Stoiximan Super League

Ντερμπάρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τελείως διαφορετικό μομέντουμ για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα κρίσιμο ντέρμπι για τη μάχη του τίτλου, με τις δύο ομάδες να μονομαχούν έχοντας εντελώς διαφορετική ψυχολογία μετά τις ρεβάνς των «8» του Conference League.

Μεγάλο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Κυριακή (21/04, 20:30) τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, σε ένα ματς που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τη μάχη του τίτλου, η οποία βρίσκεται στα… καλύτερά της!

Με 63 βαθμούς οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 4η θέση και στο -6 από την πρωτοπόρο, ΑΕΚ (69β.), που έχει ματς περισσότερο, ενώ από την άλλη ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι μια θέση ψηλότερα με 67 πόντους και απέχει μόλις δύο πόντους από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, λοιπόν, ότι ο νικητής του ντέρμπι στο Φάληρο θα κάνει αποφασιστικό βήμα τίτλου, γεμίζοντας με αυτοπεποίθηση ότι έχει τις δυνατότητες να κόψει πρώτος το νήμα. Από την άλλη ο ηττημένος θα δεχτεί ένα γερό χτύπημα, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας όλα παραμένουν ανοικτά.

Ο αγώνας αυτός, όμως, δεν τραβάει τα βλέμματα μονάχα για βαθμολογικούς λόγους. Πέραν της ποιότητας των δύο ομάδων, της μάχης των πάγκων με τους Μεντιλίμπαρ και Λουτσέσκου, αλλά και τις προηγούμενες εκρηκτικές τους συναντήσεις φέτος, η ευρωπαϊκή βραδιά που προηγήθηκε ήταν ιδιαίτερη και στις δύο πλευρές.

Πώς αλλιώς θα γινόταν άλλωστε, αφού οι ρεβάνς των προημιτελικών του Europa Conference League για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά. Αρχικά, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε ιστορική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε στη διαδικασία των πέναλτι, με ήρωα τον Κωνσταντίνο Τζολάκη: έπιασε τρεις εκτελέσεις στη ψυχοφθόρα διαδικασία, εμφάνισε προσωπικότητα μεγάλου παίκτη ακόμα και ας είναι μόλις 22 ετών στέλνοντας την ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ψυχολογία όλων είναι στα ύψη, η διπλή μάχη με την Άστον Βίλα αναμένεται εντυπωσιακή και ίσως είναι καλό που οι Πειραιώτες δεν θα έχουν την ταμπέλα του φαβορί, προκειμένου να βρεθούν στον τελικό της OPAP Arena με μια εκ των Φιορεντίνα ή Βικτόρια Πλζεν.

Για να απολαύσεις τα ντέρμπι των playoffs με την παρέα σου στο σπίτι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σερβίρεις φρέσκια βαρελίσια μπίρα με το SUB®!Μπαίνεις στο barathome.gr, διαλέγεις το SUB® Heineken® Party edition και είσαι έτοιμος #BarAtHome #DraughtBeer #TheSub
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ντερμπάρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τελείως διαφορετικό μομέντουμ
Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς φάνηκαν σαν να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με την Κλαμπ Μπριζ και ο αποκλεισμός τους με την ήττα 2-0 μόνο δίκαιος μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν τέλος σε μια ευρωπαϊκή πορεία που ξεκίνησε τον Ιούλιο, εμπεριείχε μεγάλες βραδιές, προκρίσεις που θα μείνουν στην ιστορία όπως με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και θα πρέπει να «πατήσει» σε αυτή για να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος του χρόνου.

Δεδομένα, η ψυχολογική κατάσταση των δύο ομάδων θα κρίνει πολλά στο ντέρμπι της Κυριακής, αφού αποτελεί ερωτηματικό εάν ο Ολυμπιακός εμφανιστεί προσγειωμένος, έχοντας αφήσει τη μεγάλη επιτυχία πίσω του, ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να βγάλει αντίδραση, σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο και για τις δυο ομάδες αν θέλουν να παραμείνουν στη μάχη της κατάκτησης του πιο θεαματικού πρωταθλήματος όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x