Γενικά

Τα είδε όλα το Μεξικό!

Έμεινε πίσω στο σκορ πριν από το ημίχρονο, έφτασε στην ανατροπή, είδε τη Ν. Ζηλανδία να έχει δοκάρι στο 85’, αλλά τελικά το Μεξικό επικράτησε 2-1 και θέλει ένα βαθμό κόντρα στη Ρωσία για την πρόκριση.

Παραλίγο να υποστεί κάζο ολκής το Μεξικό από την αξιόμαχη Νέα Ζηλανδία, αλλά τελικά γλίτωσε, αφού επικράτησε πολύ δύσκολα με 2-1 και πλέον χρειάζεται έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Ρωσία για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Παίζοντας με πολλές αλλαγές και σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς, το Μεξικό είχε αφήσει το σύνολο των Νεοζηλανδών να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο και να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με πρωταγωνιστή τον Γουντ.

Η κορυφαία στιγμή σημειώθηκε στο 27’, όταν ο επιθετικός της Λιντς βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά στον τερματοφύλακα του Μεξικού, Ταλαβέρα, αλλά ο τελευταίος νίκησε στο τετ-α-τετ τον 25χρονο επιθετικό. Τελικά το… μοιραίο –βάσει εικόνας – δεν αποφεύχθηκε για το Μεξικό και δέχθηκε το γκολ στο 42’. Ο Λιούις εκμεταλλεύτηκε την ανισορροπία της άμυνας του Μεξικού, βρήκε τον Γουντ, που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Αυτή η εξέλιξη αφύπνισε πλήρως το Μεξικό στο β’ ημίχρονο, που από το πρώτο του λεπτό άρχισαν την πολιορκία στα καρέ της Νέας Ζηλανδίας, δείχνοντας ότι είναι θέμα χρόνου η ισοφάριση. Έτσι κι έγινε… Στο 54’ ο Ακίνο έκανε ό,τι ήθελε από τα αριστερά, πάσαρε στον Χιμένες και με πολύ ωραία περιστροφή γύρω από τον εαυτό του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η ολική ανατροπή για τους Μεξικανούς ήρθε στο 72’ με δημιουργό και πάλι τον εξαιρετικό Ακίνο, που έκανε τα πάντα από την αριστερή πτέρυγα της ομάδας τους. Ο άσος της Τίγκρες γύρισε την μπάλα στον Περάλτα που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 2-1.

Η Νέα Ζηλανδία όμως δεν το έβαλε κάτω και έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 85’ να ισοφαρίσει. Ο Τόμας επιχείρησε το πλασέ μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Ταλαβέρα.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μεξικό: Ταλαβέρα, Σαλσέδο (33' Έκτορ Μορένο) (68' Ράφα Μάρκες), Αραούχο, Αλανίς (46' Έκτορ Ερέρα), Ντιέγκο Ρέγες, Φαμπιάν, Νταμ, Ακίνο, Ζιοβάνι ντος Σάντος, Ραούλ Χιμένες, Περάλτα.

Νέα Ζηλανδία: Μαρίνοβιτς, Ίνγκαμ (82' Πάτερσον), Μπόξολ, Ντουράντε, Σμιθ, Γουάινι, ΜακΓκλίντσεϊ, Τόμας, Ρόχας (73' Μπαρμπαρούσης), Λιούις (58' Τουιλόμα), Γουντ.

Η βαθμολογία του Α’ ομίλου:

1. Μεξικό 4 (4-3)
2. Πορτογαλία 4 (3-2)
3. Ρωσία 3 (2-1)
4. Νέα Ζηλανδία 0 (1-4)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x