Stoiximan Super League

Στέρησε διπλό-χρυσάφι στον Λεβαδειακό με πέναλτι στο... 104' ο Παναιτωλικός!

Με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο στο... 14ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναιτωλικός κράτησε στο 2-2 τον Λεβαδειακό και τον άφησε στον πάτο της βαθμολογίας. Με 2-0 είχαν προηγηθεί οι Βοιωτοί στο πρώτο μέρος.

Ματς-θρίλερ με τον Παναιτωλικό να χαμογελά στο τέλος στο Αγρίνιο.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε να πάρει το 2-2 από τον Λεβαδειακό επιστρέφοντας από το 0-2 με δύο γκολ του Ζοάο Πέδρο, το δεύτερο εκ των οποίων προήλθε με πέναλτι στο... 14ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι Βοιωτοί είχαν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο με σκόρερ τον Νίκα αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το διπλό, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στον πάτο της βαθμολογίας των playouts της Stoiximan Super League.

Ο Λεβαδειακός απέχει έναν βαθμό από τον Ιωνικό και τρεις από τη σωτηρία, με τον Παναιτωλικό από την άλλη να είναι στο +5 από την τελευταία δυάδα.

Στο μυαλό του κόουτς



Σχηματισμό 4-3-3 επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου, με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια και τους Αποστολάκη, Λάρσον, Χουχούμη και Στάγιτς στην άμυνα.

Στα χαφ βρέθηκαν Κολοβός, Μάρτενσον και Ντίας, με τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης και τους Μόρσεϊ-Χουάνπι στα άκρα.

Με 4-3-3 κατέβασε την ομάδα του και ο Γιάννης Πετράκης, που είχε τον Γκροφ κάτω από τα δοκάρια και τους Τσάπρα, Λιάγκα, Βινίσιους και Παζ στην άμυνα. Οι Χάμοντ, Μεχία και Νίκας βρέθηκαν στο κέντρο, με τον Γερεμέγεφ σέντερ φορ και τους Βρακά-Γιαννιώτα στα άκρα της επίθεσης.

Το ματς



Παρότι οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Χουχούμη στο 2’, οι Βοιωτοί ήταν αυτοί που βρήκαν γκολ νωρίς!

Σκόρερ ο Νίκας, που στο 10’ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Βρακάς από τον Μάρτενσον για κλοτσιά μέσα στην περιοχή.



Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Πετράκη άγγιξε το 2-0, ωστόσο το κοντινό σουτ του Βρακά κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη, ενώ στο 15’ ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού σταμάτησε από κοντά τον Νίκα!

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να συνέλθει σιγά σιγά και να απειλήσει δις με Μόρσεϊ και Καρέλη στο 18’, με αμφότερους ωστόσο να βλέπουν τον Γκροφ να δηλώνει παρών στις προσπάθειές τους.

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αντέδρασε σωστά και στο τρομερό βολέ του Χουάνπι στο 27’, όπως συνέβη και στην περίπτωση του πλασέ που επιχείρησε ο Κολοβός τέσσερα λεπτά αργότερα.



Ο Γιαννιώτας... ανακάτεψε την άμυνα του Παναιτωλικού στο 34’ όμως το σουτ του ήταν εντελώς άψυχο και δεν προβλημάτισε τον Ανέστη, ωστόσο δέκα λεπτά αργότερα ο Έλληνας τερματοφύλακας μάζεψε για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του...

Ο Νίκας βρήκε τον Γερεμέγεφ στα δεξιά, εκείνος βρήκε ξανά τον συμπαίκτη του με ωραία σέντρα και η κατάληξη ήταν μια ωραία κεφαλιά για το 2-0!



Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων δε, ο Τσάπρας έκανε ένα απίστευτο... χορευτικό από τα δεξιά, ωστόσο αφού άδειασε τη μισή άμυνα, έστειλε την μπάλα πάνω στον Ανέστη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού το οποίο ακυρώθηκε κατόπιν χρήσης VAR, με τον Λεβαδειακό να γίνεται πιο απειλητικός στη συνέχεια και να βλέπει τον Ανέστη να στερεί το χατ τρικ στον Νίκα στο 54’ – με τον Έλληνα τερματοφύλακα να εξουδετερώνει και σουτ του Γιαννιώτα στο 56’.



