Stoiximan Super League

Τρία ρεκόρ για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, με το ιστορικό γκολ επί του Παναιτωλικού

Ιστορία σε τρεις διαφορετικούς τομείς, με τη φανέλα του Άρη, έγραψε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με γκολ που πέτυχε χθες επί του Παναιτωλικού.

Ιστορική σημασία, για τρεις διαφορετικούς λόγους, είχε το γκολ που πέτυχε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 85’ και «έγραψε» το τελικό 3-0 του Άρη με τον Παναιτωλικό, για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πρώτα από όλα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να σκοράρει και με τις πέντε «μεγάλες» ομάδες της πρώτης κατηγορίας, όντας ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Άρη.

Συγκεκριμένα, είχε 8 γκολ με τον «Δικέφαλο του Βορρά», 15 στους «πράσινους», 12 με την «Ένωση», 4 με τους Πειραιώτες και τώρα άνοιξε λογαριασμό στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, έχει πετύχει γκολ στο πρωτάθλημα και στις δέκα ομάδες που έχει αγωνιστεί, όπως ο Ατρόμητος, η Ανόρθωση, η Μπολόνια, η Βερόνα και οι υπόλοιπες, σπάζοντας την αντίστοιχη επίδοση του Γιώργου Μπάρκογλου που είχε βρει δίχτυα με 9 διαφορετικές ομάδες πρώτης κατηγορίας.

Από εκεί και πέρα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Άρη στη Stoiximan Super League, όντας 36 ετών και 311 ημερών και ο προηγούμενος ήταν ο Ρονάλντο Γκιάρο είχε σκοράρει σε ηλικία 36 ετών και 214 ημερών, στην ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-1 τον Σεπτέμβριο του 2009.

Τέλος, ο πρώην διεθνής άσος έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει για τον Άρη μετά από 26 μήνες! Μάλιστα, ο προηγούμενος ήταν ο Δημήτρης Μάνος που είχε σκοράρει στο 2-1 επί της Αστάνα στη Θεσσαλονίκη και χρειάστηκε να περάσουν 92 (!) επίσημα ματς για να υπάρξει… γαλανόλευκο τέρμα για τους «κίτρινους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x