Stoiximan Super League

Η ματσάρα της χρονιάς

Ματσάρα στο Καυτανζόγλειο όπου Ηρακλής και ΠΑΟΚ ήρθαν 3-3, με τον Μπερμπάτοφ να αστοχεί σε πέναλτι στο 90' και τον Μπαρτολίνι που το παραχώρησε να διαμορφώνει στην επόμενη φάση το τελικό σκορ!

Σε ένα ματς που τα είχε σχεδόν όλα, Ηρακλης και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι με το εντυπωσιακό 3-3.

Μοιραίος ο Μπερμπάτοφ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» αφού στις καθυστερήσεις και με το σκορ στο 3-2, νικήθηκε από τον Περνίς και στη συνέχεια ο Μπαρτολίνι που υπέπεσε στην παράβαση, διαμόρφωσε το τελικό σκορ!

Ο Μακρής έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 14', για να απαντήσει με κεφαλιά στο 35' ο Πέλκας και το ημίχρονο να κλείσει με γκολ του Βέλλιου στο 43'. Η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε με τα τέρματα των Μπερμπάτοφ (65') και Τζαβέλλα (77') πριν το... δραματικό τέλος με πρωταγωνιστές τον Βούλγαρο επιθετικό και τον Μπαρτολίνι.

Από το 1998 αήττητος εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ ο "Γηραιός" που μετρά 7 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες ως γηπεδούχος!

Το ματς


Από την τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι Ηρακλής και ΠΑΟΚ πέρασαν 1652 μέρες. Φυσιολογικό ήταν λοιπόν για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης το ενδιαφέρον να είναι αυξημένο, όπως μαρτυρούσε και η παρουσία του γνωστού φίλου του «Γηραιού», Πασχάλη Τερζή στο γήπεδο υπό τους ήχους τραγουδιών του!

inner

Πάντως και μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι… μουσικές δεν άργησαν να ακουστούν…

Αναμφίβολα η πιο χτυπητή αδυναμία του συνόλου που έχει φτιάξει ο Τούντορ είναι το διόλου άδικο έλλειμμα εμπιστοσύνης που δημιουργεί η παρουσία του Όλσεν κάτω από τα δοκάρια και γενικότερα η αμυντική λειτουργία ακόμη και στο σύστημα με τρεις κεντρικούς οπισθοφύλακες.

Η μνημειώδης αδράνεια όλων τους στο 14’ έδωσε στον Μακρή την ευκαιρία να σκοράρει ανενόχλητος στη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ, ενώ ένα λάθος στο τέλος του ημιχρόνου βοήθησε τον Βέλλιο να ξεδιπλώσει πτυχές του ταλέντου του και να σημειώσει το δεύτερο γκολ του «Γηραιού». Έτσι απλά, με τρεις τελικές -εκ των οποίων οι δύο στην εστία- οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται 2-1, έχοντας βρει τον τρόπο να απαντήσουν στο τέρμα του Πέλκα με κεφαλιά στο 35’.

inner

Παρά τη συντριπτική κατοχή μπάλας, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε κυρίως μόνο από αριστερά (παρά τη συμμετοχή του Λέοβατς στο γκολ) με τον δραστήριο και πολύ καλό Ροντρίγκες, ενώ Μπερμπάτοφ και Μακ δεν είχαν την τροφοδότηση που θα ήθελαν. Τότε μίλησαν οι πάγκοι των δύο ομάδων. Η αποχώρηση του Μπουλούτ μάλλον αποδυνάμωσε τον Ηρακλή, ενώ αντίθετα η είσοδος των Κάτσε και Αθανασιάδη έδωσε στον ΠΑΟΚ ενίσχυση στον άξονα και δύναμη πυρός μπροστά. Ακόμη και σε μια μέτρια –όπως έμοιαζε μέχρι εκείνη την ώρα βραδιά- ο Μπερμπάτοφ χρειάστηκε μια στιγμή για να δείξει πόσο «μυρίζεται» το γκολ και να ισοφαρίσει σε μια φάση που ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ελάχιστα λεπτά πριν είχε περάσει στο ματς ο Κλάους, με την άμυνα του Ηρακλή να μην έχει προσαρμοστεί στην παρουσία και δεύτερου κλασικού προωθημένου.

inner

Το καταπληκτικό χτύπημα φάουλ του Τζαβέλλα στο 77’ έφερε «τούμπα» το ματς κι έδωσε στον ΠΑΟΚ προβάδισμα με σκορ 3-2, που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη… Όμως, όλα κρίθηκαν λίγο αργότερα… Ακριβώς στο 90’ ο Μπερμπάτοφ εκτέλεσε πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μπαρτολίνι. Η απόκρουση του Περνίς θα μπορούσε απλά να σημάνει το γεγονός πως ο Βούλγαρος δεν σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Τελικά έμελλε να κρίνει το ματς αφού σε ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας στο επόμενο λεπτό ήταν ο Μπαρτολίνι εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 3-3 και μέσα σε… δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε ήρωα της αναμέτρησης!

inner




Παρακολουθήσατε σε real time την αναμέτρηση από το control room του sport-gm.gr:




Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (82’), Στάμου, Μπαρτολίνι, Μακρής, Ιντζόγλου (82’ Περόνε), Κυριακίδης, Βέλλιος, Μπουλούτ (63’ Πουρτουλίδης), Πασάς.

Στον πάγκο: Χουάντερσον, Ζιαμπάρης, Λουκίνας, Τσιλιανίδης.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα (61’ Αθανασιάδης), Σάμπο, Τζιόλης, Πέλκας (73’ Κάτσε), Λέοβατς, Ροντρίγκες, Μακ (84’ Γκολάσα), Μπερμπάτοφ.

Στον πάγκο: Γλύκος, Ζάιρο, Πέλκας, Σκόνδρας, Μαλεζάς.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x