Stoiximan Super League

Έβγαλε σφυγμό και ανέτρεψε τον Παναιτωλικό με τριάρα ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με δύο γκολ σε ένα λεπτό και ένα ακόμη του Κωνσταντέλια επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και επέστρεψε στις νίκες!

Έβγαλε αντίδραση και φώναξε παρών ο ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε ένα παιχνίδι που έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά με δύο τέρματα σε ένα λεπτό κατάφερε να γυρίσει τούμπα το ματς και να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.

Ο Χατζηθεοδωρίδης σκόραρε στο πέμπτο λεπτό, με τους «ασπρόμαυρους» να πετυχαίνουν την ανατροπή με τους Σάστρε και Ζίβκοβιτς σε ένα λεπτό (72'-73'), ενώ ο Κωνσταντέλιας στο φινάλε σφράγισε το «τρίποντο» για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος με τον 20χρονο Έλληνα μεσοεπιθετικό και τον Μουργκ.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, μειώνοντας στο -1 από την πρωτοπόρο, ΑΕΚ, ενώ αύξησε τη διαφορά του στο +3 και +7 από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα, έχοντας όμως παιχνίδι περισσότερο.


Στο… μυαλό των κόουτς:

Με διάταξη 3-5-2 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Πετράκης. Κάτω από τα δοκάρια ο Τσάβες, με τριάδα στις θέσεις των στόπερ τους Μαλή, Μλάντεν και Στάγιτς. Στα δύο άκρα σε ρόλο μπακ-χαφ οι Λιάβας (δεξιά) και Τορεχόν (αριστερά), με τους Χουάνπι, Τσιγγάρα και Χατζηθεοδωρίδη στον άξονα. Στην κορυφή της επίθεσης κινούνταν οι Σενγκέλια και Ζοάο Πέδρο.
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ
Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, είχε πολλές απουσίες να διαχειριστεί και η ενδεκάδα του είχε αλλαγές σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Με διάταξη 4-2-3-1 ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν στην εστία, με τους Κεντζιόρα και Κουλιεράκη στα στόπερ, ενώ στην αριστερή πλευρά της άμυνας ήταν ο Ράφα Σοάρες και στη δεξιά ο Σάστρε. Δίδυμο στα χαφ οι Μεϊτέ-Μάρκος Αντόνιο, στο δεξί φτερό κινούταν ο Ντεσπόντοφ, ενώ στο αριστερό ο Κωνσταντέλιας. Σε ρόλο επιτελικού μέσου ήταν ο Μουργκ και μοναδικός προωθημένος ο Τζίμας.

Το ματς:

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Γιάννης Πετράκης για τον Παναιτωλικό. Αρχικά, οι γηπεδούχοι στο 3’ είχαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν οι Χατζηθεοδωρίδης και Ζοάο Πέδρο συνεργάστηκαν, ο Έλληνας μέσος έγινε αποδέκτης της μπάλας από πλεονεκτική θέση, δοκιμάζοντας το γυριστό, το όποιος όμως έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να είναι ψηλά και στο 5’ άνοιξαν το σκορ με απίθανο γκολ του Χατζηθεοδωρίδη! Ο 26χρονος από μακρινή απόσταση βρήκε χώρο και έκανε υπέροχο σουτ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζίβκοβιτς, με την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ μετά το σοκ των πρώτων λεπτών, πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του. Στο 10’ ο Ράφα Σοάρες έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, ο Ντεσπόντοφ έκανε την κεφαλιά, όμως, ο Τσάβες μπλόκαρε σταθερά. Δύο λεπτά αργότερα (12’) και από μία στατική φάση, ο Μουργκ έκανε πολύ ωραίο χτύπημα, με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Τσάβες.

Τα «καναρίνια» έκαναν πολλά φάουλ στον ΠΑΟΚ και του έδιναν τη δυνατότητα να απειλεί μέσω στατικών φάσεων (έτσι ήρθε και το δοκάρι), με τον Μουργκ να αναλαμβάνει τις εκτελέσεις στο 19’ και στο 23’, αλλά αυτή τη φορά να μην μπορεί να γίνει απειλητικός.

Οι Θεσσαλονικείς κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά αδυνατούσαν να βρουν τους διαδρόμους στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο οποίος είχε κοντά τις γραμμές του και προσπαθούσε να επιτεθεί στην κόντρα. Στο 35’ ο Σενγκέλια βρήκε χώρο και δοκίμασε από μακρινή απόσταση το πόδι του, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων μετά το γκολ.

