Stoiximan Super League

Δεν μπορεί να περιμένει…

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η ΑΕΚ, αφού όσα είπε ο Δημήτρης Βιντιάδης στον Ανδρέα Δημητρέλο δεν «φώτισαν» το μέλλον της ΠΑΕ. Προς νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Τα αποτελέσματα της πολυαναμενόμενης επαφής του Δημήτρη Βιντιάδη με τον Ανδρέα Δημητρέλο δεν ήταν ενθαρρυντικά για την ΑΕΚ. Ο 32χρονος εφοπλιστής δήλωσε μεν έτοιμος να μπει στην ΠΑΕ, ισχυρίστηκε πως διαθέτει τα χρήματα για να το κάνει, ωστόσο δεν πρόκειται να προχωρήσει στην κίνηση αυτή εφόσον δεν ρυθμιστούν τα χρέη της ομάδας προς το Δημόσιο.

Η «Ένωση» υπό τις παρούσες συνθήκες οφείλει να καταβάλει μηνιαία 700.000 ευρώ για τις… αμαρτίες του παρελθόντος, ποσό που αδυνατεί να επωμιστεί ο επίδοξος επενδυτής και θέτει ως προϋπόθεση να ψαλιδιστεί κατά το ήμισυ (και… βάλε) για να αποκτήσει τις μετοχές. Είναι, ωστόσο, εφικτό κάτι τέτοιο; Η ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ σε 48 δόσεις δεν έγκειται στις κυβερνητικές διαθέσεις, αλλά στις επιταγές της τρόικας, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ο Δημήτρης Βιντιάδης εξέφρασε την πρόθεση να έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση το προσεχές δεκαήμερο για να ζητήσει τη σχετική ρύθμιση, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα ακούσει ευχάριστα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτησή του στη σημερινή γενική συνέλευση (16:00), που πάντως όλα δείχνουν πως δεν θα γίνει αυτοπροσώπως, αλλά με την ανάγνωση επιστολής που θα στείλει ο ίδιος.

Με αυτά και με αυτά, η ΑΕΚ βρίσκεται σε οριακό σημείο, αφού τα ταμεία είναι άδεια, οι υποχρεώσεις «τρέχουν» και οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι. Μέχρι τέλη Μαρτίου είναι αναγκαίο να βρεθούν 5-6 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οφειλές και να περάσει η ΠΑΕ τον έλεγχο αδειοδότησης για τη νέα σεζόν.

Η σημερινή γενική συνέλευση, από τη στιγμή που δεν θα μπουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, θα αποφασίσει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πιθανότατα με τιμή μετοχής ένα ευρώ και για διάστημα 45 ημερών, ελπίζοντας πως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα μπουν χρήματα (από τον Βιντιάδη ή οποιονδήποτε άλλο). Ο Ανδρέας Δημητρέλος αναμένεται να παραμείνει στη θέση του προέδρου, παρότι είχε δηλώσει πως αν δεν υπάρξει λύση θα παραιτείτο.

Πιάνει δουλειά ο Ανάκογλου

Την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα θα κάνει σήμερα ο Δημήτρης Ανάκογλου. Το τελευταίο απόκτημα της ΑΕΚ, ωστόσο, θα έχει… μοναξιές καθώς οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας θα απολαμβάνουν τη Δεύτερη μέρα του ρεπό τους.

Η προετοιμασία για το κρίσιμο ματς της Κυριακής στην Κέρκυρα θα αρχίσει την Τρίτη. Εκτός πλάνων είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Αντώνης Πετρόπουλος, ενώ σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Ρότζερ Γκερέιρο. Ο Βραζιλιάνος θα υποβληθεί σε εξετάσεις, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως έχει κάκωση μηνίσκου.

Για το προσεχές παιχνίδι δεν υπολογίζεται και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, που «κουβαλά» ένα αιμάτωμα από τις υποχρεώσεις του με την Καβάλα και θα κάνει θεραπεία. Αντίθετα, ο Αντώνης Ρίκκα είναι καλύτερα και την Τρίτη θα δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x