Stoiximan Super League

Στο «σκαμνί» και πάλι η Βέροια

Ο αθλητικός εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου αναμένεται να ζητήσει την αναψηλάφηση της υπόθεσης που αφορά τον αγώνα της «βασίλισσας του βορρά» με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο

Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος στην αθλητική δικαιοσύνη της υπόθεσης του χειραγωγημένου αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια! Η «Βασίλισσα του βορρά» απαλλάχτηκε και στους τρεις βαθμούς της αθλητικής δικαιοσύνης, αλλά μετά την κατάθεση – ομολογία του Γκιγέρμο Πέρεθ ότι το ματς στήθηκε από την πρώην ομάδα του για στοιχηματικούς λόγους, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου αναμένεται να ζητήσει την αναψηλάφηση της υπόθεσης.

Η αναψηλάφηση προβλέπεται στο άρθρο 127 του ν.2725/’99, ενώ στο άρθρο 20 του κανονισμού λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου αναφέρεται ότι «...1. Η αναψηλάφηση μπορεί να αφορά μια οριστική ή εκτελεστή απόφαση ενός άλλου αθλητικού ή δικαιοδοτικού οργάνου που δεν υπόκειται σε προσφυγή ή έφεση ενώπιον του διαιτητικού Δικαστηρίου... δ. αν η προσβαλλόμενη απόφαση στηρίζεται σε ψευδή κατάθεση μάρτυρα...».

Όταν η Βέροια απολογήθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ προσκομίστηκε από τους ανθρώπους της έγγραφη δήλωση του Ισπανού ποδοσφαιριστή, ο οποίος φερόταν να δηλώνει ότι το επίμαχο παιχνίδι ήταν «καθαρό». Η δήλωση όμως παίζει... μπουνιές με όσα κατάθεσε στην απολογία του ο Πέρεθ στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη.

Και γι’ αυτό αναμένεται να γίνει αναψηλάφηση της υπόθεσης από το διαιτητικό δικαστήριο.

Σ. Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x