Stoiximan Super League

«Θα τα δώσουμε όλα κόντρα στη Μάριμπορ»

Την υπόσχεση πως ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μάριμπορ, για την πέμπτη αγωνιστική του Europa League, έδωσε ο Ορέστης Καρνέζης. Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» τόνισε πως δεν θα υποτιμήσουν τους Σλοβένους, εξήγησε την έκρηξη του Σανθ Χακόμπο ενώ σχολίασε το τι περιμένει να δει στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Την υπόσχεση πως ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μάριμπορ, για την πέμπτη αγωνιστική του Europa League, έδωσε ο Ορέστης Καρνέζης. Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» τόνισε πως δεν θα υποτιμήσουν τους Σλοβένους, εξήγησε την έκρηξη του Σανθ Χακόμπο ενώ σχολίασε το τι περιμένει να δει στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ορέστης Καρνέζης στον «Libero 107,4»:

Για το ντέρμπι που πέρασε μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ: «Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, έπαιξε ρόλο η αλλαγή προπονητή, η αλλαγή ψυχολογίας στην ομάδα. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν κάτι δεν πάει καλά σε μια ομάδα, μια αλλαγή βοηθά στο ψυχολογικό κομμάτι και έτσι έγινε τώρα. Παρουσιάσαμε μια ομάδα με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, κάτι που μας είχε λείψει στα προηγούμενα παιχνίδια»

Για την εικόνα του «τριφυλλιού» στα προηγούμενα ματς: «Από την πλευρά μου προσπαθούσα να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ, δυστυχώς ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να σκοράρει αλλά είναι σημαντικό σε μια ομάδα όταν δεν παίζει καλά και δεν κάνει πολλές ευκαιρίες για γκολ, να μην δέχεται και εύκολα γκολ και από εκεί και πέρα μέσα στα 90 λεπτά, σε μια φάση να σκοράρει και να κερδίσει το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μην δεχτείς πρώτος γκολ γιατί μετά τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο»

Για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ: «Ο Άρης έχει κάποιους πολύ καλούς παίκτες, ειδικά από την μέση και μπροστά αλλά τα διοικητικά προβλήματα που έχει ίσως τον επηρεάσουν. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση, είναι πιο ολοκληρωμένη ομάδα και δίκαια είναι ψηλά στην βαθμολογία. Φανταζόμουν ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί όλοι ξέρουν τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ, ότι έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες ενώ φέτος δείχνει να έχει μια σταθερή απόδοση τόσο εντός όσο και εκτός έδρας και ίσως αυτό να ήταν που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ δυνατός φέτος αλλά κι εμείς έχουμε πολύ καλούς παίκτες, έχουμε καλή ομάδα και δεν είχαμε καταφέρει να το δείξουμε αυτό νωρίτερα. Ήμασταν πολύ καλοί στον αγώνα και δίκαια κερδίσαμε».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να καθιερωθεί: «Είναι πολύ δύσκολη η θέση του τερματοφύλακα, χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για να μπορείς να παίρνεις σωστές αποφάσεις, ειδικά όταν είσαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Σε τέτοιες μεγάλες ομάδες ο τερματοφύλακας μπορεί, στατιστικά, να χρειαστεί 3-4 φορές να επέμβει και αν η μία φορά δεν είναι σωστή μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα. Σε μια μικρότερη ομάδα μπορεί να δέχεσαι συνέχεια πίεση, να βγάζεις τις φάσεις, κάποια στιγμή να φας και 2 γκολ και να λένε πάλι ότι είσαι ο καλύτερος παίκτης. Στις μεγάλες ομάδες αυτό δεν ισχύει, μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μία φορά να επέμβεις και πρέπει να είσαι έτοιμος, αν δεν είσαι αυτός που πρέπει τότε, αυτό θα στοιχίσει ακριβά στην ομάδα σου. Πρέπει λοιπόν να έχεις πολύ μεγάλη συγκέντρωση και χρειάζεται πολλά συνεχόμενα παιχνίδια για να φτάσεις σε αυτό το σημείο και να μπορείς να ανταπεξέλθεις, αν ο τερματοφύλακας δεν έχει παιχνίδια είναι δύσκολο να έχει την απόδοση που πρέπει. Απαιτείται πολύ δουλειά, πολύ υπομονή, να μην απογοητεύεσαι, να μην παρατάς, είναι εύκολο να τα παρατήσεις, το δύσκολο είναι να συνεχίσεις. Αγωνίζομαι σε ομάδα που μου δίνει δυνατότητα να έχω πολλές παραστάσεις, να αγωνίζομαι στην Ευρώπη και αυτό είναι καλό».

Για την Εθνική: «Η Εθνική είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το αντιπροσωπεύει πολύ καλά. Έχει πολύ καλούς παίκτες και είναι τυχερή η ομάδα που έχει πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και έχουν πάρει καλές παραστάσεις. Η Εθνική μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα στην συνέχεια».

Για το περιστατικό με τον Χακόμπο: «Μέσα στο παιχνίδι η αδρεναλίνη είναι σε υψηλά επίπεδα, δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε με τον Χακόμπο αλλά είναι κρίμα γιατί είναι πολύ καλός τερματοφύλακας».

Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά: «Προηγείται το παιχνίδι της Πέμπτης, στο πρωτάθλημα πάντως έχουμε μάθει στα δύσκολα, προσπαθούμε και δουλεύουμε πολύ για να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για τον αγώνα με την Μάριμπορ: «Είναι ευρωπαϊκό παιχνίδι, δεν θα το υποτιμήσουμε, θα τα δώσουμε όλα, αν παίξουμε όπως την Κυριακή έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Στο Μάριμπορ όταν παίξαμε κάναμε κακή εμφάνιση και χάσαμε αλλά τώρα θα πάμε για την νίκη».

Για τα προγνωστικά του για το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός στην έδρα του, ο Ολυμπιακός πάει επίσης καλά, αυτό που θέλω είναι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Το έχουμε ανάγκη αυτό γιατί φέτος έχει πέσει το επίπεδο και έχουμε ανάγκη να ευχαριστηθεί ο κόσμος που βλέπει το πρωτάθλημα και να έρχεται στο γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x