλο. Ως αμυντικός χαφ, αν οι «πράσινοι» παραταχθούν με σύστημα 4-3-3, θα είναι ο Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τον Ζέκα και τον Σισοκό. Στα δεξιά της επίθεσης θα είναι ο Μπαρμπαρούσης, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή ο Τοτσέ. Αν το «τριφύλλι» παίξει με 4-2-3-1, τότε θα πάει αριστερά ο Σισοκό και σε ελεύθερο ρόλο ο Λάζαρος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Χουχούμης, Λαγός, Φουρλάνος, Βελάσκες, Κουίνσι και Πετρόπουλος. Ο τελευταίος είναι στους 18 «εκλεκτούς» του Φερέιρα, επειδή υπέστη τροφική δηλητηρίαση ο Φορναρόλι. Ο Ουρουγουανός αποκλείστηκε μαζί με τον Μαρίνο, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Εκτός έμειναν ακόμα οι τραυματίες Μαυρίας, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σο και οι Ταμπάκης, Καπίνο, Κουσίδης, Μαρινάκης, Δώνης.

«Κατάσκοποι» στο ΟΑΚΑ

Σκάουτερ της Φούλαμ, της Λεβερκούζεν και της Κιέβο Βερόνα αναμένεται να βρεθούν σήμερα στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Όπως γράφει η SportDay, οι Αγγλοι και Γερμανοί ενδιαφέρονται για τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων.

Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» παρουσιάζονται θετικός στο ενδεχόμενο να συζητήσουν αν φτάσει στα χέρια τους μία πρόταση άνω του 1,5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την Κιέβο, «τσεκάρει» το τελευταίο διάστημα τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ενώ και ο Σπυρόπουλος που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι παρακολουθείται από ξένες ομάδες.

Εν τω μεταξύ, χθες άνθρωπος της Φούλαμ παρακολούθησε χθες και το παιχνίδι της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού με την αντίστοιχη της ΑΕΚ. Το βλέμμα του ήταν στραμμένο στον Στέφανο Καπίνο, αλλά και σε έναν ακόμα νεαρό παίκτη του «τριφυλλιού», το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό.

Προϊστορία

Με το μέρος του Παναθηναϊκού είναι η προϊστορία των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ, με γηπεδούχους τους «πράσινους». Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» μετράει 25 νίκες, 19 ισοπαλίες και 10 φορές η Ένωση πήρε τους τρεις βαθμούς.

Όσον αφορά την περσινή σεζόν, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πάλι την ίδια περίοδο και ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με σκορ 3-2 των «κιτρινόμαυρων». Τα «πράσινα» γκολ εκείνου του αγώνα είχαν πετύχει ο Λέτο (δύο) και ο Κατσουράνης.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

06/11/11 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 3-2 (16', 29' Λέτο, 53' Κατσουράνης - 62' Μπέλεκ, 89' Λεονάρντο)
12/05/11 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 1-1 (24' (αυτ) Μπλάνκο - 3' Λεονάρντο)
13/02/11 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 3-1 (44' Κατσουράνης, 51' Βύντρα, 75' Σισέ - 58' Σκόκο)
31/01/10 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 1-1 (27΄ Σαλπιγγίδης - 9΄ Σκόκο)
04/01/09 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 0-0
11/11/07 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 2-1 (6' Σαλπιγγίδης, 34' Μάντζιος - 42' Λυμπερόπουλος)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x