Stoiximan Super League

Ο μήνας που άλλαξε η μοίρα της ΑΕΚ

Μέσα σε ένα μήνα η ΑΕΚ κατάφερε να βγει από το… χορό των μελλοθάνατων και να βλέπει ακόμη και play offs. Μεγάλη ικανοποίηση στην ομάδα, αλλά όχι εφησυχασμός. Στροφή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η νίκη της ΑΕΚ στην Κέρκυρα (1-0) φαίνεται πως απομακρύνει και τις τελευταίες αμφιβολίες για το μέλλον της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Η «Ένωση» κατάφερε μέσα σε διάστημα ενός μήνα να αντιστρέψει πλήρως την κατάσταση κι από εκεί που βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, πλέον να αποκτά δικαίωμα ακόμη και στο όνειρο των play offs.

Μόλις δώδεκα βαθμούς είχε η ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής και την ήττα της από τον Αστέρα στην Τρίπολη, παραμένοντας τελευταία στον πίνακα. Από τις 12 Ιανουαρίου, ωστόσο, τρέχει ένα αήττητο σερί πέντε ματς με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, συγκεντρώνοντας στο διάστημα αυτό 13 βαθμούς, όσους δηλαδή δεν είχε πάρει στις πρώτες 16 αγωνιστικές. Πλέον έχει σκαρφαλώσει στην ενδέκατη θέση, απέχοντας έξι κι επτά βαθμούς αντίστοιχα από Πλατανιά και Άρη που παίζουν σήμερα (και έντεκα από την ουραγό Κέρκυρα), ενώ βρίσκεται μόλις στο πλην πέντε από την πεντάδα των play offs.

Η ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας είναι έκδηλη, αλλά δεν υπάρχει εφησυχασμός. Οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν καλά πως ακόμη δεν μπορούν να ανασάνουν και αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια. Άλλωστε η τετράδα αγώνων που ακολουθεί είναι πολύ δύσκολη και περιλαμβάνει αγώνες με ΠΑΟΚ (εντός), Πλατανιά (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός).

Κοσμοσυρροή και προβλήματα εν όψει ΠΑΟΚ

Οι συνεχείς νίκες της ΑΕΚ έχουν φέρει ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας, που αναμένεται να συρρεύσει μαζικά στο ΟΑΚΑ το προσεχές Σάββατο για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η διοίκηση τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση, καθώς ποντάρει στα έσοδα του ματς για να καλύψει πολλές τρύπες και να καταβάλει ένα μέρος των δεδουλευμένων στους παίκτες, όπως τους έχει υποσχεθεί.

Πάντως τα προβλήματα δεν λείπουν… Απών θα είναι ο Κορδέρο, που χθες αποβλήθηκε, όπως επίσης και ο Κατίδης που έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής στο συγκεκριμένο ματς για τη συμπλήρωση τεσσάρων καρτών. Πάντως επανέρχεται ο Πετρόπουλος που εξέτισε τη δική του τιμωρία. Σήμερα θα εξεταστεί ο Ταξιάρχης Φούντας, ο οποίος αποχώρησε με μία κάκωση στην ποδοκνημική, που δεν εμπνέει σε πρώτη φάση ανησυχία.

Η αποστολή επιστρέφει το πρωί από την Κέρκυρα και από το αεροδρόμιο οι παίκτες θα πάνε κατευθείαν για προπόνηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x