Stoiximan Super League

Πετράκης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Ό,τι έγινε στον Λεβαδειακό δεν έχει λογική - Έχω τη φλόγα να συνεχίσω»

Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την παράλληλη πορεία που κάνει στην προπονητική με τον γιο του, Γιώργο, και τις σκέψεις του για τη επόμενη μέρα της καριέρας και των δύο.

Ο Γιάννης Πετράκης και ο γιος του, Γιώργος, έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την παράλληλη πορεία τους ως προπονητές σε υψηλό επίπεδο. Ο πρώην προπονητή του Λεβαδειακού τόνισε στον bwin ΣΠΟΡ FM 94,6 πως απολαμβάνει την ιδιαίτερη συνθήκη που έχουν βρεθεί, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θέλει να δίνει συμβουλές αν δεν του ζητηθεί.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην «προπονητοφαγία» που επικρατείς την Ελλάδα, μετά την αποδέσμευση του Γιώργου Πετράκη από την Κηφισιά, ενώ σχολίασε και την περσινή περιπέτεια που είχε ο ίδιος με τον Λεβαδειακό.

Ακούστε όσα είπε:




Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη:


Για την προπονητοφαγία που φαίνεται να υπάρχει στην Ελλάδα: «Έχετε απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς τα δεδομένα στην Ελλάδα είναι έτσι. Αυτό που κάνουμε είναι αυτό που έχουμε αγαπήσει και προσπαθούμε να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τα δεδομένα. Το μόνο που μένει είναι να διαχειριζόμαστε αυτές τις καταστάσεις που δημιουργούνται, που δεν είναι καθόλου ευχάριστες για εμάς, αλλά ούτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το σν συμβουλεύει στις δύσκολες στιγμές τον γιο του και για ότι βρίσκονται και οι δύο σε υψηλό επίπεδο: «Μην ξεχνάμε ότι στη δουλειά μας δεν είναι μόνο οι κακές στιγμές. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα ήμουν ευτυχής να έκανα ξανά όσα έχω κάνει, υπάρχουν πάρα πολλές χαρές. Είμαστε στον ίδιο χώρο, πιθανόν ο ένας θα μπορεί να είναι χρήσιμος στον άλλο σε εύκολες και δύσκολες στιγμές. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Για το αν συζήτησαν για το μέλλον: «Έχω δύο παιδιά και νιώθω ότι έχουμε την καλύτερη σχέση που θα γινόταν ανάμεσα σε πατέρα και παιδί. Αυτό έχει σαν επακόλουθο σε όλα τα βήματα στη ζωή μας να έχουμε καλή επικοινωνία. Προσπαθούμε πάντα βοηθώντας ο ένας τον άλλο να βρούμε τη λύση.

Ο πατέρας μου δεν με κατεύθυνε σε τίποτα στη ζωή μου, είχα πάρει όλες τις αποφάσεις μόνος μου. Με βοήθησε πολύ σε αυτή τη μικρή διαδρομή που έχω κάνει. Στην ίδια διαδικασία είμαι και με τον Γιώργο. Με δεδομένο ότι κάνουμε και την ίδια δουλειά θα μιλήσω μόνο όταν μου ζητηθεί. Ποτέ δεν έχω πει τι πρέπει να κάνει -επειδή κι εμένα δεν θα ήθελα να μου επιβάλει κανείς τίποτα. Καθένας είναι ξεχωριστός χαρακτήρας, μέσα από τη τις δυσκολίες, ακολουθούμε τον δρόμο μας».

Για το αν του ζήτησε τη γνώμη του μετά το διαζύγιο με την Κηφισιά: «Συζητάμε πάντα για την επόμενη μέρα και τη δική μου και τη δική του. Του λέω ότι εσύ είσαι μέσα στην κατάσταση, εσύ έχεις τη διαίσθηση, το χαρακτήρα σου, ό,τι θεωρείς ότι είναι σωστό για εσένα. Κι εγώ όταν έφυγα από τον Λεβαδειακό, μου είπε να κάνω αυτό που θα με κάνει να είμαι ισορροπημένος. Μπαίνοντας σε λεπτομέρειες μπορεί να πεις κάτι που να επηρεάσει προς τη λάθος κατεύθυνση. Κανείς πρέπει να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό με τα δικά του μάτια και αισθήματα».

Για την εικόνα του Λεβαδειακού: «Καμιά φορά δεν υπάρχει λογική σε αυτό που συμβαίνει. Αυτό που συνέβη στον Λεβαδειακό δεν έχει προηγούμενο. Ήμασταν αήττητοι στα πλέι άουτ, κρατούσαμε τη νίκη σε έξι από τα επτά παιχνίδια μέχρι το 85’ και δεχόμασταν γκολ που ήταν κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, με αποκορύφωμα το γκολ από τη Λαμία, που χτύπησε η μπάλα σε δικό μας παίκτη. Ένα τέτοιο παιχνίδι αν είχαμε κερδίσει θα είχαμε μείνει στην κατηγορία. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο σε μαζεμένη ροή. Από την άλλη, και με τον πρόεδρο που μίλησα, είπαμε ότι για κάποιο λόγο έγινε, που είναι έξω από τις δυνατότητές μας. Πρέπει να μαθαίνουμε από τέτοια πράγματα και να προχωράμε».

Για το αν θα συνεχίσει την καριέρα του παράλληλα με τον γιο του: «Ο καθένας τραβάει τον δρόμο του. Έχω πολλή όρεξη, αν δεν έχω αυτό το κίνητρο και τη φλόγα θα σταματήσω κατευθείαν να κάνω αυτή τη δουλειά. Έχω μεγάλη φλόγα και πολλά πράγματα χρήσιμα να καταθέσω. Το έχω έντονα μέσα μου. Ο Γιώργος είναι στο ξεκίνημα, έχει όλον τον δρόμο μπροστά του. Κάθε μέρα πρέπει να γίνεται καλύτερος, να κάνει σταθερά βήματα και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα κάνει αυτά που δικαιούται. Είναι χαρά για εμένα, γιατί δεν έχει συμβεί ξανά σε αυτό το επίπεδο στην Ελλάδα. Με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση».

Για το πέρασμά του από τα Ιωάννινα: «Εκεί πέρασα την καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Βγήκαμε Ευρώπη, αναδείχτηκαν πολλά παιδιά, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος με αγάπησε και ήταν δοτικός μαζί μου. Παντρεύτηκαν τα παιδιά μου, έκανα τα εγγόνια μου… ήταν ευτυχισμένη περίοδος, θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου».

Για το παιχνίδι της Εθνικής με τη Γαλλία: «Όλο το σύστημα αυτή τη στιγμή λειτουργεί σαν μια οικογένεια, φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρονται στο καλό και στο κακό. Κάτι ανάλογο είχε γίνει επί εποχής Ρεχάγκελ. Είμαι πολύ χαρούμενος από αυτό που βλέπω. Μακάρι να υπάρχει ανάλογη συνέχεια, τα παιδιά παίζουν σε υψηλό επίπεδο, δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά. Έχουμε τα προαπαιτούμενα και με λίγη τύχη να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Η ψαλίδα πλέον έχει μικρύνει, η οργάνωση πλέον είναι εύκολο να υπάρξει. Δεν υπάρχουν μυστικά, όλα είναι στο ίντερνετ. Όλα είναι ανοιχτά στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι αυτό να το κερδίσουμε με τη συγκέντρωση και το καλό κλίμα και να είμαστε στο επόμενο Euro».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x