Stoiximan Super League

Τα εμπόδια για την Παναθηναϊκή Πολιτεία σε Γουδή ή ΟΑΚΑ

Ο Βασίλης Βέργης αποκαλύπτει για ποιο λόγο είναι στο σημείο μηδέν το θέμα με τη δημιουργία Παναθηναϊκής Πολιτείας σε Γουδή ή ΟΑΚΑ.

Η προτεραιότητα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι η δημιουργία Παναθηναϊκής Πολιτείας στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό ένα «παράθυρο» για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αφορούν στο Γουδή. Ο Βασίλης Βέργης αποκαλύπτει στη Live Sport τα εμπόδια που υπάρχουν και για ποιον λόγο υπάρχει έντονος προβληματισμός στις τάξεις της κυβέρνησης και για τις δύο επιλογές.

Όσον αφορά στο Γουδή, η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει ως τον Οκτώβριο στη Βουλή το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας που θα περιλάμβανε και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, σταματά στα διοικητικά προβλήματα του Ερασιτέχνη. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος εξακολουθεί να έχει διοίκηση Πρωτοδικείου, η οποία βάσει νόμου δεν μπορεί να βάλει υπογραφή για ένα τόσο μεγάλο έργο, καθώς απαιτείται να είναι αιρετή. Έτσι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο από τη στιγμή που δεν υπάρχει εκλεγμένη διοίκηση για να υπογράψει για το γήπεδο στο Γουδή με αντάλλαγμα το γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε ό,τι αφορά, δε, στο ΟΑΚΑ, ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι μεν θετικός στην προοπτική της δημιουργίας της Παναθηναϊκής Πολιτείας εκεί με μετατροπή του γηπέδου σε πιο «ποδοσφαιρικό» (με ποσά που δεν θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ), προκειμένου και το κράτος να γλιτώσει τα 3,6 εκατ. της μισθοδοσίας των υπαλλήλων και τα 2 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Όμως το ΟΑΚΑ ανήκει στο Υπερταμείο και δεν μπορεί να γίνει ανάθεση αλλά θα πρέπει να ακολουθηθεί η χρονοβόρα διαδικασία του διαγωνισμού, κάτι που σε συνδυασμό με τα έργα που θα πρέπει να γίνουν οδηγούν σε μεγάλο χρόνο καθυστέρησης στην υλοποίηση του σχεδίου.

Η κυβέρνηση, συνεπώς, είναι υποχρεωμένη να παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό περιμένοντας να πάρει θέση μόνο όταν της τεθεί επίσημα κάποιο αίτημα από πλευράς «πράσινων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x