Stoiximan Super League

Αστέρας Τρίπολης-Άρης: Οι μεν για την εδραίωση στην εξάδα, οι δε για την επιστροφή στις νίκες

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Άρη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στις 16:00 για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Με μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μπαίνει το 2024 στη Stoiximan Super League! Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Άρη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την εμβόλιμη 16η αγωνιστική (16:00, NOVASports Prime, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και live ενημέρωση από sport-fm.gr), σε ένα παιχνίδι όπου οι δυο ομάδες είναι κοντά βαθμολογικά και το τελικό αποτέλεσμα είναι ικανό, ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους, να κρίνει πολλά.

Και αυτό διότι το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς βρίσκεται στην 6η θέση που οδηγεί στα playoffs με 20 βαθμούς και με νίκη θα φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τους Θεσσαλονικείς, ενώ παράλληλα θα εδραιώσει τη θέση του στην εξάδα και θα αφήσει αρκετά πίσω τη Λαμία (7η, 17 βαθμούς) και τον Ατρόμητο (8η, 16 βαθμούς). Από την άλλη, οι «κίτρινοι» με 24 πόντους θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία με τη Λαμία, να μειώσουν από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό (32 βαθμούς), ενώ παράλληλα να πάρουν το δεύτερο «διπλό» τη φετινή σεζόν μετά από εκείνο κόντρα στον Βόλο.

Αρχικά, οι γηπεδούχοι πέρασαν την περίοδο των γιορτών με πολύ καλή ψυχολογία. Στην τελευταία τους αγωνιστική υποχρέωση πήραν μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του ΟΦΗ, εκεί όπου βρήκαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Μιριτέλο και Κρέσπι, ενώ προέκυψε και ένας ήρωας από το… πουθενά.

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος Νίκος Γραμματικάκης πήρε φανέλα βασικού, καθώς οι Παπαδόπουλος και Σγουρής ήταν εκτός, πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση και με πέντε αποκρούσεις μέσα από την περιοχή κατέβασε τα ρολά! Στο σημερινό παιχνίδι ο Ράσταβατς θέλει να δει αντίστοιχη αγωνιστική εικόνα από τους παίκτες τους κόντρα στον Άρη, ψάχνοντας παράλληλα και την πρώτη νίκη τη φετινή χρονιά κόντρα στο big-5 αφού μέχρι στιγμής μετράει μονάχα ήττες. Επίσης, κατά τη διάρκεια της διακοπής τρεις νεαροί υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο και ο λόγος αφορά τους Γιώργο Μποτόπουλο, Κωνσταντίνο Ρουμελιώτη και Γιώργο Καραγλάνη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο 50χρονος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Μπαρτόλο και στους Άλβαρες, Ατιένθα, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από ίωση τις προηγούμενες ημέρες. Από την άλλη, επιστρέφει ο Σουρλής, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του στον αστράγαλο, αλλά και ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά, η αποστολή του Αστέρα: Παπαδόπουλος, Γραμματικάκης, Κακαδιάρης, Γκαρθία, Χουχούμης, Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σουρλής, Ντιαρά, Σίτο, Αλάγκμπε, Ζουγλής, Μιριτέλο, Κρέσπι, Μάντζης, Καλτσάς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Άρης, περνάει μια έντονη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Έκανε δικό του τον Λίντσεϊ Ροζ για τα επόμενα 2,5 χρόνια, ενώ την Τρίτη (02/01) ήρθε σε συμφωνία για την επιστροφή και του Γιάννη Φετφατζίδη, δυο κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά και στα παιχνίδια με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson.

Από την άλλη, το τελευταίο τους παιχνίδι οι Θεσσαλονικείς θέλουν να το ξεχάσουν… γρήγορα. Προηγήθηκαν με τον Μορόν, δέχτηκαν την ισοφάριση με τον Ακούνια, ενώ πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με τον εξαιρετικό Ισπανό φορ. Ωστόσο, στο τέλος δεν κατάφεραν να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και δέχτηκαν την ισοφάριση στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι, ο Μάντζιος, που επιστρέφει στην Τρίπολη για πρώτη φορά μετά τη θητεία στον Αστέρα, θέλει να δει τους παίκτες του να παίρνουν τη νίκη που θα τους κρατήσει κοντά στην τετράδα, η οποία εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος.

Στα της προετοιμασίας για το ματς, ο Έλληνας τεχνικός είδε στην τελευταία προπόνηση τον Βερστράτε να τίθεται νοκ άουτ, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και θα υποβληθεί σε μαγνητική για να φανεί το διάστημα που δεν θα υπολογίζεται. Επίσης, εκτός έμεινε ο Νταρίντα που είναι τιμωρημένος, οι τραυματίες Βέλεθ, Μάνου Γκαρθία, Ματαρίτα, Πάβισιτς, Δεληζήσης, Σγουρής, Κυριαζής, αλλά και ο Κάρλσον που δεν είναι στα πλάνα του Μάντζιου.

Αναλυτικά, η αποστολή του Άρη: Cuesta, Χουτεσιώτης, Odubajo, Montoya, Ferrari, Fattore, Brabec, Fabiano Leismann, Jean Jules Mvondo, Doukoure, Durasek, Rupp, Pardo, Menendez, Suleymanov, Zamora, Saverio, Loren Moron, Χριστοδουλόπουλος, Παναγίδης.

Πιθανές ενδεκάδες:
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης – Μουνάφο, Γκος – Καλτσάς, Κρέσπι, Ζουγλής - Μιριτέλο.
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ρουπ, Ζουλ, Πάρντο, Σουλεϊμάνοφ, Μενέντες, Μορόν.

Διαιτητής: Ευαγγέλου
Βοηθοί: Τζιουβάρας, Κομισοπούλου
4ος: Τσαγκαράκης
VAR: Πολυχρόνης, Ψαρρής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x