Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Δουλειά στον πρέσινγκ με άμεση ανάκτηση κατοχής από τον Γιοβάνοβιτς (vid)

Έμφαση στο πρέσινγκ έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Οι παρατηρήσεις και οι εντολές του Σέρβου. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Τη σκληρή δουλειά στην Αυστρία άρχισε ουσιαστικά από σήμερα (6/7) ο Παναθηναϊκός, μετά τη χθεσινή πιο «χαλαρή» προπόνηση, έπειτα και από το ταξίδι της αποστολής. Οι «πράσινοι» προπονήθηκαν το πρωί στον Κόσεν, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δουλεύει πολύ με τους παίκτες του στο πρέσινγκ και στη γρήγορη ανάκτηση κατοχής.

Μετά την προθέρμανση, οι παίκτες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες για δίτερμα στο μισό γήπεδο, αρχικά, και στη συνέχεια στα 60 μέτρα του γηπέδου.

Οι ομάδες ήταν οι εξής

Μαύροι: Χριστογεώργος (Λοντίγκιν), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Σάντσες, Ηλιάδης, Κουρμπέλης, Σαρδέλης, Κρυπαράκος, Παλάσιος, Μακέντα.

Πράσινοι: Ξενόπουλος, Γκάνεα, Σιδεράς, Πούγγουρας, Βαγιαννίδης, Αγιούμπ, Αλεξανδρόπουλος, Φρόκου, Καμπετσής, Αϊτόρ, Ιωαννίδης

Κατά τη διάρκεια του διτέρματος, η μία ομάδα έκανε επίθεση με 10 και η άλλη αμυνόταν και πρέσαρε με 6. Οι υπόλοιποι τέσσερις συμμετείχαν μόνο όταν η ομάδα τους έκλεβε την μπάλα και έβγαινε στην επίθεση. Αυτή ήταν και η οδηγία από το προπονητικό τιμ. Ο στόχος και αυτό που ήθελε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του ήταν το υψηλό πρέσινγκ και η άμεση ανάκτηση της μπάλας. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Χρήστου Κόντη στους ποδοσφαιριστές: «Πιέζουμε και είναι σημαντικό να ανακτούμε την κατοχή της μπάλας εκεί που τη χάνουμε». Οι μαύροι νίκησαν 1-0 με γκολ του Ηλιάδη.

Οδηγίες και έντονες παρατηρήσεις από τον Γιοβάνοβιτς


Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν παρεμβατικός στην προπόνηση, κάτι, άλλωστε, που συνηθίζει. Ο Σέρβος προπονητής είδε όλα τα γκρουπ ξεχωριστά (μαζί και τους τερματοφύλακες), ενώ κατά τη διάρκεια του διτέρματος έκανε παρατηρήσεις και έδινε οδηγίες.

Όταν ο Σαρδέλης έκανε κατάχρηση ντρίμπλας και δεν έδινε γρήγορα την μπάλα, άκουσε τον προπονητή του να του φωνάζει: «Δώσε την μπάλα και σταμάτα να πέφτεις», φώναξε ο Σέρβος, ενώ μετά το τέλος της προπόνησης είχε τετ α τετ με τον νεαρό σε ήρεμο ύφος και τόνο, εξηγώντας του τι ζητάει και τι θέλει στις προπονήσεις.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια του διπλού, ο Γιοβάνοβιτς έδωσε οδηγία στον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να παίζει στη θέση του, να μην μετακινείται προς τα πίσω και να μην «κολλάει» στους στόπερ: «Πήγαινε εκεί που πρέπει. Πιο ψηλά να πάρεις την μπάλα, ξέρεις τη θέση».

Οι Άνταμ Τσέριν και Γιάννης Κώτσιρας προπονήθηκαν ατομικά, ενώ απών ήταν ο Καρλίτος με

Η επόμενη προπόνηση για το «τριφύλλι» είναι προγραμματισμένη για τις 19:00.





Παναθηναϊκός: Δουλειά στον πρέσινγκ με άμεση ανάκτηση

Παναθηναϊκός: Δουλειά στον πρέσινγκ με άμεση ανάκτηση

Παναθηναϊκός: Δουλειά στον πρέσινγκ με άμεση ανάκτηση

Παναθηναϊκός: Δουλειά στον πρέσινγκ με άμεση ανάκτηση

Παναθηναϊκός: Δουλειά στον πρέσινγκ με άμεση ανάκτηση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x