Stoiximan Super League

Στην τελική ευθεία για τα χρέη του ΠΑΟΚ

Τη βεβαιότητα πως σύντομα θα υπάρξει αίσια έκβαση στο θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, εξέφρασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ιβάν Σαββίδη, Θανάσης Αυγερινός.

Στο τι απαιτείται για να λειτουργεί εύρυθμα η ΠΑΕ και συνολικά το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ, στάθηκε ο Θανάσης Αυγερινός, εκ των βασικών συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μεγαλομετόχου του "Δικέφαλου του Βορρά", σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις και το πώς χειρίστηκαν οι άνθρωποι της ομάδας την υπόθεση Γκαρσία, ενώ διαβεβαίωσε πως το θέμα των χρεών του συλλόγου προς το Δημόσιο βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι σε φάση έντονης περισυλλογής και αποφάσεων. Κάποιες αποφάσεις τις βιώσαμε και στη μεταγραφική περίοδο. Είναι σαφές πως είναι σταθερός σε μία γραμμή με λίγες διορθώσεις και αυτό είναι το μήνυμα που περνάει. Στην ανακοίνωση λέει περίπου τα ίδια που έλεγε και στην πρώτη επικοινωνία του με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το μήνυμα είναι πως οι προτάσεις και οι ιδέες πρέπει να έχουν έναν εποικοδομητικό χαρακτήρα και όχι με τρόπο απροσδιόριστο και να εμποδίζουν την οποιαδήποτε εξέλιξη για το καλό της ομάδας. Είναι σαφές ότι όλοι μπορούν να εκφράζονται, αλλά με έναν τρόπο που δε θα δυσκολεύει τη διοίκηση και την ήρεμη λήψη αποφάσεων. Το ζητούμενο είναι τα πράγματα να οδηγηθούν σε φάση που η ομάδα θα διεκδικεί ρόλους και θέσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει ήρεμος προγραμματισμός».

Για τα όσα προκύπτουν από τη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Δε θα πρέπει η κάθε ανακοίνωση του ΠΑΟΚ να ερμηνεύεται ως προσωπική ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη. Αν ήθελε να είναι δική του τοποθέτηση δε θα είχε πρόβλημα να την υπογράψει. Είναι ενήμερος για όλες τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ και γνωρίζει πως κινούνται όλα στην ομάδα. Είναι μια ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, της ομάδας των ανθρώπων που διευθύνουν το σύλλογο εκ μέρους του Ιβάν Σαββίδη. Είναι σαφές ότι υπήρξε ένα κλίμα όχι πολύ ευχάριστο. Πρέπει να υπάρξει μία περισυλλογή και για τους φιλάθλους και για τους παράγοντες. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η διοίκηση και ο μεγαλομέτοχος. Είναι πολύ καλά ενήμερος για το τι συμβαίνει και εν τέλει ο ίδιος εγκρίνει την όποια απόφαση».

Για το πώς σκέφτεται ο Σαββίδης την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: «Για τον Ιβάν Σαββίδη, όσο δε μιλάει, σκέφτεται και συγκεντρώνει κάποια δεδομένα. Εχει δώσει την έμφαση του σε μία σειρά από θέματα, όπως αυτά που ταλανίζουν τη ομάδα εδώ και χρόνια. Βρισκόμαστε σε τελικό στάδιο στην υπόθεση των χρεών. Θα πρέπει να ρυθμιστεί οριστικά αυτή η ιστορία για να πορευτεί ο ΠΑΟΚ ελεύθερος από χρέη. Με την απελευθέρωση από τα χρέη, η ομάδα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της με διαφορετικό τρόπο και να μπορέσει να πετάξει πολύ ψηλότερα».

