Stoiximan Super League

Μάρκο Σίλβα: «Δεν θέλω να βρίσκουμε δικαιολογίες στην κούραση»

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα στο ματς με τον Ατρόμητο παραδέχθηκε ο Μάρκο Σίλβα, ωστόσο τόνισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα που νίκησε στο Περιστέρι μετά από τρία χρόνια.

Δεν θέλησε να δικαιολογήσει τη σημερινή εμφάνιση του Ολυμπιακού στην κούραση από τα συνεχόμενα ματς και συγκεκριμένα από τον αγώνα στην Κροατία ο Μάρκο Σίλβα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αφού έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του για το γεγονός ότι επικράτησε σε μια έδρα που δεν είχε νικήσει τρία χρόνια, τόνισε ότι προτιμά να εντοπίζει τα λάθη των παικτών του και να προσπαθεί να τα βελτιώσει μέσω των προπονήσεων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν η ομάδα του έκανε τα εύκολα δύσκολα:
«Θα συμφωνήσω ότι κάναμε τα εύκολα δύσκολα. Είχαμε τον έλεγχο του ματς ακόμα και στο α’ ημίχρονο που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Μας έλειψε το τελείωμα των φάσεων, αν και καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάποιες φάσεις ενώ είχαμε και ένα δοκάρι. Πρέπει να κοιτάξουμε για ποιο λόγο συνέβη αυτό σήμερα. Οφείλεται σε δικά μας λάθη που στο επίπεδο που θέλουμε να παίζουμε δεν επιτρέπεται να τα κάνουμε. Ωστόσο, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και στα 90 λεπτά».

Για το αν υπήρχε κούραση από την υπερπροσπάθεια στην Κροατία: «Είναι κάτι που δεν μου αρέσει να μιλάω. Μπορούμε να δούμε ότι κάνουμε λάθη, αλλά δεν θέλω να φέρνουμε την κούραση ως δικαιολογία. Θέλω να εστιάσω στα λάθη που κάνουμε και να βρίσκουμε τις λύσεις. Πρέπει να πούμε σε αυτό το σημείο ότι δεν είναι δυνατόν να νικάμε σε κάθε αγώνα με μεγάλα σκορ, μερικές φορές απλά αρκεί η νίκη. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να το κοιτάξουμε κι αυτό σήμερα. Παίζαμε σε ένα γήπεδο που ο Ολυμπιακός είχε να νικήσει τρία χρόνια και δυσκολεύτηκε και ο ΠΑΟΚ για να νικήσει. Καταφέραμε να κάνουμε το 8/8 κάτι το οποίο με κάνει να χαίρομαι και γι’ αυτό πρέπει να συγχαρούμε τους παίκτες. Πρέπει όμως να δούμε τα λάθη μας και να τα βελτιωθούμε στη συνέχεια».


Για το πού θα σταματήσει το νικηφόρο ρεκόρ του Ολυμπιακού: «Δεν είναι ο στόχος μας να σπάσουμε τα ρεκόρ. Χαιρόμαστε που συμβαίνει, αλλά στόχος είναι σε κάθε παιχνίδι να πηγαίνουμε προετοιμασμένοι σε κάθε ματς, να κερδίζουμε και στο τέλος της χρονιάς να φτάσουμε στο πρωτάθλημα».


Για το παίκτες που δεν θεωρούνταν βασικοί όπως ο Μποτία αποδίδουν τα μέγιστα: «Αυτό συμβαίνει με παίκτες που δεν ήταν βασικοί πέρυσι. Δεν με ενδιαφέρει τι συνέβη στο παρελθόν, αλλά τι συμβαίνει τώρα. Όποιος είναι βασικός, δεν το κερδίζει χωρίς λόγο. Δεν μιλάμε μεμονωμένα για παίκτες, αλλά για το σύνολο. Υπάρχουν παίκτες που συνεχώς βελτιώνονται και θέλουν να κερδίζουν τη θέση τους».

Για τις κροτίδες που έπεσαν στα κόρνερ του Φορτούνη: «Βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στην Ελλάδα. Έχω πάει σε πολλά μέρη. Ξέρω τι συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα. Στο Περιστέρι έχω έρθει άλλες 2 φορές. Γενικά μιλώντας, και όχι μόνο για την Ελλάδα, υπάρχουν φίλαθλοι που έχουν πολλούς τρόπους να υποστηρίζουν τις ομάδες τους. Ωστόσο, πρέπει πρώτα απ’ όλα να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των αθλητών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x