Στο 41’ η κατοχή ήταν στο 79%-21% υπέρ του ΠΑΟΚ, αριθμός που δείχνει εν πολλοίς την εικόνα του πρώτου μέρους, με τον Μεϊτέ να απειλεί με σουτ (41’) και κεφαλιά (42’), ενώ στο 45’ ο Κωνσταντέλιας έκανε τρομερή ενέργεια σε κλειστό χώρο μέσα στην περιοχή, με το σουτ του να βρίσκει το δοκάρι στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λουτσέσκου έκανε την πρώτη του αλλαγή, βγάζοντας από το ματς τον Τζίμα, με τον Σαμάτα να παίρνει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης. Ο Παναιτωλικός, από την άλλη, είχε ανάλογα καλό ξεκίνημα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, με τον Χατζηθεοδωρίδη να δοκιμάζει εκτός περιοχής το σουτ, με τον Ζίβκοβιτς να απομακρύνει με δυσκολία.

Στο 52’ ο Κωνσταντέλιας απείλησε μέσα από την περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο, με τον ΠΑΟΚ στο 59’ να σκοράρει με τον Κωνσταντέλια, ωστόσο, το γκολ του ακυρώθηκε διότι ο Ντεσπόντοφ που έκανε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 63’ οι Οζντόεφ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να ισοφαρίζει στο 72’ σε 1-1! Ωραία αλλαγή κατεύθυνσης του Κωνσταντέλια, που έσπασε στον Σάστρε και έβγαλε τη σέντρα, με τον Τορεχόν να βάζει το πόδι του και να αλλάζει την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Θεσσαλονικείς με την ορμή που τους έδωσε το γκολ της ισοφάρισης κατάφεραν ένα λεπτό αργότερα (73’) να πάρουν και το προβάδισμα! Υπέροχο αριστερό πλασέ του Ζίβκοβιτς, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Τσάβες και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βλέπει αυτό που θέλει στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες του.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τους «ασπρόμαυρους» να διατηρούν τον έλεγχο, αλλά μην έχουν την ίδια συχνότητα στη δημιουργία ευκαιριών. Στο 80’ ο Τορεχόν έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε και στο 90’ ο ΠΑΟΚ σφράγισε τη νίκη του με τον Κωνσταντέλια! Ο Η φάση ξεκίνησε από τον 20χρονο που μοίρασε στον Οζντόφ, ο οποίος σέντραρε στον Ζίβκοβιτς, που είδε την κίνηση του νεαρού Έλληνα μεσοεπιθετικού και εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

MVP: Μπορεί ο Ζίβκοβιτς να πέρασε στο ματς και να σκόραρε το γκολ της ανατροπής, αλλά ο Κωνσταντέλιας ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Είχε το δοκάρι με τρομερή ενέργεια στο πρώτο μέρος, σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Ντεσπόντοφ, ενώ παίζει καθοριστικό ρόλο στο γκολ της ισοφάρισης με την αλλαγή κατεύθυνσης που κάνει. Εν τέλει, στο φινάλε με δικό του τέρμα οι «ασπρόμαυροι» σφράγισαν τη νίκη.

Η σφυρίχτρα: Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης δεν είχε κάποια λάθος απόφαση και έκανε μία καλή διαιτησία, με το VAR να είναι αυτό που ακυρώνει το γκολ του Κωνσταντέλια για οφσάιντ στον Ντεσπόντοφ που κάνει την ασίστ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (Ντουάρτε 68'), Τορεχόν, Σενγκέλια (Ντίας 68'), Τσιγγάρας (Πέρες 82΄), Ζοάο Πέδρο (Λομόνακο 82΄), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (Μαυρίας 81').

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (Ότο 71΄), Μάρκος Αντόνιο (Οζντόεφ 63'), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (Σβαμπ 81'), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (Αντρίγια 63'), Τζίμας (Σαμάτα 46').

Διαιτητής: Κατσικογιάννης
Βοηθοί: Κόλλιας, Μωϋσιάδης
VAR: Μανούχος, Ψαρρής
Τέταρτος: Τσιμεντερίδης

Έτσι παρακολουθήσατε live την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x