Stoiximan Super League

«Φροντιστήριο» επί χόρτου από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς - Πίεση απέναντι σε σύστημα με τριάδα στην άμυνα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε στους παίκτες του ανάλυση, μετά το χθεσινό χθεσινό φιλικό με τη Γουότφορντ, με σκοπό να διορθώσει τα λάθη σε πρέσινγκ και κάλυψη. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Μια ημέρα μετά το ισόπαλο (0-0) φιλικό με τη Γουότφορντ και το σημερινό πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε «φροντιστήριο» από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο προπονητικό κέντρο που προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός.

Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, ο Σέρβος προπονητής έβγαλε στο γήπεδο τις δυο ενδεκάδες του χθεσινού αγώνα (Σαβιέρ αντί Σάντσες) και τοποθέτησε ανδρείκελα με το σύστημα το οποίο αγωνιζόταν η αγγλική ομάδα, δηλαδή το 3-5-2 και στη συνέχεια το 3-4-3.

Επί της ουσίας, αυτό που έγινε ήταν μια ανάλυση από τον Σέρβο προπονητή στους παίκτες του, όχι μέσω βίντεο, αλλά στο γήπεδο.

Ο κόουτς του «τριφυλλιού» στάθηκε πολύ στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πρεσάρουν οι παίκτες του και να καλύπτουν τους χώρους. Ανέλυσε τι δεν έγινε σωστά στο χθεσινό φιλικό με τη Γουότφορντ, κυρίως σε κάποια διαστήματα στα οποία οι Άγγλοι έσπαγαν το πρέσινγκ.

Ο Σέρβος ήθελε να δείξει στους ποδοσφαιριστές του πως να πρεσάρουν και να ανταποκρίνονται στους ρόλους τους ανασταλτικά κυρίως στη μεσαία γραμμή, ανάλογα με το πόσους παίκτες έχει η άλλη ομάδα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Γιοβάνοβιτς, ρωτούσε τους παίκτες του ποιος πρέπει να πάει να πιέσει και με ποιον τρόπο- ανάλογα με το που ήταν η μπάλα- προκειμένου να μη δημιουργηθούν κενοί χώροι. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο της άσκησης αναφέρθηκε στο ισόπαλο (0-0) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, παιχνίδι στο οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν αγωνιστεί με τριάδα στην άμυνα.

Το «μάθημα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κράτησε περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια ο Σέρβος άφησε ελεύθερους τους ποδοσφαιριστές. Η επόμενη προπόνηση του Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένη για τις 19:00.

*Ο Χόρντουρ Μάγκουσον έκανε το απαραίτητο τεστ που γίνεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές στην αρχή της σεζόν και στη συνέχεια αποχώρησε για το ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x