Stoiximan Super League

Βαφέας στον bwinΣΠΟΡ FM: «Προσπαθήσαμε να μη δεχτούμε δεύτερο γκολ, ρισκάραμε και μας βγήκε με ΑΕΚ»

Ο Νίκος Βαφέας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το πολύτιμο γκολ που πέτυχε στην ισοπαλία της Κηφισιάς με την ΑΕΚ και τις φετινές μάχες για τίτλο και παραμονή στη φετινή Stoiximan Super League.

Ο Νίκος Βαφέας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κηφισιάς στην ισοπαλία (1-1) με την ΑΕΚ για τη δέκατη αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο 26χρονος αμυντικός της ομάδας των Βορείων προαστίων, ο οποίος πέτυχε στο 85’ το γκολ της ισοφάρισης, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το παιχνίδι με τους «κιτρινόμαυρους» και τον τρόπο που ήρθε ο πολύτιμος βαθμός.

Επίσης, αναφέρθηκε στη… συνήθειά του να σκοράρει, παρότι είναι αμυντικός, αλλά και τις μάχες για παραμονή και τίτλο στη φετινή Stoiximan Super League.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Fast and curious» με τον Μιχάλη Τσόχο στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:
Για το ότι συνηθίζει να σκοράρει στο τέλος: «Είμαι τυχερός και σκοράρω. Τυχαίνει συχνά, πράγματι είχα ξεκινήσει ως σέντερ φορ μικρός, στη συνέχεια άλλαξα θέση».

Για το ότι πέτυχε τρία κρίσιμα γκολ πέρυσι για την άνοδο της Κηφισιάς, εκ των οποίων το ένα ήταν το πέναλτι που έκρινε την άνοδο: «Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Εκείνη τη στιγμή ήθελα πολύ, πήρα την απόφαση να εκτελέσω το πέναλτι».

Για το αν δουλεύει για το γκολ στην προπόνηση: «Έχω καλά χαρακτηριστικά, όσο μπορώ. Το δούλευα από μικρός. Μου αρέσει, είναι κάτι που ψάχνω το γκολ. Μέσα από τα μικρά παιχνίδια στις προπονήσεις μπορείς να βελτιώσεις τα τελειώματα. Κυρίως είναι δουλειά που έκανα πιο μικρός. Όταν άλλαξα θέση μειώθηκε, δεν το δούλευα τόσο».

Για ότι πολλοί θεώρησαν την Κηφισιά φαβορί για υποβιβασμό πριν αρχίσει η χρονιά: «Όταν μια ομάδα ανεβαίνει κατηγορία την έχουν για πρώτο φαβορί να υποβιβαστεί, αλλά φροντίσαμε με την εικόνα μας να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι δεν είναι έτσι. Κάνουμε το καλύτερο για να αλλάξουμε την εικόνα αυτή. Θέλουμε να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να κάνουμε το καλύτερο σε κάθε αγωνιστική».

Για τον βαθμό ετοιμότητας που βρίσκεται η Κηφισιά: «Είμαστε σε καλό βαθμό, σίγουρα μπορούμε περισσότερο. Το δείχνουμε αγωνιστική με την αγωνιστική. Δεν πηγαίνει πάντα όπως τα θέλουμε, αλλά είμαστε μια καινούρια ομάδα και προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να είμαστε πιο έτοιμοι».

Για τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία: «Βάσει βαθμολογίας βλέπουμε ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα. Μέχρι το τέλος θα είναι έτσι, οι ομάδες θα είναι κοντά, θα υπάρχει πολλή πίεση. Θα είναι ένα ωραίο πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, όλες οι ομάδες είναι καλύτερες σε σχέση με προηγούμενες χρονιές»

Για τη μάχη του τίτλου: «Έχουν δυναμώσει όλες οι ομάδες, είναι πολύ καλύτερες από πέρυσι. Βλέπουμε τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Είχαμε προβλέψει αν ήμασταν πίσω στο σκορ να προσπαθήσουμε να μη δεχτούμε δεύτερο τέρμα και σιγά σιγά να ρισκάρουμε παραπάνω. Από ό,τι φάνηκε μας βγήκε».

Για την κρισιμότητα των βαθμών σε τέτοια ματς: «Είναι πολύ σημαντικοί και αυτοί οι βαθμοί, αλλά και τα εξάποντα είναι ακόμα καλύτεροι βαθμοί. Πολύ πιο σημαντικοί, λόγω και των ισοβαθμιών».

Για την επόμενη μέρα της καριέρας του: «Χαίρομαι για τη δουλειά που κάνω, προσπαθώ να την κάνω όσο καλύτερα. Θέλω να βελτιώνομαι και να βοηθάω την ομάδα όσο μπορώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x