Εντέλει, στο 60’ ο Ζοάο Πέδρο έβαλε ξανά στο ματς τους γηπεδούχους, με εκπληκτική κεφαλιά μετά από μπαλιά του Ντίας. Ο Παναιτωλικός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την κατοχή από εκεί κι έπειτα, με τον Μπουζούκη να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 88’. Πρώτα ο Παζ έβαλε έγκαιρα την κόντρα στο σουτ του και εν συνεχεία η προσπάθεια του Έλληνα ποδοσφαιριστή πέρασε λίγο άουτ.



Κι ενώ όλα έδειχναν πως το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων εν θα άλλαζε, ήρθαν τα πάνω κάτω στο... 9ο λεπτό των καθυστερήσεων (ενώ είχαν δοθεί αρχικά επτά). Κατόπιν χρήσης VAR, ο Σιδηρόπουλος διαπίστωσε ότι ο Μπελμόντ είχε βρει τον Μάρτενσον και έδειξε τη λευκή βούλα, με τον Ζοάο Πέδρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 104ο λεπτό του αγώνα και να λυτρώνει την ομάδα του.



MVP: Ο τίτλος πήγαινε... καρφί στον Νίκα αλλά τελικά μας βγήκε Ζοάο Πέδρο! Ο Πορτογάλος πέρασε αλλαγή στο δεύτερο μέρος και δικαίωσε πλήρως τον Γιάννη Αναστασίου, πετυχαίνοντας δύο γκολ-χρυσάφι, που έσωσαν την ομάδα του από πέμπτη συνεχόμενη ήττα στα playouts.

Η... σφυρίχτρα: Πολλή δουλειά είχε ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Ο Έλληνας διαιτητής υπέδειξε κατευθείαν τη λευκή βούλα στο μαρκάρισμα του Μάρτενσον στον Βρακά στο 6’ και κατόπιν επικοινωνίας με το VAR έδωσε σωστά το πέναλτι, ενώ αποφάσισε να μην βγάλει καν κάρτα στον Κολοβό μετά την αψιμαχία του με τον Λιάγκα στα μέσα του πρώτου μέρους.

Στο 47’, υπέδειξε πέναλτι για τους γηπεδούχους σε πτώση του Καρέλη προτού δει καλύτερα τη φάση στο βίντεο και αποφασίσει, σωστά, να συνεχιστεί το ματς κανονικά. Εντέλει, ενώ είχαν δοθεί επτά λεπτά καθυστερήσεων και ο ίδιος ενημέρωσε ότι θα παιχτούν μίνιμουμ οκτώ, φτάσαμε στο 90+9’ για να δοθεί κατόπιν χρήσης VAR το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι στο... 104’.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Στάγιτς, Χουχούμης (67’ Ντουάρτε), Μάρτενσον, Ντίας (80’ Μπουζούκης), Κολοβός (46’ Ζοάο Πέδρο), Χουάνπι, Μόρσεϊ (67’ Σενγκέλια), Καρέλης (80’ Βοΐλης)
Στον πάγκο: Γκρατερόλ, Ξενιτίδης, Τσιγγάρας, Μαλής
Λεβαδειακός (Γ. Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παζ, Βινίσιους (65’ Τζημόπουλος), Χάμοντ (81’ Μπελμόντ), Μεχία, Νίκας, Βρακάς (46’ Σαχπεκίδης), Γιαννιώτας (81’ Παναγιώτου), Γερεμέγεφ (89' Σακό)
Στον πάγκο: Στογιάνοβιτς, Ντεντάκης, Λούα Λούα, Συμελίδης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Μεϊντανάς, Κούλα
4ος: Τσιμεντερίδης
VAR: Τσακαλίδης

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x