Ελλάδα

«Συσπειρωμένοι οι ποδοσφαιριστές για την αποχή»

Καμία διάθεση υποχώρησης αν δεν γίνουν όσα έχουν συμφωνηθεί για το εγγυητικό ταμείο δεν έχει ο ΠΣΑΠ, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος Διονύσης Δημόπουλος.

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, δίχως να υπολογίζουν σε… απειλές είναι οι ποδοσφαιριστές προκειμένου να τηρηθούν από όλες τις πλευρές τα συμφωνηθέντα για τη λειτουργία του εγγυητικού ταμείου.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Διονύσης Δημόπουλος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και κατέστησε σαφές πως υπάρχει σύμπνοια ως προς την απόφαση αποχής αρχικά από τους αγώνες Κυπέλλου της επόμενης εβδομάδας.

«Υπάρχει συσπείρωση, πρωτίστως από την Εθνική και από όλους τους αρχηγούς της Super League και της Football League. Ο αγώνας είναι κοινός και αφορά ένα ζήτημα ζωής, ώστε να παίρνουν ένα μέρος των χρημάτων από τα δεδουλευμένα τους. Υπάρχουν από τη σεζόν 2012/13 περίπου 500 ποδοσφαιριστές που θα έπρεπε να είχαν πάρει χρήματα από το ταμείο αυτό και μιλάμε για ποσά που δεν ξεπερνούν τα 8, 10 ή 12 χιλιάδες ευρώ. Η πλειοψηφία των μελών μας έχει μισθό 491 ευρώ», τόνισε.

Όσο για τη συνάντηση με τον υφυπουργό την Παρασκευή, είπε: «Ήταν μια πρόσκληση από τον κ. Κοντονή, που έδειξε ευαισθητοποίηση σε αυτό το κομμάτι, και αυτό μας χαροποιεί. Ήταν ενημερωμένος για το εγγυητικό ταμείο και τα προβλήματά του. Έδειξε ενδιαφέρον και θα έχουμε συνέχεια και στο κομμάτι που έχει με τον αθλητικό νόμο και τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Όμως δεν πρέπει να μπλέξουμε τον κ. Κοντονή και την Πολιτεία. Γνωρίζουμε τι έχουμε υπογράψει και ποιες είναι οι υποχρεώσεις των άλλων πλευρών».

Ερωτηθείς αν είχε επικοινωνία με Super League ή Football League μετά την εξαγγελία της αποχής, απάντησε: «Μας κάλεσαν, αλλά δεν έγιναν οι διαδικασίες για να προχωρήσουμε στην ενεργοποίηση του εγγυητικού ταμείου. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να μπει ένα μέρος των χρημάτων σε αυτό το ταμείο και από εκεί και πέρα να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να δεχθούν οι παίκτες απειλές για να μην απέχουν είπε: «Δεν θα ήθελα να μπω στο κομμάτι αν υπάρχει φόβος τιμωρίας ή όχι. Ο κάθε κοινωνικός εταίρος γνωρίζει τις ευθύνες που του αναλογούν. Εμείς ως ΠΣΑΠ δεν αιφνιδιάσαμε, έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια της υπομονής και της ανοχής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x