Stoiximan Super League

Κόντης: «Αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να βγάλουμε τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη κατάσταση»

Ο Χρήστος Κόντης αναφέρθηκε στους λόγους που ανέλαβε την πρόκληση του Παναθηναϊκού, αλλά και στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική των playoffs.

Ο Χρήστος Κόντης ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώ διαδέχθηκε τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έτσι ώστε να τον οδηγήσει στα δύο παιχνίδια απέναντι σε Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα αλλά και Άρη, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Μιλώντας στην κάμερα της COSMOTE TV ενόψει της αναμέτρησης με τους «ερυθρόλευκους», ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να αναλάβει την πρόκληση των «πρασίνων», στα όσα θα χρειαστούν έτσι ώστε η ομάδα να ανακάμψει στα δύο αυτά παιχνίδια, αλλά και στο τι περιμένει από τον Ολυμπιακό στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χρήστος Κόντης:

Για την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει σ’ αυτή τη χρονική περίοδο:

«Δέχομαι αυτή την ευθύνη με μεγάλη χαρά και τη δέχομαι γιατί έχω ζήσει αυτή την ομάδα, ξέρω τι έχει περάσει, ξέρω ότι είναι μια δύσκολή συγκυρία και θεωρώ ότι όλοι μαζί σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή μπορούμε να κάνουμε κάτι. Μπορούμε να κάνουμε αυτό που χρειάζεται αυτή η ομάδα για να βγει από αυτή την δύσκολη κατάσταση».

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να έχει μπροστά του ελάχιστες ώρες, πριν από ένα παιχνίδι που διακυβεύονται πολλά;

«Δεν είναι εύκολο, προφανώς. Όλοι εμείς οι προπονητές θέλουμε χρόνο με τους παίκτες μας, απλώς για μένα είναι λίγο πιο εύκολο λόγω του ότι έχω δουλέψει με αυτή την ομάδα, ξέρω τα περισσότερα παιδιά, αλλά κι αυτούς που δεν ξέρω, τους γνωρίζω τους έχω παρακολουθήσει. Άρα σίγουρα για μένα είναι ένα προτέρημα αυτό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα σήμερα (σ.σ. Παρασκευή), θα πούμε κάποια πράγματα, θα δούμε κάποια άλλα στο βίντεο. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι αυτό που έχουμε την Κυριακή, που θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι πιο πολύ στο πνευματικό επίπεδο και αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε».

Για το πνευματικό επίπεδο στα τελευταία ματς που δείχνει να μην είναι το υψηλό και το τι είναι αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει τις ώρες πριν το παιχνίδι είτε συνολικά, είτε κατ’ ιδίαν με τους ποδοσφαιριστές για ν’ αλλάξει αυτό;

«Θεωρώ πως αυτό γίνεται κυρίως με τον τρόπο που θα τους μιλήσεις, με τους στόχους που θα βάλουμε μαζί, αυτά που θα πούμε στο meeting που θα έχουμε με τους παίκτες, αυτά που θα πούμε αύριο (σ.σ. Σάββατο). Νομίζω είναι πιο πολύ πράγματα που θα συζητήσουμε, παρά που θα δουλέψουμε στο γήπεδο και που θα τους δείξουμε. Τα παιδιά νομίζω είναι συνειδητοποιημένα, είναι επαγγελματίες, δεν είναι η πρώτη φορά που περνάνε μια δύσκολη κατάσταση. Πρέπει και αυτοί αλλά και εμείς, όλοι στον οργανισμό του Παναθηναϊκού να βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο και εγώ είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε».

Για το πόσο έχει αλλάξει ο Ολυμπιακός το τελευταίο χρονικό διάστημα και το τι είναι αυτό που περιμένει;

«Περιμένουμε έναν ίδιο Ολυμπιακό, που πρεσάρει πολύ καλά ψηλά, που δημιουργεί ευκαιρίες, που έχει καλούς παίκτες ειδικά μεσοεπιθετικά, βάζει γκολ κι έχει καλή ψυχολογία. Έχει όλα αυτά τα στοιχεία μιας επιθετικής ομάδας, που έχει κι αυτή έναν μεγάλο στόχο γιατί είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι για την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή. Άρα θεωρώ ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς και για τους δύο. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό και τα όπλα που έχει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x