Stoiximan Super League

Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης: Με κίνητρο οι γηπεδούχοι, με πληγωμένο εγωισμό οι φιλοξενούμενοι

Ο Πανσερραϊκός φιλοξενεί τον Αστέρας Τρίπολης για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ρίχνουν αυλαία και έχουν… διαφορετικούς στόχους! Ο Πανσερραϊκός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League (19:30, bwinΣΠΟΡ FM, www.sportfm.gr, Novasports).

Ένα παιχνίδι που προμηνύεται με μεγάλο ενδιαφέρον και αφορά δύο ομάδες που εν τέλει θα κοντραριστούν ξανά στα playouts. Με τους γηπεδούχους να έχουν το κίνητρο της νίκης αφού θέλουν να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν… πληγωμένο εγωισμό μετά την οριστική «απουσία» τους από την εξάδα. Οι δύο ομάδες κοντράρονται για τέταρτη φορά στη σεζόν, αφού πέραν του πρώτου γύρου στην Τρίπολη (σσ. 1-0 ο Αστέρας), είχαν τεθεί αντιμέτωπες στους «16» του Κυπέλλου με τους Σερραίους να προκρίνονται με μία νίκη (2-0 στην Τρίπολη) και μία ισοπαλία (1-1).

Ο Πανσερραϊκός, λοιπόν, προέρχεται από την ήττα με 2-0 εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ και έχει… ξεφουσκώσει αρκετά, σε σχέση με την ομάδα που βλέπαμε στο ξεκίνημα. Έχει αρκετό διάστημα να πανηγυρίσει νίκη, ενώ ταλαιπωρείται αρκετά με το γηπεδικό θέμα και αυτό του στοιχίζει, έχοντας μόλις 3 νίκες εντός έδρας (συν 6 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 14-16). Βρίσκεται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη και θα ήθελε να μπει με μεγαλύτερη διαφορα αν αυτό καταστεί εφικτό στα Playouts ώστε να είναι πιο «χαλαρός’.

Αρκετές απουσίες αλλά και επιστροφές για το σημερινό ματς για τον Πάμπλο Γκαρσία. Εκτός τέθηκαν οι τιμωρημένοι Δεληγιαννίδης, Μορέιρα και Οικονόμου, όπως και ο τραυματίας Θυμιάνης. Από την άλλη, επιστρέφουν οι Μπετανκόρ, Άλεξιτς, Τομάς, Ουεντραόγκο και Χατζηστραβός.

Η αποστολή του Πανσερραϊκού: Χοβάν, Κατσίκας, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Πηλέας, Ντάνκερλουι, Στάικος, Σοφιανός, Ουεντραόγκο, Μούργος, Ουάρντα, Γούλερι, Διαμαντής, Τομάς, Γκοτζαμανίδης, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μασκανάκης, Παπαβασιλείου, Αλεξιτς, Χατζηστραβός, Μπετανκόρ.

Το… θαύμα της ανατροπής του -4 της Λαμίας δεν έγινε και μία αγωνιστική πριν το φινάλε ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε και μαθηματικά εκτός εξάδας. Οι Αρκάδες πλήγωσαν τα αρνητικά αποτελέσματα στα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους. Πέραν της οριακής ήττας από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (2-1), αυτοκτόνησαν κόντρα σε Λαμία (2-1 ήττα), Παναιτωλικό (2-2) και προ ολίγων ημερών με την Κηφισιά, κόντρα στην οποία έμειναν στο 3-3. Κάπως έτσι, δεν θα αγωνιστούν στα playoffs, σε έναν στόχο που δεν είχαν εξ αρχής αλλά προέκυψε μέσα στη σεζόν από την πορεία της ομάδας και το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο, όπως και φυσικά μέσα από την πρόοδο που επέδειξε με τον Μίλαν Ράσταβατς.

Εκτός έδρας προέρχεται από πέντε διαδοχικές ήττες, έχοντας συνολικά 7 σε 12 αγώνες. Παρόλα αυτά, έχει, επίσης, 4 νίκες και 1 ισοπαλία, μετρώντας 15-20 τέρματα. Καλείται να βγάλει αντίδραση και να βρει… κίνητρο στα οκτώ τελευταία ματς, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό πλέον, ώστε να κλείσει με χαμόγελα και θετικό πρόσημο τη σεζόν. Είναι μάλιστα αυτές οι αναμετρήσεις και ένα κριτήριο για την αξιολόγηση του ρόστερ ως το φινάλε της χρονιάς. Ο Ράσταβατς έκανε γνωστή την αποστολή των Αρκάδων, στην οποία επέστρεψε μετά από καιρό ο Ντίνο Γκρόζντανιτς. Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Γκος, Αλάγκμπε, ο Τζουκάνοβιτς για λόγους τακτικής και ο Μουνάφο που βρίσκεται σε επανένταξη αλλά είναι ακόμα ανέτοιμος.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γραμματικάκης, Τσιφτσής, Γκαρθία, Χουχούμης, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Λύρατζης, Άλβαρες Γκρόζντανιτς, Χριστόπουλος, Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, Παλάσιος, Σουρλής, Σίτο, Ζουγλής, Μιριτέλο, Ρεγκίς, Μάντζης, Καλτσάς.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν – Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής, Πεταυράκης – Στάικος, Ουεντραόγκο – Τομάς, Χατζηστραβός, Ουάρντα – Μπετανκόρ.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Λύρατζης, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Άλβαρες – Γκρόζντανιτς, Γιαμπλόνσκι – Καλτσάς, Παλάσιος, Μπαρτόλο – Μιριτέλο.

Διαιτητής: Ευαγγέλου
Βοηθοί: Νικολακάκης, Χριστοδούλου
Τέταρτος: Κατσικογιάννης
VAR: Τζήλος, Απτόσογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x