Stoiximan Super League

Τα επόμενα βήματα για την κατασκευή της Νέας Τούμπας

Μέχρι τον Οκτώβριο θα επιλεχθεί το αρχιτεκτονικό γραφείο που θα αναλάβει τον εξωτερικό σχεδιασμό της νέας Τούμπας, με στόχο να γίνει -σε επίπεδο τεχνοτροπίας- στα πρότυπα μεγάλων γηπέδων πόλεων.

Στα πρότυπα των μεγαλύτερων καινούριων γηπέδων πόλεων –όπως είναι μετά την ανακατασκευή τους αυτά της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα- αναμένεται να σχεδιαστεί η Νέα Τούμπα.

Όπως αναφέρει η LiveSport, ο Ιβάν Σαββίδης θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία αρχιτεκτονικά γραφεία, ποιο θα είναι αυτό που θα αναλάβει τον εξωτερικό σχεδιασμό του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη κράτησαν πίσω τις διαδικασίες, με την ανάθεση να αναμένεται να γίνει τον Οκτώβρη.

Ταυτόχρονα με αυτό αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διαβουλεύσεις με τους τοπικούς φορείς για τα χαρακτηριστικά που θα έχει, με στόχο να είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και τους κατοίκους τις περιοχής, όπως συμβαίνει με τα μεγάλα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ υπολογίζουν πως τον Δεκέμβρη θα κατατεθεί η πλήρης φάκελος της νέας Τούμπας, ενώ η τελική έγκριση από τα κρατικά όργανα αναμένεται ως τον Απρίλη σε μορφή προεδρικού διατάγματος.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να βγουν οι άδειες κατεδάφισης και ανέγερσης του νέου γηπέδου, που αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα σε δύο χρόνια, δηλαδή το καλοκαίρι του 2022.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x