Stoiximan Super League

Τσικίνιο: «Καλύτερη επιλογή της καριέρας μου ο Ολυμπιακός - Να μείνω για πολλά χρόνια και να γράψω ιστορία»

Ο Τσικίνιο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στην Μπενφίκα, τον Ρότζερ Σμιντ και τον Ράφα Σίλβα μεταξύ άλλων.

Ως την καλύτερη επιλογή της καριέρας του χαρακτήρισε τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ο Τσικίνιο.

Ο Πορτογάλος χαφ, ο οποίος έχει προλάβει να βάλει το λιθαράκι του στις επιτυχίες των «ερυθρόλευκων» και στη μεταμόρφωση της ομάδας, μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του και τόνισε πως στόχος του είναι η παραμονή του στους Πειραιώτες για όσα περισσότερα χρόνια μπορεί.

Παράλληλα, στη συνέντευξη που έδωσε, ο Τσικίνιο αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον πρώην προπονητή του στην Μπενφίκα, Ρότζερ Σμιντ, συνολικά στον πορτογαλικό σύλλογο αλλά και στον καλό του φίλο Ράφα Σίλβα, στον οποίο είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου να έρθει στον Ολυμπιακό.

Αναφερόμενος στη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο, είπε πως ήταν «η καλύτερη επιλογή της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Θέλω να κερδίσω τίτλους, να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να γράψει ιστορία και να μείνω για πολλά χρόνια».



Για τον Ρότζερ Σμιντ τόνισε: «Τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για τον προπονητή, μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει. Μόνο καλά λόγια έχω να πω γι' αυτόν και προφανώς του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα ήθελα να μείνει, αλλά αν είναι καλύτερο να φύγει, ας είναι. Του εύχομαι τα καλύτερα», είπε στην Sport TV.

Για τη φετινή αποτυχημένη σεζόν της Μπενφίκα, σχολίασε: «Ήμουν εκεί τους πρώτους έξι μήνες και θέλαμε πολύ να πάνε τα πράγματα καλά, ξεκινήσαμε μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Όλες οι εποχές είναι σημαντικές για να αναλογιστούμε. Όταν κερδίζεις, δεν είναι όλα άσχημα, και όταν χάνεις, δεν μπορείς να δεις μόνο το κακό. Πιστεύω ότι η ομάδα έμαθε πολλά από αυτήν τη χαμένη σεζόν, πρέπει να αλλάξει πράγματα. Όταν πρόκειται για έναν σύλλογο όπως η Μπενφίκα, όταν δεν κερδίζεις, η κριτική δεν είναι μόνο για τον προπονητή αλλά και για τη διοίκηση. Δεν υπάρχει χώρος για λάθη. Η Μπενφίκα είναι πολύ μεγάλη και πολύς κόσμος μιλάει γι' αυτό. Είναι σημαντικό να είναι όλοι μαζί».

Ο Τσικίνιο μάλιστα αναφέρθηκε στον Ράφα που αποχωρεί από την Μπενφίκα: «Ήταν ένας από τους καλύτερους της Μπενφίκα τα τελευταία χρόνια. Για τις εμφανίσεις του, τα γκολ του, τις ασίστ του, τον τρόπο που μπαίνει πάντα για να κερδίζει... Νομίζω ότι του αξίζει αυτό και πολλά άλλα. Συγκινήθηκα που τον είδα να αποχαιρετά το σύλλογο και θέλω πάντα το καλύτερο για αυτόν. Παρεμπιπτόντως, του είπα ήδη, σε αστείο τόνο, να έρθει στον Ολυμπιακό. Γνωρίζοντας την πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο. Του το είπα αστεία, αλλά αυτό που θέλω είναι να κάνει τη σωστή επιλογή. Έγραψε ιστορία στην Μπενφίκα, ήταν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες των τελευταίων ετών, κανείς δεν μπορεί να του το αφαιρέσει αυτό και ό,τι κι αν έρθει θα είναι πολύ καλό για τον Ράφα. Εχουμε μια φιλία που θα κρατήσω για μια ζωή».

Για το ότι κατέκτησε τίτλους με την Μπενφίκα: «Ποτέ δεν θα το ξεχάσω. Ηταν ένα παιδικό όνειρο να γίνω πρωταθλητής με την Μπενφίκα. Κατάφερα να πραγματοποιήσω τα περισσότερα από τα όνειρά μου παίζοντας για τον αγαπημένο μου σύλλογο. Είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x