Stoiximan Super League

«Πρέπει να αλλάξουμε εικόνα»

Πολλή δουλειά περιμένει τους παίκτες του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα τους είπε ο Μίτσελ στην πρώτη του προπόνηση ως τεχνικού της ομάδας.

Αποφασισμένος για πολλή δουλειά εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Μίτσελ, ο οποίος χθες ανέλαβε και επίσημα την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για πρώτη φορά στους ποδοσφαιριστές του και τους έστειλε το μήνυμα για όσα τους περιμένουν.

Ο 50χρονος τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, αφού το γεγονός ότι βρίσκεται πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος δεν λέει τίποτα.

«Δεν ήρθα επειδή δεν πάμε καλά στη βαθμολογία, αφού το πρωτάθλημα το έχουμε πάρει, αλλά ήρθα για να ετοιμάσουμε την ομάδα και για του χρόνου. Θα πρέπει ν' αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο.

Θα πρέπει ν' αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά να το συνδυάζουμε και με νίκες σε όλες τις διοργανώσεις που παίζουμε. Άλλωστε, έρχονται και οι αγώνες για το Europa League
», είπε μεταξύ άλλων ο Μίτσελ στους νέους του παίκτες.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η χθεσινή προπόνηση ήταν διάρκειας 1,5 ώρας και δεν είχε καμία σχέση με ό,τι είχαν συνηθίσει οι Πειραιώτες μέχρι πρότινος. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δούλεψαν αρκετά στον τομέα της τακτικής, κάνοντας ασκήσεις για την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, η οποία γινόταν το πολύ με τρεις επαφές.

Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός δεν επιτρέπει τις ψηλές μπαλιές που αποτελούν την εύκολη λύση για έναν παίκτη όταν τον πιέζει ο αντίπαλος. Παράλληλα, ο νέος τεχνικός της ομάδας δούλεψε πολύ και στο πρέσινγκ, κάτι που δεν ήταν στη φιλοσοφία του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ο Μίτσελ ξέρει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν δουλειά, όμως για να συμβεί αυτό πρέπει η ομάδα να πιέζει σωστά χαμηλά και μετά να φτάσει να μέχρι την αντίπαλη περιοχή του αντιπάλου. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού έχει ρίσκο αν δεν γίνεται σωστά, όπως φάνηκε και στα τελευταία ματς στο «Καραϊσκάκη» με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x