Stoiximan Super League

Stoiximan Super League: Επιστροφή στις νίκες, ο στόχος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Οι αγώνες των «αιωνίων», του Ολυμπιακού στον Βόλο και του Παναθηναϊκού που υποδέχεται τον ΟΦΗ, ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Με τρεις αγώνες συνεχίζεται η δράση στη 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν, όμως, είναι εκείνα των «αιωνίων».

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος προέρχεται από τη συντριβή από τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία, αντιμετωπίζει τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ ο Παναθηναϊκός που πάλεψε για την ανατροπή απέναντι στη Βιγιαρεάλ υποδέχεται τον ΟΦΗ, ο οποίος δεν έχει χάσει μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τότε που ανέλαβε τους «πράσινους» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το άλλο ματς της ημέρας είναι το… ενδιάμεσο Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Ηπειρώτες να ψάχνουν τη νίκη για να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και τους Περιστεριώτες που θέλουν να ανέβουν ψηλότερα μετά τη χθεσινή ήττα του Πανσερραϊκού στην Τρίπολη.

Βόλος-Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να τρέχει το σερί των αγώνων του στην Περιφέρεια χωρίς ήττα από τις 21 Οκτωβρίου 2018 που ηττήθηκε από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 1-0. Από τότε έχει 41 παιχνίδια με απολογισμό 33 νίκες και οκτώ ισοπαλίες.

Τέσσερις διαδοχικές νίκες απέναντι στο Βόλο στις αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί στη Μαγνησία έχει ο Ολυμπιακός και μάλιστα στις τρεις τελευταίες δεν έχει δεχθεί ούτε τέρμα.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν την εκτός έδρας ιστορία των αναμετρήσεών τους με το Βόλο με λευκή ισοπαλία στις 22 Δεκεμβρίου 2019 και στη συνέχεια υπήρξαν τέσσερις νίκες.

Ο Βόλος στα συνολικά δέκα ματς των δύο ομάδων και στις δύο έδρες, έχει δύο ισοπαλίες, το 0-0 του 2019-20 στην έδρα του και το 1-1 στην κανονική διάρκεια της περσινής περιόδου στο στάδιο Καραϊσκάκης.

Η ομάδα της Μαγνησίας έχει καταφέρει να σκοράρει στα μισά από τα μεταξύ τους παιχνίδια, με τον Ολυμπιακό από την άλλη να έχει σκοράρει στα εννέα. Οι τέσσερις νίκες των Ερυθρολεύκων στο Βόλο είναι όλες με διαφορετικά σκορ.

Ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει οκτώ φορές απέναντι στο Βόλο, με τα επτά τέρματα του να είναι σε αναμετρήσεις που έγιναν στον Πειραιά και το ένα, για τα Stoiximan Playoffs της περσινής σεζόν να είναι στο Βόλο.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα


Χωρίς ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Ατρόμητος στις πέντε τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων, ανεξάρτητα έδρας. Οι τέσσερις από τις πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες, ενώ στην περσινή περίοδο για την κανονική διάρκεια η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε στην έδρα της με 2-1.

Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία μεταξύ τους και στις δύο έδρες που έχουν τελειώσει ισόπαλα είναι όλα με 1-1, ενώ με γηπεδούχο τον Ατρόμητο υπάρχουν οκτώ ισοπαλίες, με τις πέντε να είναι με σκορ 1-1 και τις άλλες τρεις χωρίς να σημειωθεί τέρμα (0-0).

Μόλις στα δύο από τα εννέα τελευταία μεταξύ τους και στις δύο έδρες έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος, ενώ συνολικά στις 36 αναμετρήσεις τους για την Α’ Εθνική/Super League έχει επιβεβαιωθεί 18 φορές η έδρα.

Οι πρώτες συναντήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες για την Α’ Εθνική/Super League ήταν στη δεκαετία του ‘70 και στην παρθενική από αυτές ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-0 στις 25 Μαΐου 1975 με δύο γκολ του Οδυσσέα Βακάλη.

Το δημοφιλέστερο σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι το 1-1 με πέντε εμφανίσεις, ενώ τρία ματς έχουν τελειώσει με λευκή ισοπαλία και ακόμη τρία με 1-0 για την ομάδα του Περιστερίου.

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ


Δύο διαδοχικές ισοπαλίες έχει ο ΟΦΗ στην έδρα του Παναθηναϊκού, αφού εκτός από το περσινό 1-1, οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0 στις 31 Οκτωβρίου 2021.

Η ομάδα της Κρήτης μάλιστα δεν έχει ηττηθεί στις πέντε από τις επτά τελευταίες της επισκέψεις στην έδρα του Παναθηναϊκού, όπου έχει τρεις νίκες και τις δύο τελευταίες ισοπαλίες, ενώ οι Πράσινοι επικράτησαν στα Playoffs του 2019-20 και στην κανονική διάρκεια της σεζόν 2020-21.

Οι νίκες του ΟΦΗ στην έδρα του Παναθηναϊκού είναι μετρημένες και οι Πράσινοι από το 1968-69 που ξεκίνησε η ιστορία των αναμετρήσεων τους έτρεξαν ένα σερί με επτά διαδοχικές νίκες μέχρι την πρώτη ισοπαλία των δύο ομάδων (0-0) το 1980-81, ενώ η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ ήρθε στο 15ο τους παιχνίδι, με το εντυπωσιακό 5-2 της σεζόν 1987-88.

Στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων υπάρχουν πολλά γκολ και είναι χαρακτηριστικό πως το πιο συχνό σκορ είναι το 3-1, με οκτώ νίκες του Παναθηναϊκού με αυτό το αποτέλεσμα και δύο του ΟΦΗ.

Ο Κριστόφ Βαζέχα, με 13 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ των αναμετρήσεων Παναθηναϊκός – ΟΦΗ, ενώ ο Νουαφόρ έχει καταφέρει να σκοράρει σε τρία διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό.

Υπάρχουν μόλις δύο αναμετρήσεις που δεν έχει σημειωθεί τέρμα, αφού δύο είναι οι λευκές ισοπαλίες, ενώ τέσσερις φορές έχει τελειώσει το παιχνίδι τους με 1-1 και ακόμη δύο με 2-2. Συνολικά έχουν οκτώ ισοπαλίες.

Το πιο παραγωγικό ματς ήταν η νίκη του Παναθηναϊκού με 6-2 στις 8 Μαρτίου 1998, με τους Γ.Χ. Γεωργιάδη, Βαζέχα (2), Μιλόγεβιτς, Αλεξόπουλο και Λυμπερόπουλο να σκοράρουν για τον Παναθηναϊκό και τους Νιόπλια, Αναστασίου για τον ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2/12
Παναιτωλικός-Κηφισιά 3-0
(45’+1’ πέν. Ζοάο Πέδρο, 61’ Φρεντ Ντουάρτε, 78’ Μπρούνο Ντουάρτε)

Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός 1-0
(78’ Μιριτέλο)

Κυριακή 3/12
16:30: Βόλος - Ολυμπιακός
17:30: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα
19:30: Παναθηναϊκός - ΟΦΗ

Δευτέρα 4/12
18:00: ΠΑΟΚ - Λαμία
21:00: ΑΕΚ - Άρης

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η)

Σάββατο 9/12
17:30: Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα
20:00: Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

Κυριακή 10/12
16:00: Παναιτωλικός - ΑΕΚ
17:30: Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός
19:30: Λαμία - Βόλος
20:30: Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

Δευτέρα 11/12
18:00: Άρης - ΟΦΗ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x