Για το αν ο Σαββίδης είναι δυσαρεστημένος από όσα γίνονται ως τώρα στον ΠΑΟΚ: «Δε μπορώ να απαντήσω με σαφήνεια, ίσως και δεν πρέπει. Σε κάθε περίπτωση, έχει αφήσει αρκετή ελευθερία στα στελέχη που διαχειρίζονται την υπόθεση του ΠΑΟΚ. Σε κάθε ευκαιρία, επαναλαμβάνει ότι οι άνθρωποι που διοικούν θα πρέπει να αναλάβουν τις πρακτικές αποφάσεις και αυτοί να εισηγούνται. Εχει δεχτεί πολλές εισηγήσεις το τελευταίο διάστημα, κάποιες υλοποιήθηκαν και κάποιες θα τις δούμε να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα. Συσσωρεύει πληροφορίες και δεδομένα και όταν είναι έτοιμος να κάνει κάτι, είτε το βλέπουμε είτε το ακούμε. Δε θα έλεγα ότι συμβαίνει κάτι που δεν περίμενε. Ο όποιος εκνευρισμός, η όποια αδημονία είναι φυσιολογικό να υπάρχουν, γιατί μιλάμε για ένα ζωντανό οργανισμό, με μεγάλη πίεση. Το έχει υπό την αντίληψη του καθημερινά, δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα να πούμε αν είναι δυσαρεστημένος ή ευχαριστημένος. Τα μηνύματα του τα περνάει με τους ανθρώπους της ομάδας ή στον κόσμο απευθείας. Θα πρέπει να κλείσε κάποιος κύκλος θεμάτων, θα πρέπει να κλείσει ο κύκλος των πρώτων δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και τότε θα δούμε ακόμα περισσότερα».

Για το αν βλέπει να υπάρχει πίεση: «Δεν το ξέρω και εγώ, αλλά ίσως και η συζήτηση με όλα αυτά τα θέματα που απασχόλησαν την ομάδα, τη διοίκηση και τον ίδιο το μεγαλομέτοχο, μπορεί και εγώ να αντανακλώ προς τη δική του μεριά κάποια πράγματα που μου λένε φίλοι και γνωστοί. Ισως και να λειτουργώ και εγώ πιεστικά προς την κατεύθυνσή του, αλλά δε θα πρέπει να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα».

Για το θέμα του γηπέδου: «Δεν έχω εικόνα για το γήπεδο. Νομίζω πως έχει πει επανειλημμένα ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα γήπεδο που να του αξίζει. Δε νομίζω να έχει πάρει οριστικές αποφάσεις. Διαβεβαιώνω ότι ακούει εισηγήσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα για το θέμα του γηπέδου. Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα πότε θα έχουμε μία συγκεκριμένη τοποθέτηση από τη μεριά του ή από τη μεριά της διοίκησης για το συγκεκριμένο θέμα».

Για το αν υπάρχει θέμα με την απόσταση, στη λήψη αποφάσεων: «Ισως αυτό που να έλειψε ή να λείπει γενικότερα από το ελληνικό πρωτάθλημα, μία πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση και μία πιο τεχνοκρατική σκέψη για λύση προβλημάτων, ενδεχομένως και να μη βλάπτει. Οι πολλές εισηγήσεις και τα αρκετά άλυτα προβλήματα, νομίζω πως εν τέλει, η απόσταση και μία σχετική καθυστέρηση που θέλει περισσότερη σκέψη, ενδεχομένως να μην είναι και κακό. Οι όποιες αποφάσεις έχουν να κάνουν και με τη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, που γενικά δεν έχει γρήγορους ρυθμούς. Από τη στιγμή που όλα σέρνονται στην Ελλάδα, αυτό έχει να κάνει και με θέματα του ΠΑΟΚ».

Για το αν έχουν σχέση οι αποφάσεις του για τον ΠΑΟΚ, με τις άλλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα: «Η αίσθησή μου είναι ότι αυτό είναι ένα ωραίο δημοσιογραφικό σχήμα. Δε μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα. Ακόμα και για το θέμα των χρεών, θέλει κυβερνητική ρύθμιση και διευθέτηση που δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του. Τώρα υπάρχει, έναρξη και εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάποιες ελληνικές επιχειρήσεις. Βρισκόμαστε σε ένα αρχικό στάδιο. Ο Ιβάν Σαββίδης ακόμη, δεν έχει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Η απόφαση να πάρει τον ΠΑΟΚ είχε να κάνει περισσότερο με την κατάσταση του ΠΑΟΚ, παρά με τα όποια επιχειρηματικά σχέδια του, ποτ δεν εξαρτώνται μόνο από τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά από το γενικότερο κλίμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x