Stoiximan Super League

«Οι παίκτες πρέπει να θυσιαστούν…»

Στο πνεύμα μεγάλης ομάδας που χαρακτηρίζει τον ΟΦΗ στάθηκε ο Σα Πίντο στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού, σχολιάζοντας παράλληλα τη δύσκολη εβδομάδα που έρχεται για τους Κρητικούς.

Πιο ευρεία νίκη θα μπορούσε να πετύχει ο ΟΦΗ στο σημερινό ματς κόντρα στον Λεβαδειακό, όπως δήλωσε ο Ρικάρντο Σα Πίντο στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του ματς.

Ο τεχνικός του κρητικού συλλόγου αναφέρθηκε αρχικά στον κόσμο της ομάδας που στάθηκε στο πλευρό της για ακόμα μια φορά, αλλά και στην δυσκολία της νίκης:

«Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε και πήραμε τους τρεις πόντους. Με ρωτάνε για το τι είναι δύσκολο στο ποδόσφαιρο και αυτό που απαντάω είναι δύσκολο να νικάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που πιστεύει στην ομάδα και έρχεται στο γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά με ποιότητα και υπομονή που δεν είχαμε σε άλλα ματς. Σήμερα γυρίσαμε στο παιχνίδι και το σημαντικό είναι ότι δεν δεχθήκαμε γκολ».

Παράλληλα, ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού του συλλόγου της Λιβαδειάς, ενώ χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα:

«Παίξαμε με μια ομάδα που έπαιζε με αμυντικό σύστημα και δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα όπως θέλαμε γιατί το γήπεδο ήταν ξερό και αυτό δεν μου αρέσει γιατί σταματάει την κυκλοφορία της μπάλας και όταν παίζουμε σε οργανωμένες άμυνες αυτό είναι δύσκολο. Τις πιο πολλές φορές μας αρέσει να παίζουμε σε ποδόσφαιρο σε ευθεία και όχι με γεμίσματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος άλλαξε συμπεριφορά, δοκίμασε να μας πιέσει και να σκοράρει. Είχανε λύσεις από τον πάγκο που εμείς δεν έχουμε . Είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα που κάνει ένα καλό πρωτάθλημα και είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε.

Αυτή η φρεσκάδα που είχε ο αντίπαλος στο δεύτερο μέρος και η δική μας κούραση μας έκανε να μην παίρνουμε τις πιο σωστές αποφάσεις και να μην έχουμε την ίδια ποιότητα στο δεύτερο μέρος. Παρόλα αυτά συνεχίσαμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς νωρίτερα αν είχαμε σκοράρει στις ευκαιρίες που κάναμε. Συνεχίσαμε όμως να αγωνιζόμαστε και να μαχόμαστε με ένα πνεύμα μεγάλης ομάδας που είναι αυτό που μου αρέσει. Είμαι χαρούμενος για τους τρεις βαθμούς και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο».

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν άφησε ασχολίαστα και τα συνεχόμενα παιχνίδια που θα κληθεί να δώσει ο ΟΦΗ, υπογραμμίζοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να φανούν «μαχητές»:

«Τα παιδιά που παίζουν δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και μετά τα Χριστούγεννα θα ξεκουραστούν. Στα 30 χρόνια που ασχολούμαι στο ποδόσφαιρο πάντα πιστεύω ότι κανένας παίκτης δεν είναι 100% και σε αυτό το κομμάτι παίζει ρόλο η συγκέντρωση στην ψυχολογία. Ο Λαμπρόπουλος έπαιξε σήμερα αλλά δεν είναι έτοιμος να παίξει πάνω από 20 λεπτά, ίσως ο Περογαμβράκης παίζει την επόμενη εβδομάδα και περιμένουμε και τον Φραγκουλάκη. Αυτό που λέω στους παίκτες είναι ότι πρέπει να θυσιαστούν , υπάρχουν δύο ματς και στη συνέχεια θα ξεκουραστούν».

Σχετικά με το υλικό της ομάδας και την πιθανή ενίσχυση του Ιανουαρίου τόνισε:

«Προσπαθώ να δίνω κάποιες ευκαιρίες σε παίκτες που δεν παίζουν όπως ο Κυζιρίδης και ο Μπανούσης. Μέχρι τον αγώνα με τον Παναιτωλικό θα συγκεντρωθούμε και θα παίξουμε με τους παίκτες που έχουμε. Υπάρχουν παίκτες και από πίσω όπως ο Δαμιανάκης που δουλεύει πολύ σκληρά και δίνει τα πάντα στην προπόνηση. Πρέπει όμως να διαλέξουμε για το πότε θα μπουν στην ομάδα αυτοί οι παίκτες. Ξέρω τους παίκτες μου και την κατάσταση τους και σέβομαι όλες τι γνώμες. Εγώ είμαι ο προπονητής εγώ παίρνω τις αποφάσεις. Δεν θέλω να μου πείτε ότι δεν κάνω καλή δουλειά αλλά δεν υπάρχει κανείς προπονητής που να είναι αλάνθαστος»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x