Stoiximan Super League

Σφίγγει τα λουριά ο Πογέτ

Περίοδο… προετοιμασίας θα περάσουν Νοέμβρη μήνα οι παίκτες της ΑΕΚ. Σφίγγει τα λουριά ο Πογέτ, που επιβάλλει το δικό του νόμο και το δικό σύστημα. Επίκειται τιμωρία στον Βάργκας.

Ο Γκουστάβο Πογέτ είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, εντός κι εκτός γηπέδου, στην ΑΕΚ και απαιτεί το ίδιο από τους παίκτες του. Το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, αλλά όχι μόνο αυτό, θα αποτελέσει μια περίοδο προετοιμασίας για την «Ένωση», με τον Ουρουγουανό προπονητή να είναι έτοιμος να επιβάλει τα δικά του «θέλω» στην ομάδα.

Σε πρώτη φάση, θα υπάρξει αλλαγή του συστήματος, κάτι που έχει προαναγγείλει και ο ίδιος στους παίκτες, καθώς θεωρεί πως το υπάρχον δυναμικό δεν εξυπηρετεί απόλυτα το 4-2-3-1, πάνω στο οποίο χτίστηκε η ΑΕΚ επί Δέλλα. Δεν θα «ξηλωθεί» παντελώς η δουλειά του προκατόχου του, την οποία αναγνωρίζει και ο ίδιος, αλλά θα γίνουν σημαντικές τροποποιήσεις στη διάταξη και το ρόλο των παικτών στο γήπεδο.

Ο «Γκας» διέκρινε στον αγώνα με τον Αστέρα αγωνιστική απειθαρχία και έλλειψη προσπάθειας και πάθους σε ορισμένους παίκτες, κάτι που ο ίδιος θεωρεί ασυγχώρητο και το άφησε να εννοηθεί στα πρώτα του λόγια προς τους παίκτες. Θέλει ποδοσφαιριστές που θα δίνουν το 100% σε όλο τον αγώνα και θα δουλεύουν για την ομάδα κι όχι για την… πάρτη τους.

Το αποκορύφωμα της απειθαρχίας που εκνεύρισε τον Πογέτ ήρθε από τον Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος αναμένεται να τιμωρηθεί αυστηρά. Όχι μόνο για την αποβολή του, αλλά και για τη στάση του μετά από αυτή, καθώς απώθησε τον Πέτρο Μάνταλο που πήγε ως αρχηγός να τον ηρεμήσει, ενώ στα αποδυτήρια δεν ζήτησε καν συγγνώμη από κανέναν για την ενέργειά του που καταδίκασε την ομάδα του και σηκώθηκε κι έφυγε από τους πρώτους από το ΟΑΚΑ μετά τον αγώνα. Πιθανότατα μετά την επιστροφή του από τη Βενεζουέλα θα τιμωρηθεί, προς γνώση, συμμόρφωση και παραδειγματισμό. Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει εσωτερικός κανονισμός, που να προβλέπει τιμωρία σε σχετικό παράπτωμα, αλλά το πιθανότερο είναι να του επιβληθεί ένα τσουχτερό πρόστιμο και θα πρέπει να δείξει παράλληλα έμπρακτη μεταμέλεια για να μπει ξανά στα πλάνα του προπονητή, όταν εκτίσει την ποινή που θα του επιβληθεί από τη Σούπερ Λίγκα και η οποία μπορεί να φτάσει και τις τρεις αγωνιστικές.

Ο Πογέτ θα βγάλει συμπεράσματα για το ρόστερ, τους παίκτες που δεν έχουν (πολύ) χρόνο συμμετοχής, αλλά και τα παιδιά της Κ20 στο αυριανό φιλικό με την ομάδα του Στέλιου Μανωλά. Δεν υπολογίζει στους Ντίντακ και Μάνταλο που χθες έκαναν θεραπεία, αλλά και τους Αραβίδη, Μπαρόχα και Βάργκας που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x