Stoiximan Super League

Ζωγράφισε διπλό παραμονής για τον Βόλο στη Λαμία με γκολάρα ο Κόμπα!

Την ανοδική του πορεία με τον Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο συνεχίζει ο Βόλος, ο οποίος με τρομερό γκολ του Κόμπα στο 80’ πέρασε από τη Λαμία (1-2) και ξέφυγε από τα χαμηλά της βαθμολογίας.

Άλμα παραμονής έκανε ο Βόλος! Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ, επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία, περνώντας αυτή τη φορά από την έδρα της Λαμίας και έφτασε τους 14 βαθμούς, παραμένοντας αήττητη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, όσες είναι δηλαδή ο Ισπανός τεχνικός στον πάγκο της.

Τραγικό πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις και ρυθμό, εντυπωσιακή η… αλλαγή στο δεύτερο, με τον Κόμπα να χαρίζει το τρίποντο στους φιλοξενούμενους χάρη σε απίθανη γκολάρα μετά από ασίστ με τακουνάκι του Άλχο!

Πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη η Λαμία, μετράει τέσσερις ήττες σε αυτό το διάστημα και μία ισοπαλία, αλλά η καλή της εκκίνηση την έχει φέρει στους 16 βαθμούς και προσωρινά σε ασφαλή θέση.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος. Ο Κοσέλεφ στην εστία και οι Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ στην άμυνα. Τζανδάρης, Σλίβκα στα χαφ, οι Τσιλούλης, Σαντάνα, Τόσιτς στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης.

Ίδια διάταξη και για τον Βόλο από τον Άνχελ Λόπεθ. Ο Κόστιτς στο τέρμα, με τους Άλχο, Καλογερόπουλο, Σιέλη, Ασλανίδη στην αμυντική τετράδα. Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς στον άξονα, οι Μύγας, Κόμπα, Γκαρσία στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Μωραΐτης μοναδικός προωθημένος.

Το ματς

Ένα από τα χειρότερα ημίχρονα στη φετινή Stoiximan Super League διαδραματίστηκε στο πρώτο 45λεπτο στο «ΔΑΚ Λαμίας». Το ματς έμοιαζε περισσότερο σε μια μάχη αλληλοεξουδετέρωσης ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τα λάθη και την ένταση να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που εμφανίζονταν στο χορτάρι του γηπέδου. Όσον αφορά τις φάσεις; Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού! Για την ακρίβεια μόλις δύο ήταν οι στιγμές, από μία για κάθε ομάδα, και έγιναν στο ξεκίνημα και στο φινάλε του αγώνα. Η πρώτη, στο 10ο λεπτό, ανήκε στον Βόλο όταν ο Μωραΐτης πέρασε τον Παπαδόπουλο αλλά ο Κοσέλεφ έβγαλε με το πόδι το διαγώνιο τελείωμα του φορ των φιλοξενούμενων. Η δεύτερη, στο 42ο λεπτό, ήρθε για τη Λαμία, αλλά ο Κόστιτς έβγαλε το ωραίο φάουλ του Τόσιτς.



Ο Βόκολος έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να δημιουργήσει, έριξε τον Λόνγκο στο ματς και η Λαμία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, κερδίζοντας διαδοχικά κόρνερ τα οποία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί σε καμία περίπτωση. Με τον Βόλο να ψάχνεται στην κόντρα και να χτυπάει το καμπανάκι, το οποίο δεν άκουσαν οι γηπεδούχοι, στο 54’ με τη σουτάρα του Μύγα που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Τελικά, δύο λεπτά αργότερα ο Άλχο με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Γκαρσία, ο οποίος με άψογη κεφαλιά εκτέλεσε τον Κοσέλεφ για το 1-0.



Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων κράτησε για μόλις ένα τέταρτο, αφού η Λαμία στην πρώτη ευκαιρία της στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα, όταν ο Σιμόν έκανε το γύρισμα και ο Καρλίτος με προβολή από κοντά νίκησε τον Κόστιτς για το 1-1.



Το ματς από το πουθενά είχε γίνει ροντέο, με το κάκιστο πρώτο ημίχρονο να το διαδέχεται ένα δεύτερο με σαφώς βελτιωμένο ρυθμό και περισσότερες συγκινήσεις! Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να το θέλουν περισσότερο και το πήραν χάρη σε μια… ζωγραφιά στο 80ο λεπτό. Μετά από γύρισμα στην περιοχή, ο Άλχο με άψογο τακουνάκι έστρωσε στον Κόμπα και αυτός με αδιανόητο τελείωμα, έστειλε την μπάλα στις… αράχνες (δοκάρι και μέσα) για το 2-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους Βολιώτες!



Ένα σκορ που παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες των γηπεδούχων δεν άλλαξε ποτέ, αφού οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους προβάδισμα και πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο που τους ανεβάζει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία και προφανώς τους απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη.

MVP: Ο Κόμπα θα πάρει το βραβείο, αφού με εκπληκτικό σουτ χαρίζει το τρίποντο στον Βόλο μέσα στη Λαμία, ενώ συνολικά ο Αργεντινός ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα και ιδιαίτερα επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαδόπουλου, αν και έκανε συχνή χρήση των καρτών του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x